X-Trade Brokers CUP 2009 zisk 4040%

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xmms 4. 11. 2009 13:55

Výherkyně zhodnotila obchodní účet o 4040%, tedy počáteční kapitál 10000 EUR na 414003.28 EUR. Z ekvitní křivky je vidět, že skalpovala celou dobu stabilně ziskově a pak to riskla a vsadila na dolar. To už byl spíše hazard než normální obchodování jako předtím (i když nevím, kde měla stop loss, třeba to takový hazard nebyl). Co mě ale zajímá, je právě to skalpování. Z obrázku je vidět, že se nejedná o nějakou náhodu, ale o stabilní konzistentní zisky a 500 provedených obchodů se zhodnocením 2000% už má nějakou vypovídací hodnotu.

http://www.xtb.cz/strona.php?p=546&cid=36098

Já sice obchoduji a mám zisky, ale zhodnotit kapitál o 2000% za tak krátkou dobu neumím. To bych se rád naučil. Zkoušel jsem skalpovat na demu, ale účet šel do háje. Má tady s tím někdo zkušenosti?
Naposledy upravil xmms dne 4. 11. 2009 14:09, celkově upraveno 1
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4honza 4. 11. 2009 14:06

Tyhle soutěže jsou o ničem. Žádný seriózní trader nebude obchodovat s takovým rizikem, aby prodělal veškerý vstupní kapitál a tím pádem nemůže ani počítat se zisky v řádů tisíců procent. Tohle je hra, která nemá s reálným světem nic společného. To už nemluvím o tom, že prostředí je úplně umělé, kde se vůbec nepočítá s psychikou tradera, prodlevami v plnění apod.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 4. 11. 2009 19:49

Divím se, že ještě někdo pracuje, když je tak snadné udělat 2000%.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod xmms 4. 11. 2009 20:15

Snadné to určitě není, ale musí se to umět. Stejně jako cokoliv jiného. Umí to jen malé procento lidí na světě, ale to neznamená, že to nejde. Byl to sice jen demoúčet, takže psychika obchodníka je tu jiná, ale reálně vydělávat by se na tom dalo, jen se to musí "zvládnout". Chtěl jsem se naučit skalpovací techniky, ale zatím mi to nejde.
xmms
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lemming 5. 11. 2009 10:46

xmms: Nejspis nasla nejaku systematickou chybu / zpozdeni kotovani u CFD brokera. Na realnem trhu (ne CFD) by ji to nejspis nefngovalo a na realnem CFD uctu taky ne, protoze by ji to broker rychle zatrhl - vydelava na jeho ukor a to si oni dobre hlidaji. Nekteri davaji zakaz skalpovani primo do podminek, jini to resi mene viditelne (napr. roztahovanim spreadu), ale resi to vsichn ;-)
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod xmms 5. 11. 2009 21:00

No a co kdyby skalpovala na burze futures currencies? Tam to snad broker neblokuje.
xmms
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 5. 11. 2009 22:23

Nezkoumal jsem jestli to stále platí, ale co si pamatuju, tak na futures currencies byly před rokem dvěma tak brutální spready, že při skalpování bys přišel nejmíň o skalp a ještě bys musel doplácet.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lemming 6. 11. 2009 08:17

xmms: Pri skalpovani na burze je zasadni vyhodou co nejlepsi pripojeni na burzu a velky objem penez (protoze zisk je vetsinou velmi maly). V obou dvou techto bodech jsi jako retailovy klient az uplne na chvostu. Muze se Ti povest sem tam posbirat nejake drobky, ale hlavni zisk budou mit ti, kteri k tomu maji podminky, tj. zejmena banky.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod dagobert2012 5. 9. 2012 19:09

xmms píše:Výherkyně zhodnotila obchodní účet o 4040%, tedy počáteční kapitál 10000 EUR na 414003.28 EUR. Z ekvitní křivky je vidět, že skalpovala celou dobu stabilně ziskově a pak to riskla a vsadila na dolar. To už byl spíše hazard než normální obchodování jako předtím (i když nevím, kde měla stop loss, třeba to takový hazard nebyl). Co mě ale zajímá, je právě to skalpování. Z obrázku je vidět, že se nejedná o nějakou náhodu, ale o stabilní konzistentní zisky a 500 provedených obchodů se zhodnocením 2000% už má nějakou vypovídací hodnotu.

http://www.xtb.cz/strona.php?p=546&cid=36098

Já sice obchoduji a mám zisky, ale zhodnotit kapitál o 2000% za tak krátkou dobu neumím. To bych se rád naučil. Zkoušel jsem skalpovat na demu, ale účet šel do háje. Má tady s tím někdo zkušenosti?

Skalpovat jsem zkoušel, jde to s velkým kapitálem a musí se u PC sedět prakticky nonstop. (V obchodní čas). Fungovalo to, neslo to. Přešel jsem ale na opce. Stačí mi 9-10 hodin práce denně, mohu si při tom odskočit na záchod, dát si kávu, provětrat se u okna, zahrát si na klavír pro relaxaci. Stabilní zisk kolem 100%-120% ročně mi stačí a riziko je tak malí, že nezažívám 24 hodin denně stres. Doporučuji.
dagobert2012
Návštěvník