Knížka o investování...

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Viktorius 24. 3. 2014 09:12

Novou Buffettologii mám a četl jsem ji. Vynikající kniha.
Viktorius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 28. 3. 2014 19:16

Jak jsem pravil, Nová Buffettologie je jen doplňkem k Buffettology. A neni dobré mít jen druhý díl bez prvního. Tedy kdo má českou knihu Nová Buffettologie, ten by měl nejprve číst Buffettology anglicky nebo německy, když kniha neexistuje česky.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jednadva 29. 3. 2014 21:00

Supr je taky Buffy, zabíječka upírů.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod xmart 18. 4. 2014 03:03

jednadva: asi se nejedná o ty finanční úpíry, jinak by vykonala velkou službu lidstvu. Možná jste přišel na to, kdo stojí za těmi podivnými sebevraždami bankéřů z posledních měsíců :-D
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 14. 8. 2014 15:55

Amazon brzy v Čechách
Za několik dní se otevře sklad Amazonu v Praze a snad i online obchod Amazon Čechy.
Pak bude asi milion věcí v prodeji na stránce :idea: http://www.amazon.cz
Amazon posílá lidem například v Německu jakkoliv levné knihy za cenu knihy, kterou stanovilo nakladatelství nebo autor a nepočítá nic za poštu.
Jen u CDs., elektroniky a desítky druhů jiného zboží se platí v Německu pošta 3 euro nebo víc, pokud celá zásilka je levnější než 29 euro. Dražší zboží posílá německý Amazon bez porta, snad i když zboží váží metrák.
Za několik dní tedy bude Amazon.cz vytahovat knihy ze skladu nakladatelstvích a posílat knihy po Čechách bez placení poštovní známky klientem.
:( Já bych potřeboval, aby Amazon Praha skladoval 100 kusů mojí knihy, protože tiskárna ve Zlíně 100 mých knih skladovat nechce.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 8. 2014 17:55

Za několik? Oni už mají postavenou halu???
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PetrAsch 14. 8. 2014 19:20

Jasně, chtějí stihnout Vánoce 2015...
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 15. 8. 2014 09:02

Amazon-Praha.jpg
Amazon Dobrovíz u Prahy.
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 15. 8. 2014 13:01

Obrázek

Nová hezká svěží píseň, styl mezi country, pop a rock. Každému se bude líbit.
Puss N Boots + Nora Jones - Don't know what it means
Zpívá Nora Jones, nar. 30.3.1979 in Brooklyn, New York. (Norah Jones)
Její matka je Susan Jones a otec Ravi Shankar.
:) http://youtu.be/9ThB1n6ay1Y :)
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 15. 8. 2014 14:54

Obrázek

Sanford Clark - Son of a Gun
:idea: http://youtu.be/VCqytQpQ4-o
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod PetrAsch 12. 9. 2014 08:42

Amazon u Dobrovízi - začátek stavby se blíží...
http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-s ... ma-1118083
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 6. 12. 2014 18:49

Obrázek

Nejlepší píseň ze Sevilly - 1987
Yo me pongo mi sombrero - Coro de la Hermandad del Rocio de Sevilla
http://youtu.be/zULaOy-CDqc

Druhá nejlepší píseň ze Sevilly - 1987
La seňorita primavera - Los del Guadalquivir
http://youtu.be/xsEMeBvV96I

