Spojení dvou bytových jednotek v OV

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 6. 2023 08:05

Bohuzel otevrel a je mne znamo. Uvazovals nad tim, ze bude docela podstatne, jak stare jednotky v jeho baraku jsou?

Protoze prave ucinnost toho narizeni byla deklarovana odhadcem jako podstatne kriterium, jakym zpusobem se u nas oprava (zduraznuji oprava) provadi. Bylo mne receno, ze pokud by byla byt jen jedna jednotka starsiho data, resi se vymery dle tehdejsi metodiky. Predpokladam, ze stejne je to pri deleni nebo slucovani jednotek.

Tim padem by ani spojeni dvou jednotek nemelo u starsiho baraku znamenat pricitani vnitrnich zdi.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod pulmann 19. 6. 2023 08:13

Takže se změní velikost bytu a následkem toho se změní podíl u všech jednotek.
Jestli tedy uvažuji správně.
Tak to budou mít ostatní podílníci radost.
Ostatním podílníkům se sníží podíl na společných částech,
budou tedy platit méně za položky dle podílu.

Rop píše:
octaviampi píše:Byt se da spojit jednema dverma a tam je zmena vymery na urovni statisticke odchylky. Ostatne staci trochu krive zdi a uz to lita.

Otevřel si to nařízení vlády? Asi ne, protože kdybys jej otevřel, tak do podlahové plochy se počítají i zdi v bytě. Okrajové zdi se nepočítají nikam. Prostě bude součet dosavadních výměr bytů + zeď.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 19. 6. 2023 08:26

Jo to máš vlastně pravdu, to by mohlo i jít.

Jenom je otázka zda dle § 3063 občanského zákoníku se bude postupovat dle § 11 odst. 4 již neplatného zákona o vlastnictví bytů, nebo dle postupu dle občanského zákoníku. Je fakt, že postaru (a stále) bude byt vymezen podlahovou plochou místností.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 6. 2023 09:57

Prosim priste ne tak zhurta. Jsem plachy clovek.

Pulmann: to jsou s nejvetsi pravdepodobnosti tak zanedbatelna cisla, ze to nepoznas.

Kazdopadne pokud by se menily podily vsech, musi to vsichni podepsat. Coz je dost casto nadlidsky ukol.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránka