Investicka.cz, XTB.cz - investiční hra

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod OS 8. 4. 2008 18:59

Ahoj.

Snad to tu ještě není, možná by to mohlo někoho zajímat. Jedná se o investiční hru. Na http://investicka.cz/ se můžete přihlásit. Zdá se mi to poměrně zajímavá věc na vyzkoušení investování. Něco podbného má teď i http://www.xtb.cz

:-)
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 4. 2008 05:29

Chtěl jsem se přihlásit na xtb.cz (minule měli skvělý raut a zváni byli i poražení :-), bohužel s Linuxem se nekamarádí, pod Wine jde sice systém nainstalovat, ale už ne spustit, škoda, ale Widle kvůli nim instalovat nebudu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 4honza 9. 4. 2008 08:09

Patrik:

Pokud vim tak xtb.cz pouziva MT4 platformu pro obchodovani.
MT4 pod wine funguje, normalne ho tak poustim - co mi nefunguje jsou zobrazovani detailu zprav, ale obchodovat se pres to da.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 4. 2008 08:47

4honza: divný, mě se to nainstalovalo, objevila se mi i ikona na ploše, ale spuštění prostě nefungovalo (Ubuntu 7.10).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 4honza 9. 4. 2008 09:31

Patrik: V tom pripade doporucuju to zkusit spustit prikazove radky:

cd /adresar/kde/to/je/nainstalovane
wine ./terminal.exe

Pravdepodobne to vypise proc se tomu nechce spustit :)
Druha moznost je zkusit stahnout MT4 klient primo z http://www.metaquotes.net/ a vyplnit jenom spravne IP adresy toho jejich serveru (zkusil jsem to ted nainstalovat a funguje mi v Debianu 4.0 normalne).
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod 4honza 9. 4. 2008 09:39

OS píše:Ahoj.

Snad to tu ještě není, možná by to mohlo někoho zajímat. Jedná se o investiční hru. Na http://investicka.cz/ se můžete přihlásit. Zdá se mi to poměrně zajímavá věc na vyzkoušení investování. Něco podbného má teď i http://www.xtb.cz

:-)

Jinak k tomu bych chtel podotknout, co jsem psal o jinem vlakne. Nejedna se o investicni hru, ale o hru, kde zkousite svoji schopnost spekulace na forexovem a komoditnim trhu. Pro toho, kdo si to chce vyzkouset, jiste to muze mit svuj prinos, ale u zacatecnika pujde vetsinou ciste o nahodu, realne obchodovani bude vzdy uplne o necem jinem. V realnem obchodovani je sance takoveho zacatecnika dosti miziva, protoze predevsim podlehne psychickemu tlaku, kdyz se dostane do vetsi ztraty v obchodu.

Na spekulacich vydelavaji ti, kteri maji dobry obchodni system a pevne nervy a take urcitou davku zkusenosti... ostatni proste penize ztraceji.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod OS 9. 4. 2008 10:40

Tak o tom to je, ne? Jedni musí ztrácet, aby jiní vydělali. Nebo se pletu? :hm
Já to mám, jako zábavu. CHtěl jsem na to jen upozornit. ;-)
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hráč 9. 4. 2008 12:09

Dobrá cvičná hra o investování na burze. Doporučuji začátečníkům přečíst si jako úvod knížky Roberta Kiyosakiho ,,Bohatý táta radí jak investovat" i jeho další knihy. Pak se na investování budete dívat z nadhledu a třeba začnete studovat speciální knihy k investování na burze či do komodit.Také doporučuji zahrát si několikrát jeho perfektní stolní finanční hru Cashflow (informace Pražákům pošlu)
Hráč
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 4. 2008 13:00

Knížky Kiosakiho bych přirovnal k Harrymu Potterovi. Obě přinesly svým autorům velké peníze, ale čarovat/investovat se nenaučíte ani z jedné.

Kiosaki nejdříve zkoušel jako "střední" investor "hrát" na finančních trzích (především investice do nemovitostí) a tvrdě "dojel". Protože ale byl chytrý, napsal knížku o tom, jak zbohatnout a podařilo se mu jí skvěle prodat. Následné "velké" peníze již dokázal zhodnotit (ono je rozdíl když investujete statisíce a miliony).
On totiž nevydělal chytrými finančními investicemi, ale tím že "prodal svůj sen" - prostě se z něj stal "normální" spisovatel.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 4honza 9. 4. 2008 13:06

Ja chtel predevsim upozornit na to, ze to neni investovani, ale spekulace. To je totiz podstatny rozdil.

