Investicka.cz, XTB.cz - investiční hra

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 1. 2010 16:06

PzKpfw VI Tiger píše:Proti nějakému raketovému vzrůstu proti mojí spekulaci mi ale pomůže stop loss že?

Proti nějakému "normálnímu" ano. Ale může se stát, že firma oznámí nějaký nový objev, nový vyhraný soudní spor,... a v daný okamžik nebude na trhu nikdo, do by byl akcie za danou cenu ochoten prodat. Pak opravdu může být ztráta stovky procent.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PzKpfw VI Tiger 8. 1. 2010 16:19

Takže v tomto případě prostě stop loss selže a pojede to furt víc a víc nahoru? Já věděl, že v tom bude nějaká bouda.
PzKpfw VI Tiger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 1. 2010 16:24

"stop loss" je jen příkaz k prodeji. Jinými slovy, počítač je nastaven tak, aby v případě, že daná komodita dosáhne určitého kurzu, aby jí koupil a omezil tak ztrátu.
Jenže to vyžaduje samozřejmě, aby byl na trhu někdo, kdo jí bude ochoten za stejnou cenu i prodat. A když nebude, nemá jí od koho koupit.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 9. 1. 2010 11:08

koteri zverejnujou cenu, za kterou od investora danou akcii odkoupi
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 1. 2010 18:12

saabik: jenže ty nepotřebuješ prodat (tedy aby jí od tebe někdo odkoupil), ale naopak koupit. A když není na trhu nikdo, kdo by ti jí za tvojí cenu prodal (proč taky, když je cena mnohem výš a roste), máš smůlu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod lemming 9. 1. 2010 22:07

Na alespoň trochu rozumných akciích je vždycky poptávka a nabídka, jsou tam market makeri atp., takže toho, že nebude od koho koupit / komu prodat bych se neobával. To spíš by mohlo být na nějakou dobu pozastavené obchodování atp.

Prostě, za "nějakou" cenou nakoupí / prodá vždycky, ale ta může být samozřejmě od jeho stoplossu nepříjemně vzdálená.
lemming
Diskutér

Předchozí stránka