Jak dostavět dům - hypoteka vyčerpaná

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 20. 12. 2020 14:26

Tak když má paní de facto 1,5 bytu navíc, tak zase není co řešit a má cenu si dům pořídit i za cenu hypotéky na pár let.

Ano, je problém, že něco jiného jsou rozpočet stavby, něco jiného pak skutečnost. Když jsem stavěl, tak to taky vyšlo o hodně dráž než rozpočet, snažil jsem se nešetřit zbytečně na vybavení. Naštěstí jsem ten rok vydělat skoro milion, takže jsem do stavby ty peníze průběžně pouštěl a nemusel se moc omezovat, udělalo se třeba i oplocení a pozemek a hypotéka se celá nakonec ani nevyčerpala.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod hgfdsa 20. 12. 2020 17:34

Je to nějaký problém bydlet v nezkolaudovaném domě?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Vasek06 20. 12. 2020 17:49

Zkus to.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hgfdsa 20. 12. 2020 17:57

Nemám kde.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod yndezit 21. 12. 2020 08:04

Jde to, akorát s poštou je problém.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 21. 12. 2020 08:17

hgfdsa píše:Je to nějaký problém bydlet v nezkolaudovaném domě?

Vůbec ne. Majitelé baráků v ulici K Václavu https://mapy.cz/s/molacunate je mají nezkolaudované hezky dlouho, protože je jaksi postavili jinak než v projektu... A ještě mají drzost chodit si stěžovat na obecní úřad, že kolem létají letadla :D .
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hgfdsa 21. 12. 2020 09:30

Jediny problém, co mě napadá, že asi nedostanou před kolaudací číslo popisné? Tím pádem by si tam asi nemohli přihlásit trv. pobyt nebo doručovací adresu?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 21. 12. 2020 11:54

Jj, číslo nedostanou. Oficiálně ani neexistují, nejsou tedy vedeny v KN jako stavby, pozemky pod nimi jsou stále orná půda... Docela se divím, že s nimi na obecním úřadě rovnou nevyrazí dveře.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Honza887 21. 12. 2020 15:09

Nema banka ve smlouve, ze kolaudace (souhlas nebo rozhodnuti) je jednou z podminek poskytnuti uveru? Aby s tim pak potencialne nebyl problem - banka urcite chce mit v zastave zkolaudovanou nemovitost.
Honza887
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hgfdsa 21. 12. 2020 17:26

To by bylo jaksi nelogické ne? Hypotéka je poskytována v době, kdy dúm postaven není a nemůže tak mít logicky ani kolaudaci.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 12. 2020 18:20

Tak obvykle jsou ve smlouvě i podmínky, které je nutné splnit do 2 až 3 měsíců po ukončení čerpání. Například že je nemovitost pojištěná a smlouva vinkulovaná ve prospěch banky, nebo že v katastru je zástavní právo banky na dané nemovitosti zapsáno na prvním místě. A v okamžiku, kdy ta nemovitost v katastru neexistuje, těžko na ní bude zástavní právo.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Honza887 22. 12. 2020 09:52

hgfdsa píše:To by bylo jaksi nelogické ne? Hypotéka je poskytována v době, kdy dúm postaven není a nemůže tak mít logicky ani kolaudaci.

vetsinou byva formulka typu do 3-6 mesicu od ukonceni cerpani hypo je potreba dolozit kolaudaci
Honza887
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 23. 12. 2020 23:47

Tak to u hypoteční banky jsem docerpal po roce a kolaudace byla až za 3 roky od docerpani.
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránka