Investicia do zlata.

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod saabik 3. 3. 2025 10:24

Na stříbru ještě prodělal DPH při koupi. Pokud to má koupeno u nás.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod M2M 3. 3. 2025 10:39

Koupil už ho z druhé ruky asi o 1000 Kč levnějí, jde spíš o potenciál co je lepší vlastnit.
M2M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 3. 3. 2025 11:39

M2M píše:Má možnost každý slitek prodat za 25500 Kč a za to koupit za cca 72 000 Kč unci zlata.

Aha, myslel jsem, že chce z kilovky stříbra přejít na unce stříbra. Pokud zvažuje přeskočit ze stříbra do zlata, tak si netroufám radit.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gotesák 3. 3. 2025 14:19

M2M píše:Pánové kamarád má tři 1 kg stříbrné slitky Argon. Spekuluje jestli je prodat a koupit za ně 1 unci minci (Britannia, Philharmoniker atd.). Co byste doporučili, co má větší potenciál?

Větší potenciál má stříbro. Já osobně bych si nechal ty 3kg.
(V tomto množství je to skoro jedno, ale už jen kvůli tomu DPH, koupit to naopak bude potom nákladnější.)
Takže je to spíše o tom, vlastnictví čeho mu bude dělat větší radost, než o zisku.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gotesák 14. 3. 2025 10:14

Tak meta 3000 dosažena, pro mě signál k částečné realizaci zisků :tleskani
futures gold 3000. detail.jpg
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gotesák 14. 3. 2025 12:44

A na spotu v 11:17
to se musí zdokumentovat :D
Gold spot 3004.jpg
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gotesák 16. 4. 2025 08:53

Tak to mě opravdu nenapadlo, že za měsíc budeme o dalších 10% výš.
Zintenzivňuji realizace zisků, možná to poroste dál, ale držím se plánu na vrcholech odprodávat.
Množící se výroky analytiků (včera i Goldman Sachs) o dalším nekonečném růstu AU jsou pro mě jen potvrzení, že je třeba redukovat pozice.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 16. 4. 2025 10:10

Pokud to máš nakoupeno přes nezajištěný dolar, tak si těch 10 % odečti YTD kvůli poklesu dolaru vůči koruně.
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 18. 4. 2025 06:17

Jestli se USD zbavil vcas, tak by si mel spis 10 % pricist ne? :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod saabik 18. 4. 2025 13:09

Jdi raději rozdávat pokuty.
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirecBA 22. 4. 2025 23:33

gotesák píše:Tak to mě opravdu nenapadlo, že za měsíc budeme o dalších 10% výš.
Zintenzivňuji realizace zisků, možná to poroste dál, ale držím se plánu na vrcholech odprodávat.
Množící se výroky analytiků (včera i Goldman Sachs) o dalším nekonečném růstu AU jsou pro mě jen potvrzení, že je třeba redukovat pozice.

ak sa zacnu vo velkom tlacit dolare, teda ak sa uz nahodou netlacia, tak to este asi porastie, ale ak by zaroven padal dolar, asi to vyhra nebude. Som na vianoce kupoval 20g pliesky po 1670 eur, dnes to bolo za 2k. No, malo som nakupil
Vela ludi preferuje akcie, lebo zlato tolko nezarobi, ze do zlata sa neoplati moc vrazit, evidentne tiez neodhadli situaciu a trumpa
na druhej strane, strazit doma denne par kilo zlata ... . Kolko asi stoji uskladnenie niekde v bankovom trezore ?
MirecBA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 4. 2025 07:04

Kupovat fyzicke zlato nema smysl(pri WWIII to bude aj tak jedno). Skladovani, velke spready, poplatky. Pro bezneho cloveka, kdyz chce teda diverzifikovat, radsi klasika - fyzicke ETF, napr iShares Physical Gold ETC, TER 0,12%
Mozna tak nejake zberatelske mince, kde se prepoklada premium casem, ale to je spekulace jak u vsech zberatelskych veci...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 4. 2025 07:14

Kupovat ma cenu to, co je prave dole, prodavat pritom to, co je zrovna nahore, cili ted treba prodat zlato a koupit USD.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod pulmann 23. 4. 2025 09:28

Jaký je prosím rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou ?
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod intfo 23. 4. 2025 17:29

Jestli myslíš ETF/ETC, tak pod 0,1% + poplatky. Např. při nákupu 4GLD za 3000 EUR přes IBKR tě rozdíl mezi nákupem a prodejem včetně poplatků vyjde do 4 EUR.
Jestli myslíš fyzický kov, tak 5-10%. Např. při nákupu 1Oz mince na zlataky.cz tě rozdíl vyjde na 5000 Kč, neboli 200 EUR (i při VIP výkupu).
U fyzického kovu se platí větší ztrátou při výkupu a nákladem na uskladnění. Při nákupu ETF se zase třeba rizikem kolapsu, zlato nemáš pod kontrolou.
intfo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka