od Ladislav 1. 14. 2. 2015 12:11
Napsal Tom Oli
Prvotní velký dík patří panu Ladislavovi a jeho skvělé knize, kterou mám stále na nočním stolku a vždy když podléhám depresím, jak mé akcie klesají, nacházím v ní spoustu moudrosti.
Po půl roce investování jsem byl 60 000 v minus, vlastnil akce ČEZ, NWR, AAAAUTO, PHILIP MORRIS a O2 CZ, pak jsem někde uviděl odkaz na fórum nr1a.com a okamžitě poručil tchýni, ať mi k vánocům objedná Ladislavovu knihu. Nyní jsem za necelé dva roky 108 600 v plus. TZN z mínus 60 000 do plus 108 000 je to krásných 168 000 růstu. Nyní jsem se dostal do fáze, že už nic neprodávám, jen přikupuju a reinvestuji DIVI.
Dividendový výnos z PTF za loňský rok je 3,5 % netto a zhodnocení vlastní investovaných prostředků je cca 20% za necelých dva a půl roku. Takže ještě jednou moc díky za skvělé fórum se skvělými uživateli nr1a.com a doufám, že moje výsledky snad mohou motivovat ostatní nováčky. Hlavní je držet se poctivě strategie kupovat podhodnocené akcie s potenciálem růstu a stabilní dividendou a NEOBCHODOVAT jak idiot s každým růstem a poklesem, nekupovat akcie podle grafu, ale podle fundamentu a držet, držet a zase držet, pokud je ocenění akcie stále fundamentálně dobré.
Celkem mám v PTF 16 akcií, převažují banky, 40% z ptf, ale budu je postupně redukovat, až se mi budou zdát moje banky předražené. Mám dnes akcie:
ALCOA INC AA
ARCELORMITTAL S.A. N ARRB
ČEZ BAACEZ
KOMERČNÍ BANKA BAAKOMB
PEGAS NONWOVENS SA BAAPEGAS
BANK OF AMERICA CORP BAC
BARCLAYS PLC LS BCY
BP PLC D BPE5
BCO SANTANDER N.EO0, BSD2
CITIGROUP INC C
GENERAL ELECTRIC CO GE
LLOYDS BANKING GROUP LLD