Dobrý večer, děkuji všem za názory. Odložení dostavby druhého patra jsem samozřejmě hned zvážili, ale i když to uděláme, a budeme chtít mít obyvatelný alespon ten spodek, tak by nás to prostě vyšlo na cca 600tis. Původně jsem psala 700tis, ale dneska jsme si sedli nad rozpočet a něco osekali a vyšlo by to na 600tis, aby se tam dalo jakž takž bydlet. Jak jsem psala, v rezervě máme 300tis + 200 tis bychom si pujčili od tchyně, ale to velmi neradi, i když máme poměrně dobré vztahy. Pokud bychom těch 300tis na dostavbu použili, uplně se vydáme z veškerých peněz a to jak asi každý uzná, je totální blbost. Takže asi nezbyde než byt opravdu prodat. Víceméně jsem ho chtěla držet právě kvuli pronájmu, že by ztoho byl do budoucna takový malý příjem, ale jak tu píšete, asi nemá zase tak moc smysl se na to upínat. Potřebujeme žít ted a tady. Psala jsem tedy do banky, kolik by mě to stálo to doplatit a asi tam i zavolam a řeknu, že to je z důvodu prodeje bytu. Tchyně manžela nevyplatí, na to nemá a hypotéku nedostane.
-- 20. 12. 2020 01:19 --blackwork píše:PatrikChrz píše: protože prodej bytu zatíženého hypotékou bude asi administrativně složitější a nejspíše to bude generovat nějaké náklady.
Náklady možná ano, ale neviděl bych v tom problém, pokud bude kupován na hypo tak si banky posílají platby mezi sebou ne ...
Nevíte, jestli lidi se zatížené hypotékou prodávají dobře? Já bych do toho sama asi nikdy nešla, kdybych věděla, že na ten byt vázne hypotéka.......
-- 20. 12. 2020 01:21 --Ještě bych dodala, že navýšení hypotéky jsme nakonec vyloučili, to by pro nás mohlo být trochu vražedné - už by to na nás bylo moc.