Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
PatrikChrz :2) sjednal bych si rizikové pojištění dle vlastních požadavků - ty musíš vědět nejlíp jakou částku bys potřeboval v případě vyřazení z pracovního procesu.
PatrikChrz píše:vladimir.svorba: a kdo by to jako měl vědět líp ?
bagrik píše:Abych řekl pravdu, tak vím, že peněz máme relativně dost a 4500 měsíčně za ty různé investice a fondy není moc peněz. Na druhou stranu za tři roky, až si budeme brát třeba hypotéku, tak to dělá nějakých 150 tisíc, které nám pak třeba budou chybět v hypotéce. .
PatrikChrz píše:Moje rada - vzhledem k tomu, že za 3 roky plánujete vzít si úvěr (hypotéku), nezavazoval bych se k žádnému dlouhodobému finančnímu produktu, ale vytvářel bych rezervy (čím nižší hypotéku si totiž vezmete ve vztahu k hodnotě nemovitosti, tím nižší úrokovou sazbu dostanete a hlavně je vyšší šance, že ji vůbec dostanete), jakým způsobem je na vašem uvážení. Já se netajím tím, že inklinuji ke střednědobým termínovaným vkladům u záložen, aktuálně zůstaly dobré úroky u MSD (http://www.metunion.eu), ale pokud to není váš šálek kávy, tak zkus Axu, která u vkladů mezi 40 000 Kč a 1 milionem dává 2,5 %.
Jen můžeš zauvažovat o slušné rizikovce, ale tady opravdu na částky, které něco řeší, tedy hlavně trvalé následky by bez progrese měly začínat někde na 2 milionech, jinak to dle mého názoru nemá moc smysl.
bagrik píše:to rizikové pojištění by mělo být na 1mil. v případě plného invalidního důchodu (IZD).
bagrik píše: 0 smrt (tu jsme ale řekli, že zatím řešit nechceme),
bagrik píše: Abych řekl pravdu moc se v tom nevyznám a jenom tady něco opisuju.
bagrik píše:Spořák od Axy už mám a mám tam nějakou rezervu. O termínovaných vkladech jsem uvažoval (po tom co jsem si tady přečetl). Otázka je, jestli třeba dva roky mít někde peníze bez možnosti hrábnout je pro nás ok - když by se objevilo třeba něco zajimavého ke koupi, tak je možné, že bychom do něčeho šli třeba už za rok a pak to může chybět.
bagrik píše:Každopádně díky. IŽP ani nic takového zatím řešit nebudu a nechám to až při té hypotéce od někoho fundovaného, pač co jsem si četl, tak je to asi značně individuální.
vladimir.svorba píše:Pane Chrzi, proč hodnotíte vývoj akciových fondů za tak krátké období? Jaký to má smysl? Podle mě žádný, možná jedině ten, že zase chcete pošpinit poradce.
Ať sem kdokoli něco napíše, vaše rada je rizikovka a termínovaný vklad a spořící účet, tam vaše obzory končí. Je to škoda pro lidi, kteří tady hledají objektivní informace, nenajdou je tu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků