Která stavební spořitelna je nejlepší na úvěry?

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 19. 4. 2005 15:49

Poradíte mi - která stavební spořitelna vyřídí úvěr nejrychleji, s minimem papírování, chce nejméně ručitelů atd.? Slyšel jsem, že je dobrá Liška, naopak si známí stěžovali na Stavební spořitelnu Komerční banky. Jaké máte zkušenosti vy?
FinExpert.cz
VIP uživatel

Neexistuje nejlepší manželka, nejlepší auto, nejlepší vedoucí a ani nejlepší stavebko či banka. Pokud někdo řekně, že je něco nejlepší, pak je blázen. A hlavně lže. Pro každého je dobré něco jiného, každému vyhovuje něco jiného a tak dále. Sousedovic manželka není nejlpeší, penzijko u těhle není nejlepší a neexistuje na světě nejlepší věc. Pokud ano, ukažte mi předmět, věc nebo cokoliv, co je nejlepší??? Pro všechny, vždycky a všude!!! Neexistuje. Je to o zkušenostech a hlavně o tom, co je dobré pro Vás a co vlastně chcete.

Můj příspěvek je myšlen v dobrém.
FinExpert.cz
VIP uživatel

To asi záleží na poradci, nám půjčila liška půl milionu za necelý dva měsíce, všechno papírování zařídil poradce, já jenom donesl příjmy od zaměstnavatele. Ale je fakt, že jsem měl tu výhodu, že už jsem u Lišky jeden úvěr měl a splácel jsem ho přesně, takže mě šoupli do lepší kategorie.
FinExpert.cz
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 19. 4. 2005 15:50

Rozhodne Raiffeisen,maji skvele uvery na CC nad 500 tis
FinExpert.cz
VIP uživatel

No záleží na tom, co si od spořitelny libuješ a jakej úvěr potřebuješ a taky hodně záleží na tom, jestli už někde máš smlouvu... nejhorší na úvěry je tuším hypo - tam dřív jak za dva a půl roku o úvěr požádat nemůžeš. Nejširší nabídku uvěru má v současnosti Komerčka.
FinExpert.cz
VIP uživatel

To jsou služby. Já chtěl překlenovák u Wüstenrotu. A do měsíce to bylo včetně ohlášky na stavebním uřadě.
FinExpert.cz
VIP uživatel

Tak nevím. Mě u Lišky "vyřídili" žádost po 5-ti měsících. V dubnu jsem žádal, v září byly prachy.
FinExpert.cz
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 19. 4. 2005 15:51

Komerčku nebrat, tam na mě byli taky protivní ;) Liška byla fajn, ale taky mi moc nedali, nakonec sem si pučoval od našich.
FinExpert.cz
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 19. 4. 2005 15:51

Mně Liška nabídla asi to nejlepší: hlavně rychle a bez moc papírování. Například jim bylo fuk, jestli mám nebo nemám živnostňák. Prostě chtěli výpis příjmů od zaměstnavatele a bylo to.
FinExpert.cz
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Návštěvník 10. 5. 2005 11:16

To záleží především na výši úvěru, pak na výši příjmu, ručení a dalších věcech. Výborná je Liška (proto má taky téměř 50% trhu), v závěsu za ní Buřinka, Modrá pyramida, Wüstenrot a Raiffeisen, nejhorší na úvěry je jednoznačně Hypo, má taky nejmenší objem poskytnutých úvěrů.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Návštěvník 10. 5. 2005 11:18

Anonymous píše:To záleží především na výši úvěru, pak na výši příjmu, ručení a dalších věcech. Výborná je Liška (proto má taky téměř 50% trhu), v závěsu za ní Buřinka, Modrá pyramida, Wüstenrot a Raiffeisen, nejhorší na úvěry je jednoznačně Hypo, má taky nejmenší objem poskytnutých úvěrů.t/quote]

Nějak mne to odmítlo citovat: Jarmila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Adam006 13. 5. 2005 12:06

Dobrý den, jmenuji se Petr, je mi 24 let a právě jsem rozhodl o koupi bytu do osobního vlastnictví, v mém věku bohužel úspory na nule, rodiče nic, žádné dědictví atd prostě nemám nic. Snad jen to, že jsem státní zaměstnanec čistý měsíční příjem kolem 18.000,- Potřeboval bych někde vzít o něch 750.000,- kč. V současné době jsem ve fázi, kdy jsem prošel několik bank a všude mi bylo sděleno, že v mém případě nebude problém sjednat hypotéku. Problém je ale v tom, že vše budu táhnout sám a tak se nezajímám ani tak o to na kolik mě celý úvěr přijde ale kolik budu platit měsíčně. Počítám s délkou 20 let což vychází všude kolem 5. tis. měs., což je pro mě přijatelné. Banky se ale příliš nechlubí s vedlejšími vydaji jako je např. živ. přip., poj. domácnosti atd, což většina bank vyžaduje.

Prosím o radu co by bylo pro mě nejvýhodnější, kde se zadlužit, je lepší překlenovácí úvěr či hypotéka. Zkušenosti mám téměř mizivé, když nepočítam poslední dva měsíce lítání
Adam006
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.a.l.i. 13. 5. 2005 15:55

Zkusil bych se poptat na stavebni sporeni, vychazi lepe nez hypoteka (kvuli poplatkum, fixace uroku je u SS na celou dobu, u SS je mozno splacet mimoradne bez pokut, ...). Ptali jsme se na to s manzelkou, taky moc nemame nasporeno (mame 26let a pracujeme pomerne kratkou dobu). O hypotece neuvazujeme ani omylem.

Stavebni sporitelna pozaduje splnenou bonitu, coz pri 18.000 snad nebude problem.

Druha vec je ruceni nemovitosti - pokud je byt druzstevni, nelze pouzit jako ruceni!

A treti vec - asi nikdo Vam nepujci 100% ceny nemovitosti, proto bych doporucil zacit sporit, at mate aspon nejaky zaklad (ale tady se mozna mylim).
D.a.l.i.

Odeslat příspěvekod Adam006 16. 5. 2005 11:02

for D.a.l.i
díky pane za pomoc, určitě i tvůj poznatek mi pomůže při konečném řešení; o stavebním spoření přemýšlím čím dál víc, docela mi jde k tělu Reifeisenka a jejich horizont, asi bych doporučil každému poptat se na tohle.
Nakonec si stejně myslím, že se rozhodnu pro stavební spoření, ještě jednou dík a to i za další přízpěvky a odpovědi
Adam006
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.a.l.i. 17. 5. 2005 11:39

My budeme cerpat u Lisaka. Nevim, jestli ma nejvyhodnejsi uroky, ale mame tam v rodine smlouvy a hlavne kvalitniho poradce, ktery se opravdu vyzna. Ale nechci tim zatracovat jine sporitelny :-)
D.a.l.i.

Další stránka