Investicia do zlata.

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kroll2323 18. 12. 2016 02:44

Zdavím, dělám si obrázek o investovaní do zlata a stříbra. Investici beru čistě na uložení financí a dlouhodobou investici, co jsem si tak pročítal Argor-Heraeus 1/1 Oz Kinebar se mi zdá jak dobrá volba. pod 1oz se to moc nevyplácí, hologram pro pozdější lepší odkup. Zhruba vím co chci, ale co mi nesedí je prodej produktu, všude co si pročítam, tak píší ¨preferujeme odkup našich produktů.¨ A já mám vplánu prodávat za 10-30let, tak 80proc. společnosti bud zmizí nebo se prejmenuje nebo sloučí a ja jako prodávající budu mít vcelku nevýhodnou situaci. Tak se právě chci zeptat, kde nakoupit?
Kroll2323
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 12. 2016 15:28

Přesně ten zpětný odkup vidím jako problém. Jestli by nebyly lepší mince, ty by měly jít prodat lépe. Hodně sběratelů si pochvaluje mince ČNB, i když na mezinárodním poli budou asi úspěšnější americké, čínské a další globálnější.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tazateljarda 12. 1. 2017 00:26

Dobrý den a omlouvám se za svůj laický dotaz, ale vlastníme v rodině nějaké investiční zlaté slitky a tak s ohledem na ohlašovanou končící podporu ze strany ČNB se ptám:
Bylo by moudré tyto slitky prodat ještě nyní před skončením podpory Kč ?
Jaký procentuální propad v cenách investičního zlata se očekává po skončení podpory ?
Jaké jsou celosvětové prognozy cen investičního zlata v horizontu 2 až 5 roků ?
Děkuji za všechny odpovědi.
Tazateljarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne2 12. 1. 2017 01:55

Jaka podpora Kc? Vzdyt je to naopak umela devalvace!
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod nody.nody 18. 1. 2017 22:43

Jj taky se chci zeptat jestli je vhodné prodat ted zlaté mince, počkat na konec intervencí ČNB a pak mince koupit zpátky... Vím že po zavedený intervencí cena zlatých mincí stoupla (sledoval jsem to v té době), PRESTOZE v te same dobe cena zlata v USA klesala...

Takže soudím podle toho že cena mincí zlatých stoupla (v CZK samozřejmě) díky intervencím a když ted mají končit, tak předpokládám že cena zlatých mincí zase klesne... tím pádem se vyplatí je ted prodat a koupit znovu po skončení intervencí, správně?
nody.nody
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2017 22:52

1) Spread u fyzických kovů je zcela určitě nejméně v jednotkách procent, u mincí, obzvlášť pak nižsích hmotnosti, které mají vyšší prémium bych se nedivil, pokud by dosahoval klidně i 10 %

2) Na základě čeho vyvozuješ s jistotou vývoj koruny po ukončení intervenčního režimu a nezávisle na tom vývoj cen určité komodity?
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 19. 1. 2017 09:50

Je to spekulace, pokud věříš, že koruna posílí, tak je ta úvaha o prodeji správná. Trochu problém je, že nikdo neví, kdy intervence skončí - a do hry vstupuje vedle té marže co zmínil freemantle v bodě 1) - i samotná cena komodity, takže načasovat prodej není jednoduchá věc.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 1. 2. 2017 18:59

Muze mi tu nekdo poradit, kde v centru Prahy nebo Brna maji zlate investicni mince skladem? Jde mi o to, aby clovek mohl prijet, vybrat (idealne nejdriv omrknout na netu), zaplatit a odejit. Bude to jen jeden kousek na pamatku, zadny velky nakup. Mate nekdo OSOBNI zkusenosti?
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 1. 2. 2017 19:37

V centru Prahy - podle mne i v budově ČNB, ale nevím jak velký je výběr a hned naproti v Obecním domě má prodejnu eshop Zlaté mince, ne?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod x-bat 1. 2. 2017 21:05

V Brne, u Zelneho trhu maji pobocku Zlataky (.cz). Nakup 1oz bez problemu bez predchozi online rezervace.
x-bat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 3. 2. 2017 17:11

Noxik píše:Muze mi tu nekdo poradit, kde v centru Prahy nebo Brna maji zlate investicni mince skladem? Jde mi o to, aby clovek mohl prijet, vybrat (idealne nejdriv omrknout na netu), zaplatit a odejit. Bude to jen jeden kousek na pamatku, zadny velky nakup. Mate nekdo OSOBNI zkusenosti?

https://www.investicni-zlato.eu/kontakt
Nejlepší ceny, přijedeš vlakem a je to hned u hlavního nádraží a zase odjíždíš vlakem. Osobní zkušenost pozitivní.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noxik 3. 2. 2017 20:07

Panove dekuji, presne tohle jsem potreboval zjistit. Ted uz se jen rozhodnout, co si vybrat, protoze jsem uplny laik.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 3. 2. 2017 20:50

Celé se mi to jeví jako reklama. Kdyz jsem chtel neco investovat do zlata, nebyl nejmenší problém vyhledat na netu certifikované prodejce. Vzhledem k tomu, že mám blízko Brna - tak z Brna. A pokud je někdo LAIK a nemá o investování do cen. kovů ani páru - a chce investova do zlata , tak to asi nemá v hlavě úplně srovnané. A vůbec investice do zlata není dle mě investice. Je to spíš forma zajištění.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noxik 4. 2. 2017 10:15

Jenze me zajimaji osobni zkusenosti, ktere se vyhledat nedaji. A jinak nepujde o investici, ale pouze o 1 minci "na pamatku". A nechci aby to byl bezcenny strep, ale neco co ma hodnotu.
Zadna reklama to neni, ale to nemam jak dokazat.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 11. 3. 2017 19:38

Česká mincovna, v Praze má prodejnu na Příkopě v pasáží ČNB, v Brně na Rooseveltově ulici přímo naproti Mahenovu divadlu. Ostatní informace najdeš na jejich stránkách, neříkej, že ti Google nic nenašel.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka