Dobrý den,
poohlížím se po bytu v novostavbě kolem 2 milionů ale nevím jaké zvolit financování. Byt potřebuji koupit nejpozději do 2 měsíců. Jelikož nemám vlastní finanční prostředky tak bych to normálně nejspíše řešil hypotékou do výše 100% kupující nemovitosti. Problém je ale v tom, že jsem odešel z práce a nastupuji do nové tudíž nemůžu předložit potvrzení od zaměstnavatele. To by bylo možné po 3 měsících ale to už je později než potřebuji. Teď žiji v bytě který se bude cca do půl roku prodávat takže by se hypotéka z poloviny zaplatila. A tak mám na Vás tyto otázky:
1. Hypotéka bez potvrzení příjmů
a) Podle čeho banky posuzují zda vám půjčí či ne? Jak si tyto informace ověřují? (to by si potom mohl plat kdokoliv lehce přehodnotit)
b) Co si přesně pod touto hypotékou mám představit?
Sice půjčují max do 50% zastavené nemovitosti a to se dostávám k druhé otázce.
2. Zastavená nemovitost
a) Lze zastavit nemovitost která není psaná na jméno klienta hypotéky ale vlastník té nemovitosti s tím souhlasí?
b) Pokud to lze tak jak se potom řeší případný prodej oné nemovitosti z které by se hypotéka zaplatila buď celá a nebo jen 50% a zbytek o5 převést na splátky.
c) Pokud by se z té prodávající nemovitosti zaplatilo 50% tak jakým způsobem splatit ten druhý díl?
3. Existuje i jiné řešení?
Díky