Po krachu banky nebo třeba aerolinek je koupí/převezme jiná větší ryba. Zajímalo by mě, jak to probíhá, proč má někdo zájem kupovat zkrachovalou společnost atd. Nejsem zrovna v oboru, moc tomu nerozumím, tak bych potřeboval nějaký zdroj studijního materiálu. Někde jsem četl, že od začátku roku zkrachovalo cca 90 bank v USA. Ty krachy jsou jak na běžícím pásu. To je asi dvě banky týdně. Takže k mým intradenním obchodům bych ještě mohl přidat akcie krachujících bank. Obchodních příležitostí na stranu short je tu jistě mnoho. Najdu problémovou banku a namísto akcií koupím put opce (to kvůli nízkému přesně omezenému riziku) a počkám, až to krachne. A inkasuju zisky a samozřejmě drobné ztráty, pokud nekrachne. Nevím, jak a kde takové banky včas vyhledat, pokud ještě nějaký potenciál zisku na stranu short ještě zbývá (tzn. jejich akcie ještě nejsou na nule). Mám zájem problematiku studovat, ale nevím kde.
Samozřejmě nepochybuju o tom, že takový nápad je zcela šílený a kritiků se najde jistě dost. Ale pokud může dlouhodobě fungovat technická analýza, tak podobný styl obchodování může fungovat taky.