Ahoj,
zajímá mě jak začít s investováním? Na koho se mám obrátit? Co bych měl znát..? Prostě věci, které bych měl znát od začátku..
//Raziel-CZ: Úprava názvu tématu, piš prosím předmět.
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Jestli chceš vysoké výnosy tak je budeš muset vrazit do akcií, akciových fondů nebo certifikátů a abys snížil riziko, že o ně přijdeš tak je tam budeš muset nechat ležet tak 5 a více let. Např. já jsem poslední dva roky pravidelně odkládal do akciových fondů, byl jsem i 40% + no a teď jsem takových 10% -. Výnos za dva roky v čudu. S tím se budeš muset smířit. Pokud se ti riziko nezdá nebo budeš peníze potřebovat dřív tak buď bezpečnější dluhopisy popř. dluhopisové fondy nebo spořící účty o kterých píše Patrik.nádeníček píše:Chci je výhodně zúročit, ovšem nevím kde a jak? Poraďte mi něco?
xmms píše:Jakou čátku považujete za rozumnou pro obchodování s komoditami jako zlato, ropa nebo nějaké zrní? Někde jsem vyčetl $50.000 jako počáteční kapitál. Máte někdo zkušenosti s obchodováním?
Patrik: jeké konkrétní druhy informací máš na mysli, pokud nejde o informace na principu "Zneužívání informací v obchodním styku"? Můžeš být konkrétnější? Např. při rozhodování o investici do akcií je problém se rozhodnout, pokud v té firmě nejsem a nevidím jim do peněz a do managementu. Nebo je zcela běžné, že s neveřejnými informacemi se všude obchoduje?
Ruprecht001 píše:
Patrik zřejmě myslel, že je dobré před investicí si nastudovat profil společnosti, trend trhu v daném oboru, zprávy o hospodaření apod. Řada těchto informací se dá na netu nají a vygůglit, ale většinou začátečníci jsou na to líní a dají na "pocity a dojmy".
xmms píše:Minimální částka může být 2000 USD, ale mě zajímá nějaký rozumný obnos peněz, protože trh dýchá a nějaké výkyvy je potřeba ustát a ne aby celý účet spolky poplatky za transakci+menší volatilita. A také je dobré vydělat víc než jen pár dolarů.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků