Fio e-Broker

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 6. 2025 17:13

Slibují, až to bude, motyka vystřelí.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 6. 2025 21:10

Radeji nic nemenit, nebo zvysi poplatky.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 6. 2025 05:28

Nemyslím si, že by měli poplatky tak nízké, aby je museli měnit.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 6. 2025 06:40

Vyvoj appky neco stoji, je tu realne riziko zvyseni poplatku. Ja se radeji obejdu bez nove appky.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod jichaj 22. 6. 2025 08:47

Nj, ale tu starou aplikaci už do telefonu nenainstalujete
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod icdesoft 22. 6. 2025 18:32

Já myslím, že žádná aplikace nebude. Je to asi 10 let, co jsem si v bance stěžoval, že aplikace Smartbroker není aktualizována (v té době už cca 2 roky) a nejsou do ní přidávány žádné nové funkce a zabezpečení. Bylo mi odpovězeno, že vývoj nové aplikace probíhá a bude brzy nasazena. Od té doby se na novou apku ptám tak jednou ročně a je to pořád stejné - vývoj probíhá a už brzy bude nasazena...
icdesoft
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 6. 2025 21:43

V mobilu otevírám normálně v prohlížeči klasický eBroker a v pohodě. Nevím že všichni chtějí všude (obecně, nejen ve finančnictví) na vše appku, když většinu zastane úplně obyčejný Chrome prohlížeč v mobilu (nebo jiný konkurenční). Ano, je třeba obrazovku posouvat, ale zase ne tolik a běžné věci v mobilu lze prohlížečem udělat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Gryp 24. 6. 2025 22:23

Naprostý souhlas, minimálně půl appek je stejně jen obalené webview (pro laiky obalená webová stránka), což mi přijde jako smutný trend. Ještě o něco horší je to na desktopu viz NWjs, nebo Elektron (ten samý princip s bonusem navíc, že si každý program sebou tahá celé jádro Chromia).

Zase na druhou stranu, pokud má webovka mizernou podporu smartphonu, tak je to na používání nic moc.
Gryp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 25. 6. 2025 19:19

Zaplatpambu za aplikace.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod eur.martin 10. 7. 2025 20:39

Na některých investičních seminářích už zaznělo, že Fio testuje nové rozhraní eBrokeru i mobilní aplikace a že vzhledem připomíná platformu Interactive Brokers. Prý už existuje nějaká demo verze, která se interně zkouší.

Nevíte někdo, kdy by mohl být tento nový systém spuštěn pro veřejnost? Mluví se spíše o týdnech, měsících, nebo je to otázka delšího horizontu?

Budu rád za jakékoli bližší informace.
Děkuji
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 11. 7. 2025 08:44

Az to bude, uverim. Pokud to nebude spojene s novym cenikem, stejne nema smysl se tim zabyvat.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod eur.martin 11. 7. 2025 10:35

Pokud by došlo ke zvýšení poplatků, což vzhledem ke konkurenci nepředpokládám, mám připravené alternativy v podobě First Trade a TastyTrade. First Trade a TastyTrade nabízejí obchodování zcela bez poplatků. Na Fio nejsem nijak závislý.
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod shockerek 11. 7. 2025 10:39

Nový eBroker/SmartBroker je něco jako paní Columbová, mluví se o něm, ale ještě ho nikdo neviděl.
Přistupuji k tomu stejně jako když vám lokální politik slibuje ten vysněný obchvat města už 20 let.

Asi takhle.
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/helenine-oci/obchadzka-859247
shockerek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod panPeněženka 11. 7. 2025 10:40

Poslední 4 roky jsem chodil na všechny ty jejich semináře, vždy na jiné zaměření... a na každém se zmiňovali, že prý už tento rok. Na jednom týpek dokonce říkal, že mají do mobilu takovou aplikaci, jakou svět neviděl! No... neviděl... :-D
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eur.martin 15. 7. 2025 10:06

Fio oznámilo, že od 19. 7. 2025 přechází na nového partnera pro vypořádání obchodů v USA evropskou pobočku Pershing Securities. Kvůli tomu bude 18. 7. zkrácený obchodní den bez after-marketu a všechny pokyny s platností po tomto datu budou automaticky zrušeny. Nové příkazy bude možné zadávat znovu od 19. 7. v jednu ráno. Omezení je jen dočasné, ale změna partnera je trvalá. Zatím není jasné, jestli bude mít EU subjekt vliv na rychlost nebo prioritu plnění příkazů. Přechod na Pershing Securities International by mohl umožnit přístup na londýnskou burzu LSE, jelikož evropská pobočka tohoto obchodníka disponuje přímým napojením na LSE.
eur.martin
Návštěvník

Předchozí stránka