XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 10. 9. 2024 22:00

Mě web i appka taky normálně funguje.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod panPeněženka 13. 9. 2024 17:20

Tak XTB už má opravdu tu 2 FA od tohoto týdne! Teď už jen odstranit ten poplatek u větších portfólií, aby se stali ideální pro investice na důchod, kdy u nich člověk ty větší částky bude mít... :-)

https://youtu.be/P3Gko-wVu_E?si=V4YEvLQthI4VDDd2
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stanickses 15. 9. 2024 16:00

jaký poplatek máte na mysli? zvažuji XTB pro manželku a z videa Investiční brambory jsem nabyl dojmu, že je XTB de facto bez poplatku. Díky
stanickses
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 15. 9. 2024 16:13

Pravděpodobně měl na mysli poplatek za úschovu 0,2% ročně, minimálně 10EUR měsíčně, pokud průměrná denní hodnota portfolia překročí 250tisíc EUR.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Tennant 18. 9. 2024 18:46

Zdravím, podělil by se někdo o zkušenost s výběrem dolarů z XTB na dolarový účet Revolutu? Je tam poplatek? Snažil jsem se pročíst vlákno zpětně, ale na odpověď jsem nenarazil.
Tennant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2024 19:44

Výběr dolarů z XTB se kdysi kdyžtak probíral zde viewtopic.php?p=13402026#p13402026 a zde viewtopic.php?f=312&t=1325620 Jak je to ale s poplatkem při výběru na účet Revolutu, na to jasná odpověď nepadla.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 9. 2024 10:34

Ano padnout tato odpověď ani nikdy jednoznačně nemůže, to je známá velká nevýhoda mezinárodních Swift plateb - že nikdo neví, přes jaké korespondenční banky s jakým jejich poplatkem to pro daný převod bude. Lze konstatovat jen obecně, že tento poplatek typicky bývá 10-30 USD, dle počtu a ceníku korespondenčních bank na cestě. V tomto jsou zlaté SEPA transakce v euru, kde žádná korespondenční banka se svým poplatkem na cestě není, je to v podstatě jako naše tuzemská platba, akorát jde přes ECB místo přes ČNB.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 9. 2024 14:51

Mam nejake USD na Paypalu, kdyz chci pridat penize na XTB v EUR(skousnul bych spatny papypal USD/EUR kurz), paypal mi moznost cerpat prostredky ze zustaku nemumoznuje, jenom z linknute karty. Kde muze byt problem?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 21:44

E-mailem mi přišla informace o nové virtuální multiměnové kartě eWallet https://www.xtb.com/cz/eWallet

Co získáte s eWallet?
• Pohodlné nakupování a bezkontaktní výběry z bankomatů po celém světě díky Vaší osobní virtuální multiměnové kartě.
• Možnost přijímat a odesílat převody, kamkoli chcete, přímo z XTB.
• Okamžitá směna měn, kdykoli potřebujete.
• A mnoho dalšího...

eWallet je nyní k dispozici prvním zákazníkům a v souladu s pravidly obchodu Google Play a Apple App Store bude postupně rozšířena mezi všechny uživatele spolu s nejnovější verzí aplikace.

Kartu vydává na základě licence Mastercard společnost DiPocket UAB, Instituce Elektronických Peněz registrovaná Litevskou centrální bankou.

Nějak jsem ale nepřišel na to, jak lze získat k již existujícímu XTB účtu :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vojta80 30. 9. 2024 22:08

Milos píše:E-mailem mi přišla informace o nové virtuální multiměnové kartě eWallet https://www.xtb.com/cz/eWallet

Co získáte s eWallet?
• Okamžitá směna měn, kdykoli potřebujete.

Zrovna FX má XTB z mnou používaných brokerů jedno z nejhorších. A za to, že nemohu napsat nejhorší, vděčí v této oblasti legendě - Fio brokeru.

Jestli bude ta okamžitá směna stejně výhodná, tak to asi díru do světa neudělá.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 22:28

Ohledně FX kurzů karty eWallet uvádějí:

V případě transakcí provedených pomocí naší víceměnové debetní karty s prostředky v jedné z měn, které máte na účtu, nejsou účtovány žádné další poplatky. V případě transakcí kartou v jiných měnách, než které máte k dispozici ve své elektronické peněžence, jsou transakce zpracovávány podle směnných kurzů společnosti Mastercard, které si můžete ověřit na následujícím odkazu https://www.mastercard.pl/pl-pl/klient- ... walut.html. V případě směny měn v rámci aplikace jsou transakce prováděny podle tržního kurzu s marží poskytovatele (DiPocket UAB).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vojta80 30. 9. 2024 23:59

Jsem zvědavý na reálnou zkušenost. Něco podobného píše i Creditas o své EUR kartě, ale v praxi při následném porovnání (CHF platba) byl kurz proti webu vždy horší.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod panPeněženka 1. 10. 2024 07:41

Tak vážně už v aplikaci v kolonce Více je sekce eWallet! EUR a CZK platební účty mi to zatím nabízí… i když mám i USD, s tím asi platit zatím nepůjde, ten nevidím.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 10. 2024 08:03

takze CZK "debetka" s kurzem MC asociace?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 10. 2024 08:36

XTB prostě kopíruje kroky konkurenčního brokera T212, nic jiného v tom nehledejte :). Oba mají zavedeno úročení zůstatků (celkem po sobě), teď oba karty na čerpání cashe z ptf... Poláci od Bulharů (možná v lecčems i naopak) to berou jako přes kopírák, no :D.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka