Smarja ktery vypleskanec pise tyhle navodne clanky pri masery?
A Někteří i tak fakticky zůstanou odkázáni na jinou pomoc, protože po zaplacení bydlení jim nezbude ani na jídlo.A přijde vám lidi normální platit dávky někomu takovému? Já bych mu zaplatil stěhováka, to je jednorázové!
i v Japonsku je tolik volných nemovitostí, Japonsko uvádím jako příklad toho, že není místo na bydlení. Místa jsou všude 3 pr de le ale nechápu proč někdo kdo nemá na nájem, tak potřebuje bydlet na Praze 1 ve starym cinzaku?
Já to tady napíšu znova, náklady na teplo a ohřev teplé vody za rok pro dva lidi libovolného věku může být klidně 4500 i v roce 2022… a 5000 v roce 2023.
Je systémové řešení vyplácet miliardy na příspěvkách a doplatkách!? Kdyz je to neefektivni?
Hmm… to už radši Babišovo fabriku na byty nebo nekaky ubytovny. Platit těm nemakačenkům předražený nájmy energie nedává žádný smysl.
-- 21. 12. 2022 16:01 --Ninaa píše:BTW na příspěvek na bydlení dosáhnou i OSVČ s paušální daní.
Protože jejich oficiální příjem se stanovuje fiktivně - na příspěvek na bydlení se paušalistům započítává polovina z průměrné mzdy. Na příspěvek tak dosáhne více OSVČ, a to i s pěknými vyššími příjmy a bez ohledu na to, kolik je jejich reálný zisk.
https://www.podnikatel.cz/clanky/osvc-s ... ke-prijmy/A od 1.1.2023, kdy se zvednou normativní náklady, to bude zajímavé pro mnohem větší počet paušalistů.
Být zaměstnancem a neumět si spočítat, zda (ne)zdrhnout do OSVČ na paušální daň, to je pak člověk za velkýho vola, tak to čtu já...
Tak mě napadlo, když bude mít někdo odpisy nemovitosti na pronajem, takže mu daňový přiznání vyjde pod limit na slevu na dani, tak by vlastně taky mohl mít nárok ne?
Takže svůj byt taky pronajme a půjde do nájmu… Proboha!