Investicia do zlata.

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod saabik 23. 4. 2024 20:44

Já nedávno prodal GDX US, naštěstí v zisku. Už mě nebavilo jak se to chová jinak než cena zlata.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod postcd 14. 5. 2024 10:22

Kulikk píše:jsem si jistý, že prodejce je "jištěn" že i kdyby cena zlata spadla druhý den o 50% dolů a on držel fyzické zlato v ceně předchozího dne (100% ceny), tak výrobce nekrachne...

marketingový manažer České mincovny Jaroslav Černý říká:
Žádné zásoby zlata nenakupujeme. Máme jasně daný emisní plán, který je určen na konkrétní měsíce. Nakupujeme takzvaně „in time“. Jakmile zlato potřebujeme, pořídíme jej. Nijak se nezajišťujeme a ani nemáme žádné zásoby na skladě. Spekulace by se nám nemusely vyplatit.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/c ... nomika_jla

také říká:
Cena zlata v příštích pěti až šesti měsících bude nadále růst. Američtí odborníci hovoří i o 4 tisících dolarech (asi 93 tisíc korun) za jednu unci.
FIO e-broker (převážně dividendové): Alphabet (GOOGL), National grid (NGG), Munich RE AG (MUV2), NextEra energy (NEE), AT&T (T), Bank of Nova Scotia (BNS), Archer-Daniels Midland Co (ADM), Allianz (ALV), BMW (BMW), Walgreens Boots (WBA)
postcd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 14. 5. 2024 10:46

Marketingový manažer, to zní hogo fogo. Prostě prodejci zlata. Od nich mi to zní s tou rostoucí cenou jako od Šichtařový. Informační hodnota nula.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tatar77 2. 8. 2024 22:43

Zdravím,
rád bych si pořídil investiční zlaté slitky Argor Heraeus.
Můžete mi, prosím, doporučit e-shop, kde si je mohu pořídit?
A máte nějaké zkušenosti s e-shopy mimo ČR?
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod postcd 3. 8. 2024 06:43

Tatar77 píše:doporučit e-shop, kde si je mohu pořídit?

Šel bych na stránku produktu https://investicni-zlato.heureka.cz/arg ... /#prehled/ a vybral nejlevnější shop s průměrným nebo nadprůměrným počtem recenzí, dobrým hodnocením a možná bych ještě prohledal internet co se o tom obchodě píše.
FIO e-broker (převážně dividendové): Alphabet (GOOGL), National grid (NGG), Munich RE AG (MUV2), NextEra energy (NEE), AT&T (T), Bank of Nova Scotia (BNS), Archer-Daniels Midland Co (ADM), Allianz (ALV), BMW (BMW), Walgreens Boots (WBA)
postcd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vasek06 3. 8. 2024 09:20

Tak to jsi objevil Ameriku, a co tak certifikát?
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tatar77 3. 8. 2024 09:26

Nevydavaji se certifikaty jen min od 250 g?
airalo.com - appka na eSIMky po celým světě (data) - zaregistruj se a získáš 3$. Promo kód je JAKUB1888
Tatar77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cosmicboy 19. 9. 2024 06:46

Zlato letí neskutečně nahoru, otázkou je, jestli poletí dál nebo v nějaké dohledné době poletí cena opět dolů... Ale to asi nikdo vědět nemůže... Jaký je zde názor na investici do zlata v této době? Kupujete nebo vyčkáváte?
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod postcd 19. 9. 2024 07:03

cosmicboy píše:Kupujete nebo vyčkáváte?

Já jako laik asi koupím až bude nějaká korekce směrem dolů (to může trvat třeba i několik let?). Jsme na cca dvojnásobné ceně než byla před 6 lety. https://goldprice.org/gold-price-chart.html
postcd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 21. 9. 2024 18:01

postcd píše:
cosmicboy píše:Kupujete nebo vyčkáváte?

Já jako laik asi koupím až bude nějaká korekce směrem dolů (to může trvat třeba i několik let?). Jsme na cca dvojnásobné ceně než byla před 6 lety. https://goldprice.org/gold-price-chart.html

Já postupně uprodávám a před těmi 6 lety jsem sem psal kupujte i grafy jsem sem vkládal.
Období sázení bylo tenkrát, nyní je období sklizně O:-)
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cosmicboy 24. 9. 2024 10:26

A nějaké prognózy na další období sázení? :-)
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 24. 9. 2024 13:44

Prognóz je plný internet a v reálu nikdo neví. Zatím to roste a jednou přijde korekce. Vzhledem k tomu, že jsme na ATH, tak ani grafy k tomu nic nenapoví. A až přijde korekce, tak všichni analytici budou psát, že to bylo jasné, protože ekonomický růst, protože bezpečnostní situace a spousta dalších protože............
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cosmicboy 24. 9. 2024 14:37

Pak je otázkou, jestli korekce bude znamenat stagnaci ceny nebo její pokles...
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 24. 9. 2024 18:09

Korekce je vždy pokles, stagnaci se říká konsolidace.
Daytradeři to dělají běžné, že obchodují s trendem, který je nyní jednoznačně vzestupný, ale pro nás malé ryby je nastupování do pozice na vrcholech dost rizikové.
Až budeš mít čas a chuť, přečti si diskuzi před 10 lety v tomto vlákně, kde se taky nechtělo lidem nastupovat při cenách 1600USD/Tr a říkali - počkáme si, až to klesne. :mrgreen:
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 25. 9. 2024 10:23

jj, to je jako s bitcoinem, tam si staci precist posty stare 5 let(pri cene 10k USD) ;-)
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka