Patria

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 5. 2025 15:46

Patria DIP ma 50% slevu na vsechny poplatky vcetne p.a.? Tzn 0,06% p.a., nakupy napr . za 100.000 Kč - 249.999 Kč (4,9 € + 0,15 %)/2?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 17. 5. 2025 16:01

Ano, sleva 50% je ze všech poplatků uvedených v části "I. Obchodování s cennými papíry" v sazebníku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petrr95 17. 5. 2025 16:20

Sleva 50% v DIPu se týká jen poplatků za nákupní pokyny (jednorázové i pravidelné). Netýká se ale prodejů ani toho 0,12% p.a. poplatku za evidenci cenných papírů.
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 5. 2025 22:47

Custody se účtuje na cenné papíry ve všech portfoliích (běžném i DIP) ze zůstatku v běžném portfoliu a není na něj aplikovaná žádná sleva za podíl na CP v DIPu. Před změnou poplatků jsem v DIPu jeden prodej realizoval a účtováno jsem měl 8,45 € místo 16,90 €, čili na tohle sleva v minulosti byla, ale teď jsem prodával zbytek frakce pravidelným příkazem a vychází mi to beze slevy na 0,8 %...

A v ceníku platném od 1. dubna 2025 i uvádí, že sleva se uplatňuje při nákupu CP.
https://finance.patria.cz/cenik píše:Při nákupu cenných papírů do portfolia Dlouhodobého investičního produktu (DIP) se aplikuje 50%
sleva z níže uvedených poplatků za obchodování s cennými papíry
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 17. 5. 2025 23:40

Pokud v rámci DIP zkusím zadat jednorázový pokyn k prodeji, tak mi Webtrader zobrazuje poloviční poplatek, než je v ceníku. Stejně jako mi zobrazuje poloviční poplatek, když zkusím zadat jednorázový pokyn k nákupu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 4. 6. 2025 20:40

Patria rozšířila nabídku ETF pro pravidelné investice. Přidala 21 nových ETF, akltuálně jich nabízí celkem 70.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Joolppp 15. 6. 2025 21:03

Je někde seznam nových ETF (nemůžu najít)? Přijde mi, že tam přidali max jen odpad. Samý tématický bordel, ESG verze, nebo distribuční.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod supertom20 15. 6. 2025 22:17

Vypis asi jeste neni, nechce se mi to prochazet vsechno, ale tyto jsou vesmes nove. Slusny S&P 500, Nasdaq100 a MSCI World od Amundi.
Přílohy
IMG_20250615_221622.jpg
supertom20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 6. 2025 06:22

Do pravidelných investic bylo přidané třeba i ETF t.č. s nejnižším TER (0,07 % p.a.) pokrývající prakticky celý svět (mid a large cap) Amundi Prime All Country World, ale pravda - je to jen v té distribuční variantě...

Mám tak trochu podezření, že do této nabídky přidávají tituly s KID přeloženým do češtiny (u toho zmíněného ETF v akumulační třídě totiž pořád chybí a co jsem se díval náhodně na několik "obskurních" titulů, byl k nim dodaný i český KID), takže ta nabídka bude dána asi i tím, co "servírují" poskytovatelé...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xmasik 25. 6. 2025 11:26

Zdravím,
Mám DIP ucet u Patrie, na který mi chodí příspěvek zaměstnavatele + muj příspěvek, který se mi primo strhává ze mzdy. Ten můj příspěvek se započítává do daňově uznatelných 48 tis. Kč za rok?
Btw. pokud to máte podobně, co kupujete aktualne za CZK akcie? popripade v jake frekvenci?Nechci ty peníze převádět do EUR, jiné měny. Mimo to kupují ETF, kdy si přímo do Patrie posílám EUR.
xmasik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 25. 6. 2025 15:07

Jak to myslíš s těmi daňově uznatelnými náklady?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lenka_2 25. 6. 2025 17:04

xmasik nepíše nic o nákladech.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xmasik 25. 6. 2025 18:45

odpočet z daňového zakladu za vklady do DIP.
xmasik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 6. 2025 18:52

Odpočitatelné z daňového základu jsou (pouze) tvoje příspěvky (k těm posílá poskytovatel DIPu příští rok potvrzení) - to, že odchází z účtu zaměstnavatele nehraje roli (poskytovatel DIPu je rozpozná podle správných symbolů (u Patrie VS - je jediněčný a zvlášť pro klienta a vlastní příspěvky a příspěvky zaměstnavatele) - tak si to má spíš význam zkontrolovat na mzdové účtárně)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xmasik 25. 6. 2025 19:09

Bezva, díky:) to jsem potřeboval vědět.
xmasik
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka