noi2 píše:K J&T:
J&T umí primární i sekundární trh.
Záleží, co pro tebe znamená menší investice. Můžeš koupit i jeden dluhopis (třeba 10k CZK), ale obvykle chtějí u úpisu poplatek 0.15% z obchodu, minimálně 2000,-.
No řekněme, že bych měl bokem 1 000 000 Kč, které bych chtěl postupně rozdělit mezi 4-5 dluhopisů.
A jak u nich ten primární trh funguje? Normálně si přes jejich aplikaci zadám kupní příkaz nebo je to o telefonické domluvě s bankéřem, který to pro mě případně koupí?
Jinak ta J&T bude asi dobrá volba. Nechci kupovat nic přes stránky typu dluhopisy.cz, dluhopisomat atd...
Děkuji moc za odpověď
-- 7. 12. 2024 11:26 --
minarjo píše:Významné emise primárního úpisu dluhopisů, jako teď nedávno ten Rohlík, nabízí přímo Fio eBroker přes speciální formulář (bývá tam v levém pruhu nahoře barevně zvýrazněná nabídka a po kliku na ni lze objednávku vyplnit, poplatek je v té své dolní hranici myslím menší než ten J&T zmíněný kolegou výše).
Ano, je to tak. Děkuji za upozornění. Rohlík mi to tam také nabízí. Zajímalo by mě jak široká je na FIO e-Broker nabídka dluhopisů. Zda se tam nabízely např. dluhopisy CREDITAS 7,50/27; ČS 7,41/27; EQUA BANK 5,70/29... Nechce se mi případně zařizovat účet u J&T, pokud by stejná nabídka byla i u FIO... nebo je tam zásadní rozdíl?
Kde případně sledujete data vydávání nových dluhopisů? Předpokládám, že ty žádanější jsou na primárním trhu vyprodány docela rychle...
Děkuji za rady. Moc si toho cením.