od Slavek69 16. 5. 2006 20:28
Asi takto, pro mladého člověka se jednoznačně vyplatí si vzít úvěr ze SS. Za prvé proto, že úvěr můžete čerpet až na dobu 25 let. Za druhé, máte konstantní úrokovou sazbu po celou dobu splácení, to znamená že se za celou dobu úrok nezmění a bude na konci stejně vysoký, jako na začátku ůvěru. To co Vám nabídl agent "Lišky" se mi moc nezdá, protože nechápu, proč by jste měl převést částky z těch dvou SS na jedno nové. Úvěr ze SS se totiž neposuzuje jen dle naspořené částky, ale také dle tzv. hodnoticího čísla, které vychází z toho, jak dlouho má klient smlouvu, jestli platil pravidelně měsíčně nebo jednou ročně atd. Čím vyšší hodnotící číslo je, tím pro klienta lépe. Navíc smlouvy se dají převádět na další osoby a slučovat atd., proto postrádám smysl toho, co vám nabízí agent "Lišky". Možná je to proto, že za uzavření nové smlouvy dostane provizi a takto nedostane za vyřízení úvěru ze stávajících smluv téměř nic nebo taky vůbec nic. Vás to, ale bude stát 6.000,- Kč, jako poplatek za uzavření smlouvy, který činí 1% z cílové částky. Přitom dle mne je nejjednodušší vzít si úvěr ze stávajících smluv, jelikož jejich sloučením docílíte toho, co chcete. Jestli máte na smlouvách cílovou částku 40% na 60%, pak to máte v hrsti a jestli máte 50% na 50%, tak to překlenete meziůvěrem a máte to v hrsti taky. Dobře si rozmyslete, než ybytečně vytáhnete peníze z kapsy. A mimochodem, vaše bonita vzhledem k příjmu a věku je skvělá. Pokud mi tady zanecháte e-mail, zašlu vám na něj přesný propočet úvěru, včetně tabulky, jaký příjem potřebjete prokázat.