Tak tomuhle bych se vyhnul hodne velkym obloukem. Ze zacatku jsem o tom uvazoval a zdalo se to jako zajimavy napad nez jsem si prostudoval detaily. Nekupujete si zadny podil v druzstvu. Pujcujete temhle expertum na dluh bez jakehokoliv zajisteni. Kdyz si prectete stanovy druzstva zjistite, ze clenem druzstva se stavate az po kolaudaci stavby. Stavby, ktera jeste nezacala. Jinymi slovy budete roky vlastnimi penezi financovat stavbu, bez jakehokoliv zajisteni. A to se vyplati
. Kdyz jsem se na to dotazoval primo na jejich zakaznicke podpore, kde se chlubi tim, ze vam rychle odpovi, vubec nechapali na co se ptam a pry ze odpoved musi nejprve zjistit a pak se mi ozvou na e-mail. Nikdy se mi s odpovedi neozvali, myslim, ze to mluvi za vse. Posilam nekomu penize s tim, ze za nekolik let mozna neco postavi, muze jen blazen. Pokud nic nepostavi v horsim pripade prijdete o penize, v lepsim jste si koupili nezajisteny dluhopis s nulovym kuponem a budete radi, kdyz se vam aspon vrati jistina.
-- 11. 11. 2024 19:57 --Abu Simbel píše:Nejedná se o podíl na bytu, ani na žádné nemovitosti. Stranky jsou znacne nepruhledne (e-shop, kde se ani nedozvite, jakou pravni formu kupujete - vetsina firem s "podilu na nemovitosti" jsou totiz ve skutecnosti Junk Bonds). Mozna se neco dozvite po odeslani udaju, to ja zkouset nebudu. Na strance jsem nasel stanovy druzstva. Mozna se tedy jedna o clenstvi v druzstvu. Stanovy psal nejaky protrely pravnik, muzou vas vyloucit za kazdy prd - napr. kdyz jdete do sporu s druzstvem (to si pak rozmyslite napadnout chybne vyuctovani) nebo jste neco provedl jinemu clenovi druzstva. Nerikam, ze je to primo podvod, ale ja bych se tomu vyhnul obloukem.
Presne tak, jedna se o junk bonds, jelikoz dle jejich vlastnich stanov se nemuzete stat clenem druzstva dokud nedojde ke kolaudaci domu. Domu, ktery se jeste nezacal stavet.
-- 11. 11. 2024 19:58 --