Stavebko v 2021

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tslany 1. 7. 2021 12:25

Nevěděl by někdo co by to mohlo být? Mám stavebko u Modrý Pyramidy, nedávno mi volala nějaká ta ženská, že se k ní musím zastavit (jasně, 200km tam pojedu, ještě, když má jen do 15h nebo do kolika), že je potřeba něco podepsat. Jen teda jsem ji nerozuměl co. Nemáte někdo nápad co by to mohlo být?
A pak teda jsem zkoušel volat na tu infolinku jejich, ale je to paráda v roce 2021, jednak tam člověk nemůže se přihlásit na žádný portál, pak taky když volám na infolinku tak se dozvím, že mi můžou maximálně dát kontakt na tu ženskou. Nejsou nějaký lepší alternativy než tady u nich, něco novějšího?
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 1. 7. 2021 13:42

Asi ti chtěla vnutit jejich online portál, který není možné založit jinak než osobně.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod peliculiar 15. 7. 2021 11:46

jj, taky mám dojem, že to bude něco ve smyslu jak píše Rop. Začátkem roku 2019, kdy jsem si "vzpomněl" že mám stavební spoření (u jiné společnosti), které 4 roky jen tak leželo, tak jsem se musel zastavit na pobočce a zřídit si uživatelský účet. Ne že by to bylo nutné, ale bez toho se o stavebním spoření těžko udržuje přehled a vymýšlí co a jak dál.

Na druhou stranu jsme o dva roky dál, tak by už snad měli být schopní zařídit přístup i vzdáleně, přes ověření osobních údajů.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mlrs 15. 7. 2021 12:11

2 mesice zpatky jsem to na ne zkousel, ze jako nikam lozit nehodlam a ze jestli to muzeme zalozit po telefonu/online (dokonce jsem si to i nainstaloval do mobilu) - tak to ze jako ne, ze me musi videt, tak jsem pani popral hezky den a zase si pockam na papirovy vypis...
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pida34 19. 8. 2021 17:58

Ahoj, co jsem teď koukal na srovnání stavebního spoření https://www.nasetreno.cz/stavebni-sporeni/ tak nejlepší úrok v současné chvíli nabízí Oberbank a to konkrétně 4,29%. Co se ročních poplatků týče, tak je to srovnatelné u všech spořitelen, okolo 3 stovek ročně.
pida34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 8. 2021 21:09

Partnerem Oberbank je MONETA Stavební Spořitelna, a.s.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod swisst 20. 8. 2021 09:26

Ten odkaz na "našetřeno" není šťastný. Uvádějí tam neexistující stavební spořitelny (Oberbank, Poštovní spořitelna, KB), ale horší je, že je tam špatná úroková sazba. Žádná ze stavebních spořitelen dnes nemá vyšší úrokovou sazbu než 1%. Výsledné zhodnocení vkladů se sice pohybuje kolem 3,5 %, ale to je díky státní podpoře.

Také není pravda to, co píšou v odstavci "Nejvýhodnější stavební spoření". Tam najdeme, že "Nejvýhodnější spoření vychází v těchto dnech stavebko od Modré pyramidy."

Viz skutečné srovnání s podrobnostni: https://www.stavebky.cz/stavebni-sporen ... ci-tarify/
swisst
Mírně pokročilý