Obrázek
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 14. 2. 2015 12:11

Napsal Tom Oli
Prvotní velký dík patří panu Ladislavovi a jeho skvělé knize, kterou mám stále na nočním stolku a vždy když podléhám depresím, jak mé akcie klesají, nacházím v ní spoustu moudrosti.
Po půl roce investování jsem byl 60 000 v minus, vlastnil akce ČEZ, NWR, AAAAUTO, PHILIP MORRIS a O2 CZ, pak jsem někde uviděl odkaz na fórum nr1a.com a okamžitě poručil tchýni, ať mi k vánocům objedná Ladislavovu knihu. Nyní jsem za necelé dva roky 108 600 v plus. TZN z mínus 60 000 do plus 108 000 je to krásných 168 000 růstu. Nyní jsem se dostal do fáze, že už nic neprodávám, jen přikupuju a reinvestuji DIVI.
Dividendový výnos z PTF za loňský rok je 3,5 % netto a zhodnocení vlastní investovaných prostředků je cca 20% za necelých dva a půl roku. Takže ještě jednou moc díky za skvělé fórum se skvělými uživateli nr1a.com a doufám, že moje výsledky snad mohou motivovat ostatní nováčky. Hlavní je držet se poctivě strategie kupovat podhodnocené akcie s potenciálem růstu a stabilní dividendou a NEOBCHODOVAT jak idiot s každým růstem a poklesem, nekupovat akcie podle grafu, ale podle fundamentu a držet, držet a zase držet, pokud je ocenění akcie stále fundamentálně dobré.
Celkem mám v PTF 16 akcií, převažují banky, 40% z ptf, ale budu je postupně redukovat, až se mi budou zdát moje banky předražené. Mám dnes akcie:
ALCOA INC AA
ARCELORMITTAL S.A. N ARRB
ČEZ BAACEZ
KOMERČNÍ BANKA BAAKOMB
PEGAS NONWOVENS SA BAAPEGAS
BANK OF AMERICA CORP BAC
BARCLAYS PLC LS BCY
BP PLC D BPE5
BCO SANTANDER N.EO0, BSD2
CITIGROUP INC C
GENERAL ELECTRIC CO GE
LLOYDS BANKING GROUP LLD
RIO TINTO PLC L RIO1
AT&T INC T
TESCO PLC TCO
VOLKSWAGEN AG VZO O. VOW3
Napsal Tom Oli
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 13. 3. 2015 18:59

"Před pár dny vyšla nová knížka pro hodnotové investory - Daniel Gladiš: Akciové investice.
Včera jsem si ji zakoupil. Ladisova kniha je ale lepší."
Tekumseh
Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ - ISBN 9788086062334

Obrázek
Akciové investice - Gladiš Daniel - 14×21 cm - 176 stran - 05.03.2015 - 229 Kč
ISBN: 978-80-247-5375-1
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 13. 3. 2015 20:15

Recenze knihy Akciové investice - Daniel Gladiš - 2015

Daniel Gladiš se zabývá v knize znova s výpočtem vnitřní hodonty akcie pomocí diskontovaného cash flow - DCF, kde se sečte odhadované cash flow firmy budoucích 10 let a sníží se to o odhadovaný úrok státních dluhopisů budoucích 10 let. (Tedy totální šílenství, komplikace, ztráta času, obrovská nepřesnost). Tento komplikovaný a nepřesný výpočet považuje Daniel Gladiš za jednoduchý, správný, škodlivý a nepoužitelný.
On správně soudí, že do P/E nelze dosazovat odhadovaný zisk budoucích 12 měsíců, ale zisk dosažený minulých 12 měsíců.
Počátkem roku 2009 prý měly akcie v americkém indexu S&P500 průměrné P/E 100, díky ztrátám firem a bank ve finanční krizi 2009, přesto však byly mnohé akcie tehdy extrémně levné. Tedy se tehdy zajímal Daniel Gladiš o hloupé Shillerovo P/E, kde je v P/E průměrný zisk firem z posledních 10 let. Shillerovo P/E je však tak veliká hloupost jako to DCF a P/E indexu. Počátkem roku 2009 bylo totiž nutno hledat levné akcie pomocí poměrů P/B a P/S, které jako jediné byly hluboko pod průměrem a samozřejmě, kdo nekupuje certifikát na index, musí ignorovat P/E, P/B a P/S indexu a sledovat tyto ukazatele vždy jen u jedné jediné firmy, od které chce koupit akcie.
Ja jsem viděl jen několik stránek knihy v internetu, ale pokud kniha postrádá poměry P/B a P/S, pak se mi vůbec ta kniha nelíbí. DCF a Shillerovo P/E jsou totální nesmysly. Poměry P/B a P/S nesmí v žádné knize chybět a i jejich optimální hodnoty musí být popsány. Asi pod 3, nejlépe pod 1.
Ladislav 1.
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka