Ahoj,
rád bych využil za rok 2024 maximální možný odpočet daně z příjmu, tj. 48 000 Kč z DIP na staří. Rovnou říkám, že nejsem úplný finanční negramot, ale nejsem ani investor, nikdy jsem neměl žádné akcie a nijak se v tom neorientuji, zvládám nějaký teoretický základ jako co to je ETF ale to je všechno, navíc anglicky umím jen nějaký základ, takže bych potřeboval poradit něco pro lamy jako jsem já
![:-) :-)](./images/smilies/01.gif)
Něco jednoduchého v češtině, kam strčím peníze a bude to vydělávat a nebude to mít vysoký náklady a nebude to potřebovat abych se tomu extra věnoval
Je mi 44 tj. DIP bych měl jestli chápu dobře na 16 let, eura žádné nemám, nebo možná 800 v hotovosti takže potřebuji vkládat CZK(nemám žádný Revolut ani nic podobného), ideálně bych chtěl něco z toho co už mám abych to stihl do konce roku, tj Raiffku, Airbank, Čsob, JT, Monetu, Komerčku, Spořku, Trinity, Mbank, Monetu, Max. Jestli jsem pochopil dobře tak z tohohle výčtu má DIP jen ČSOB, Spořka a Raifka. Docela se mi líbí ta Raifka jak tu Lakiki psala, že se tam dá vložit 48t a do konce roku 2025 to úročit 5%. Pak budu mít víc času si rozmyslet za co to utratit. Je to nějak rozumný, nebo mám fakt zkusit hledat něco jiného? Vím že si pak můžu založit další dip(třeba výhodnější) u jiného poskytovatele a mít jich víc. Nebo jestli je ta ČSOB o hodně výhodnější tak bych založil tu, případně něco jiného na doporučení, ale tady se mi líbí, že ty jejich bankovnictví už mám, tak to bude asi jednodušší. Díky moc za odpovědi.