Hráč píše: a hlavně nejprodávanějším autorem v oblasti populárního pohledu na finance.
Ale o tomhle se nepřeme. Netvrdím, že je to idiot, naopak je velmi inteligentní, vydáváním "beletrie" si dokáže vydělat velmi slušné peníze i když je to skutečně jen "lež". Přestože je tu mnohem víc a kvalifikovanějších autorů (Samuelson, Nordhaus, Rose,...) on dokázal zaujmout masy a svojí knížku prodat a tím si vydělat peníze, když mu investování (napoprvé) nevyšlo.
To že si po přečtení jeho knížek někdo začne myslet, že je investor a tvrdě na to dojede, je jeho smůla, stejně jako, když by si přečetl Petra Pana a skočil z okna v naději, že bude létat

Každý jsme jiný a každý umíme něco jiného. Někdo si ty peníze dokáže opravdu vydělat investováním a někdo je úspěšnější, když o tom bude psát
Finanční trhy jsou velmi ostrá džungle a kdo na to nemá, neměl by tam vůbec lézt. Jeho konkurencí jsou totiž jednotlivci a instituce, proti jejichž informacím a nástrojům je velmi obtížné obstát, pokud ovšem neinvestujete miliony a nemůžete si dovolit ty informace rovněž koupit (ať "pod rukou" nebo díky znalostem a zkušenostem těch, kteří pro vás pracují).
Zatím jsem se nesetkal s nikým, kdo by se "zaklínal" Kiosakim a byl opravdu úspěšným investorem, ale vím, že to je oblíbená potrava "poradců", kteří lákají lidi, aby jim svěřili jejich peníze. Byl jsem na jednom takovém školení jedné MLM společnosti, také začínala Kiosakim, pak hned obrázkem BMW, které budou všichni jistě brzy mít a dál se rozvíjela teze, jak je vlastě pro všechny štěstí, "že jsme se tu takhle sešli", že je super dělat sám na sebe a jak už budou jenom světlé zítřky a ty lidi jim to tam žrali.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.