od yowie 3. 1. 2021 17:25
xcmaniax: Nacpat to do bytu v Praze teď? Včera jsem zrovna viděl nějaké tabulky a grafy a hrubý roční výnos v Praze jen okolo 3% a to bylo před koronavirem....
Takže když se nestane průser, budeš mít pořád obsazeno, všichni budou platit, žádné opravy atp., tak za 33 a něco let se ti to zaplatí. Proč si myslíš, že nikdo z těch, kdo mají desítky bytů skoro z ničeho, je mají všude jinde jen ne v Praze?
Rvát někam prachy jen proto, že potřebuješ někam rvát prachy není rozumné.
Víš co se teď děje v Praze btw?
Pronajímatelé se doslova perou o nájemníky, i tam, kde bylo ještě loni touhle dobou obsazeno za pár dní, to teď trvá pár týdnů. Viděl jsem garsonky i pod 9k měsíčně. Za stejné ceny se pronajímají třeba i v Ústí nad Orlicí, jenže tam ta garsonka stojí lehce přes milion, ne jako Praze přes 3 miliony. Jestli jsou někde dneska výnosy z pronájmů, tak v regionech...
Ještě před 10 lety Praha dávala smysl, teď už vůbec ne a můj názor je, že ceny půjdou během roku až dvou dolů....
Máme bohužel, obzvlášť v Praze, západní ceny nemovitostí, ale bohužel stále východní platy. I dnes rakouský úmývač nádobí strčí s přehledem do kapsy většinu českého středního managementu...
V Praze rostly poslední 4 roky dramaticky ceny nemovitostí a možná ještě chvilku porostou, díky všem těm stimulacím, ale nájmy? Spousta lidí dnes platí skoro stejný nájem, jako před 10 lety. Jinými slovy ten, kdo chce dnes pronajímat, platí stále více a více za něco, co mu přinese nájem jako před 10 lety....