Jinak, na trhu je to samozrejme trochu slozitejsi nez ze nekdo vydela a jiny prodela:-)

Na komoditnim trhu jsou ctyri druhy hracu - mali spekulanti, velci spekulanti a investori (hedge fondy a fondy), producenti a zpracovatele (konzumenti). Kazdy ma v trhu jine postaveni a proto voli naprosto jine nastroje pro obchodovani. Producenti a zpracovatele se zajistuji v case - oni minimalizuji riziko pohybu v jejich neprospech, spekulanti naopak vydelavaji na rozdil v cene behem nejakeho obdobi.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Hráč 9. 4. 2008 20:18

Je možné Patriku, že jste buď Kiyosakiho nedočetl nebo nejspíše nepochopil. Vám se může zdát špatným investorem, přesto je investorem do nemovitostí a hlavně nejprodávanějším autorem v oblasti populárního pohledu na finance. Pro lidi, kteří jsou naprosto finančně negramotní, jsou jeho knihy dveřmi do jiného světa, kde mohou být pány svého osudu. Co si pak z toho oni v životě už sami vyberou, to je jen a jen jejich věc.Neuvádím ani náhodou, že v nich najdete zázračný postup jak investovat, ale až to někdy pochopíte, tak zjistíte, že je v jeho knihách ohromný nadhled nad světem financí. Odborné knihy na konkretní postupy při investování pak lze hledat u dalších autorů, ale to už je pro pokročilé.
Hráč
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 4. 2008 05:48

Hráč píše:
    a hlavně nejprodávanějším autorem v oblasti populárního pohledu na finance.

Ale o tomhle se nepřeme. Netvrdím, že je to idiot, naopak je velmi inteligentní, vydáváním "beletrie" si dokáže vydělat velmi slušné peníze i když je to skutečně jen "lež". Přestože je tu mnohem víc a kvalifikovanějších autorů (Samuelson, Nordhaus, Rose,...) on dokázal zaujmout masy a svojí knížku prodat a tím si vydělat peníze, když mu investování (napoprvé) nevyšlo.
    To že si po přečtení jeho knížek někdo začne myslet, že je investor a tvrdě na to dojede, je jeho smůla, stejně jako, když by si přečetl Petra Pana a skočil z okna v naději, že bude létat :-)
    Každý jsme jiný a každý umíme něco jiného. Někdo si ty peníze dokáže opravdu vydělat investováním a někdo je úspěšnější, když o tom bude psát :D
    Finanční trhy jsou velmi ostrá džungle a kdo na to nemá, neměl by tam vůbec lézt. Jeho konkurencí jsou totiž jednotlivci a instituce, proti jejichž informacím a nástrojům je velmi obtížné obstát, pokud ovšem neinvestujete miliony a nemůžete si dovolit ty informace rovněž koupit (ať "pod rukou" nebo díky znalostem a zkušenostem těch, kteří pro vás pracují).
    Zatím jsem se nesetkal s nikým, kdo by se "zaklínal" Kiosakim a byl opravdu úspěšným investorem, ale vím, že to je oblíbená potrava "poradců", kteří lákají lidi, aby jim svěřili jejich peníze. Byl jsem na jednom takovém školení jedné MLM společnosti, také začínala Kiosakim, pak hned obrázkem BMW, které budou všichni jistě brzy mít a dál se rozvíjela teze, jak je vlastě pro všechny štěstí, "že jsme se tu takhle sešli", že je super dělat sám na sebe a jak už budou jenom světlé zítřky a ty lidi jim to tam žrali.
    PatrikChrz
    Administrátor

Odeslat příspěvekod Hráč 10. 4. 2008 09:47

Tak beru zpět svoje vyjádření, vidím, že se naprosto shodujeme v pohledu na věc. Bohužel někdo se těmito knihami zaklíná jako návodem na úspěšný život, ale je to jen otevření dveří do jiné budoucnosti a na každém pak záleží, jak to skutečně využije. Tedy - souhlas!
    Hráč
    Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rimoa 5. 12. 2009 01:41

Patriku, vy spis nemate rad MLM, a proto i Kiyosakiho:) Richdad je hlavne o zmene mysleni ze zamestnance na podnikatele.
    Nedavno jsem byl na prednasce Vladimira Kovare, majitele Unicornu, na VSE. Bohuzel ze spousty studentu se uz stali "kovani" zamestnanci. Nektere odpovedi nedokazali pochopit a furt se v nich stourali. Jinak znam namatkou, (odpovidam po pulnoci) takovych 5 podnikatelu, co uznavaji Kiyosakiho a opravdu maji prebytecne miliony. Jeden z nich patri k TOP 5 oficialne nejbohatsich Cechu, ale nemuzu rict jeho jmeno:) Neoficialne si myslim, ze je bohatsi nez Kellner.
    Kiyosaki urcite svuj pribeh upravil, ale to neni podstatne. Dulezite je, ze clovek dokaze po precteni jeho knih upravit svoje mysleni natolik, ze opravdu vybuduje uspesnou firmu.
    rimoa
    Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 5. 12. 2009 10:54

rimoa: problem Patrika a "podobnych" je ten, ze danou knihu zarazuji do kolonky "step-by step navod" a potom jsou zklamani, kdyz tam zadne primo konkretni postupy (typu jdi tam, kup to a to, prodej to apod.) nenajdou. To, ze je to kniha pouze o tom, jak se naucit jinak premyslet, to stale nechapou.
    citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
    S474N
    Inventář

Další stránka