Vyběr brokera na male objemy

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod KDante 14. 3. 2009 12:21

Dobry den, vim, ze podobna temata tady i jinde na internetu jsou, ale prijde me, ze uplne neodpovidaji na moji otazku.
Rad bych si vyzkousel intraday obchodovani s akciemi v realu s realnymi penezi na ceske a USA burze s nizkymi objemy penez (desítky tisíc). Zkousel jsem zatim demo u FIO a u Patria, aplikace Patrii mě přijde narozdíl od FIO pouzitelna a prehledna (subjektivni nazor). Samozřejmě vzhledem k povaze intraday chci on-line brokera a nepotřebuju žádný FS. Chtěl bych aby byly naklady (vzhledem k tomu, že minimálně ze začátku půjde spíše o reálné ověření mých psychických schopností, než o výdělek) co nejnižší.
Je něco takového reálné/rozumné? Díky
KDante
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ivok24 14. 3. 2009 23:05

Kdosi tady na intraday trading doporucoval Interactive Brokers.
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 15. 3. 2009 16:09

Teda musím zkritizovat Fio. Minulý týden, jak od středy začaly akcie stoupat, jsem zkoušel obchodovat, ale Fio hrozně pomalu reaguje, pomalu se načítají stránky, navíc jsou časté výpadky. Ještě se mi stává, že když zadám nebo ruším příkaz, tak jsem ze systému odhlášen a než se zase zaloguju a proklikám k příkazům, je už pozdě (nevýhodný příkaz realizován, nebo naopak už akcie vyskočí moc nahoru). Ve středu jsem po ukončení RMS zadal příkaz na prodej CETV, protože v USA klesala, ale potom zase lezly nahoru a po uzavření v USA se zdálo, že akcie u nás ráno vyskočí a tak jsem prodejní příkaz zrušil - jenže zrušení se vůbec nezrealizovalo a v 9:00 se akcie prodaly...
Takže se mi Fio nezdá jako moc spolehlivé. A poplatky 0,6% jsou docela vysoké, když počítáte s růstem akcie o 1-2% a polovinu zisku sebere Fio na poplatcích a pak ještě z toho musíte zaplatit 15% daně, tak už to tolik výhodné není.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 15. 3. 2009 16:13

Pro upřesnění: poplatek u Fia - na lot 0,29%, ale počítá se dvakrát, tedy 0,58% (zaokrouhlil jsem na 0,6%).
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 3. 2009 16:48

No, to je právě problém Fio. Nabrali za loňský rok desetitisíce nových klientů a jejich systém to přestává zvládat, ale co jsem slyšel, tak klienti na Patrii jsou na tom zcela stejně. Zkrátka jakmile se trend otočí, jsou trubky ucpané u všech brokerů :-(
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 3. 2009 16:53

jak dvakrát? jakože jednou při koupi a podruhé při prodeji? to je logické, platí se za pokyn...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod lemming 15. 3. 2009 16:55

Na intraday na ceske zapomente. Ne ze by to vubec neslo, ale vzhledem k podminkam je to jako pokouset se plavat s betonovymi botickami. Co se tyce zahranici, InteractiveBrokers je docela slusny discount broker, jen pozor, ze minimalni vklad je 10k USD (nebo ekvivalent v EUR eventuelne jine mene co vedou).
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 3. 2009 16:58

uvažuju o RMS (FIO) ale rozhodně ne na intraday...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod KDante 15. 3. 2009 22:02

Na IB jsem se dival, dost je chvali na ruznych forech. Jenze, obchoduje se jen se zahranicnimi akciemi, coz prinasi menova rizika a to zvlast v dnesni dobe, kdy je kacka na houpacce, vlastne muze byt seriozni ztrata...
KDante
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemming 16. 3. 2009 09:05

KDante: Vemte to takhle. Mate obchod v objemu 10.000 korun. V Kobosu za otocku zaplatite na poplatcich 1.2%, tj 120 korun. Kdyz udelate 100 obchodu do roka, zaplatite v Kobsou na poplatcich 12 tisic, tj. vic, nez byla puvodni castka => pokud neumite delat vic jak 100% p.a., zkrachujete. To proste nema smysl ani zkouset.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 16. 3. 2009 18:06

Dnešní obstrukce eBrokeru:

1) Fio, zpráva cca mezi 9:07-9:20
"Vážení klienti, v tuto chvíli zaznamenáváme technické problémy ve spojení trhu RM-S a SCP, proto aktuálně nedochází k validaci pokynů na RMS. Děkujeme za pochopení."

2) Fio, zpráva cca mezi 9:20-9:30
"Vážení klienti, Na žádost emitenta je pozastavené obchodování s ORCO. Technické problémy ve spojení trhu RM-S a SCP pokračují, aktuálně nedochází k validaci pokynů na RMS."

3) Fio, cca mezi 16:25-16:35 úplný výpadek domény fio.cz, web zcela nedostupný, zrovna když nahoru letěla Erste...

Fio výpadky asi považuje za normální stav...
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 3. 2009 21:36

no za to orco snad nemůžou... a za napojení na scp, bůh ví. scp je samostatný subjekt, takže fio bude tvrdit, že problém byl v scp a obráceně. znáš to.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod KDante 16. 3. 2009 22:44

stanislav.stribrny píše:Dnešní obstrukce eBrokeru:

1) Fio, zpráva cca mezi 9:07-9:20
"Vážení klienti, v tuto chvíli zaznamenáváme technické problémy ve spojení trhu RM-S a SCP, proto aktuálně nedochází k validaci pokynů na RMS. Děkujeme za pochopení."

2) Fio, zpráva cca mezi 9:20-9:30
"Vážení klienti, Na žádost emitenta je pozastavené obchodování s ORCO. Technické problémy ve spojení trhu RM-S a SCP pokračují, aktuálně nedochází k validaci pokynů na RMS."

3) Fio, cca mezi 16:25-16:35 úplný výpadek domény fio.cz, web zcela nedostupný, zrovna když nahoru letěla Erste...

Fio výpadky asi považuje za normální stav...

Muzu se zeptat? To vypada, ze FIO pouzivate pro kratkodobe investice, je to tak? Cili ne treba indaytrading, ale jakym zpusobem? A je to pouzitelne, nebo se podle vas vyplati priplatit? Protoze treba poplatky si musi clovek nejspíše počítat sám.
KDante
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 16. 3. 2009 23:37

Já to tomu moc nerozumím. Beru to jako takové perpetuum mobile na peníze, koupím a hned zadám prodejní příkaz vynásobený 1,0158-1,0258 (1-2% vč. poplatků). Poslední týden u toho sedím celý den, ale štvou mě právě ty výpadky u Fia. Je to ale zase lepší než Fiokonto, kde jsou jen 3% - ovšem za rok. Ten eBroker hodí za den 10%, mohl by i víc, ale zase nechci tolik riskovat, nebýt výpadků, mohl jsem dnes mít úrok 20%.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod lemming 17. 3. 2009 07:43

stanislav.stribrny píše:Já to tomu moc nerozumím. Beru to jako takové perpetuum mobile na peníze, koupím a hned zadám prodejní příkaz vynásobený 1,0158-1,0258 (1-2% vč. poplatků). Poslední týden u toho sedím celý den, ale štvou mě právě ty výpadky u Fia. Je to ale zase lepší než Fiokonto, kde jsou jen 3% - ovšem za rok. Ten eBroker hodí za den 10%, mohl by i víc, ale zase nechci tolik riskovat, nebýt výpadků, mohl jsem dnes mít úrok 20%.

Jak dlouho to delas? A kde mas stoploss?
lemming
Diskutér

Další stránka