KAM INVESTOVAT 1000 000,-

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod luban3 18. 1. 2009 18:13

Dobrý den . Svěřil jsem své peníze do ČS do peněžního fondu a dostal jsem se do mínusu.Nějak mě ČS zklamala. Peníze chci vybrat , ale co dál.? Poradí mi někdo kam , nebo jak investovat/zůročit ? Jedná se o 1 000 000,-
luban3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ivok24 18. 1. 2009 19:15

Ja bych to investoval do vina... Pokud jeho cena nahodou neporoste, clovek se muze aspon poradne ozrat :-)
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 18. 1. 2009 19:45

No stará vína se prý hodí jen na investování. Ať mu tedy nezůstanou jen oči pro pláč a flašky octa.
A teď vážně, chybí investiční horizont a odolnost vůči riziku. Z příspěvku bych soudil, že je zájem o velmi konzervativní investici - takže asi nějaký spořící účet. Protože těch peněz je míň než je hranice pojištění, je jedno do které banky/kampeličky je vrazítee, záleží na tom, která ma aktuálně nejvyšší úroky - doporučui sekci Platební styk.
Na investici bych to neviděl - pokud vás znervózňuje mírný pokles peněžního fondu - na druhu stranu je fakt, že tomu peněžnímu fondu bude trvat dlouho, než se dostane na svoje
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 18. 1. 2009 20:13

libol: na seriozní radu jsi dal málo informací o investici. Já bych to třeba investoval do pozemku.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 18. 1. 2009 20:33

Já jsem hlavně napsal, že v dotazu chybí investiční horizont a odolnost vůči riziku.

Co když ty peníze bude potřebovat na letní cestu kolem světa? Nezdá se mi, že by byl pozemek nejvhodnější.
U takového horizontu 10 let bych považoval pozemek za dobrou, konzervativní investici, ale fakt podal málo informací.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 18. 1. 2009 21:17

HSBC.
A víc ze mě zadarmo nedostaneš. :D ;-)
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod luban3 19. 1. 2009 19:12

Ahoj. Málo informací? Prostě mám momentálně částku, kterou potřebuju výhodně investovat. ČS mně zklamala a teď mě zrovna nic rozumného nenapadá. luban
luban3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod luban3 19. 1. 2009 19:13

Ahoj. Málo informací? Prostě mám momentálně částku, kterou potřebuju výhodně investovat. ČS mně zklamala a teď mě zrovna nic rozumného nenapadá. luban
luban3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tobolik79 19. 1. 2009 19:24

Dobrý den, nabízím ALL Property, Blue Chip, DP Index, bližší info na <mail viz profil> PS: ČP Invest mi taky nějak nevychází

EDIT: žádné komerční nabídky prosím
tobolik79
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 19. 1. 2009 19:47

luban3: no třeba na jak dlouho je chceš investovat, jaký očekáváš výnos, jaké jsi ochoten akceptovat riziko, a podobně.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 19. 1. 2009 19:48

Na toho tobolika79 bych si dal velky pozor. Aby nahodou bylo potom vubec CO investovat :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod luban3 19. 1. 2009 20:05

Ahoj . Prosímtě záleží na tom co je pro tebe riziko. Je jasné, že bych o peníze nechtěl přijít. Doba investice? Investice nejlépe co nejkratší a opakovaná. Měl jsem uložené peníze v ČS a to po dobu jednoho roku. Výsledek byl že jsem v mínusu. Myslel jsem, že svěřuji peníze odborníkům, ale bohužel. Už jsem smlouvy zrušil a momentálně tu částku k mému obchodu nepotřebuji. Proto sháním dobrej nápad kam investovat.Luban
luban3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 19. 1. 2009 20:19

luban3: no pokud chceš třeba výnos kolem 5% a můžeš to postrádat cca 3-5 let, dají se ještě najít termínované vklady s takovým úrokem. než je za cca měsíc sníží. Riziko v podstatě minimální (pojištění vkladů). Pokud chceš vyšší výnos, poroste i riziko.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 19. 1. 2009 20:20

luban3: hod prachy do MPU a nespekuluj.

:arrow: http://www.mpu.cz/cs/urokove-sazby/

mikicz: tak spatne to neni, staci 800 tisic na 6 mesicu a pohoda.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Havers 19. 1. 2009 20:39

Podle toho, co píšete a kde jste měl prostředky předtím (fond peněžního trhu), tak jste adept na nějaký spořicí účet v bance či družstevní záložně.

Jinak fond peněžního trhu už snad ani není investice (ale spíše "spoření"), i když to, co předvedly některé české fondy peněžního trhu minulý rok, tomu spíše odporuje. :D

Např. IKS Peněžní trh PLUS -7.28%!!!, ING Český fond peněžního trhu -4.35%!!!,
Sporoinvest -2.87%!!!. Pozor vše je mínus!!! - Výkonnost za rok 2008.

Ať žijí islandské banky a Lehman Brothers!
Havers
Diskutér

Další stránka