Kam investovat 1 mil. - podruhé

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 12. 3. 2010 09:44

DoubleSix: proc terminovane uzamykat neco na 2 roky, kdyz 3% ma i AXA.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 12. 3. 2010 11:59

S474N píše:DoubleSix: proc terminovane uzamykat neco na 2 roky, kdyz 3% ma i AXA.
AXA má 2,5%+0,5% bonus při splnění podmínek. S těmi 2,5% může AXA kdykoliv pohnout, zatímco Rajfka s tím pohnout nemůže.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod komorous 15. 3. 2010 18:06

DoubleSix píše:Kampeličkám nevěřím, takže bych asi volil 2 letý eKonto Garant od Rajfky s úrokem 3%. Nebo na jeden rok Běžný investiční účet od Volksbank s úrokem 2,63%. Záleží, kdy ty peníze budeš potřebovat.

Ja kampeličkám taky nevěřim (i když mě všichni přesvědčují, že jsem paranoidní). Ale pokud někdo má 1mil a ví, že to nebude potřebovat víc než rok, určitě doporučuju J&T, protože nejen že mají úrok 4% p.a. (u dvouletýho dokonce 4,5% p.a.!), ale dávají jako bonus navíc týden v hotelu v Tatrách. To znamená, že dostaneš kvalitní úrok a fajnovou dovolenou v ceně cca €800.
komorous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 3. 2010 20:15

komorous: a v čem přesně je J&T důvěryhodnější, než např WPB nebo unibon? Já jenom, že J&T pokud vím vyšetřují pro nedodržení maximální kvóty, kterou mohou půjčit společnostem ze stejné skupiny...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 16. 3. 2010 10:56

Ač jsem si u J&T pořídil pobyt v Tatrách, tak se nyní kloním k tomu, že je za moc důvěryhodnou skupinu nepovažuji. Četl jsem si na slovenských stránkách něco z jejich historie a už několikrát vyrobili pěknou ztrátu (např. několik miliard na nákupu akcií Unipetrolu), mají dost nepřehledný propletenec firem a dosti kreativní účetnictví - např. http://knazeje.blog.sme.sk/c/205778/Kre ... ictvo.html

Takže do Tater pojedu a příště si rozmyslím, jestli k nim zase něco dám. Holt jsem se taky nechal nachytat na marketing :-[
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 3. 2010 11:05

už jsem to posílal do vlákna FIO, ale když to bobeš nakousl: http://byznys.lidovky.cz/cnb-proveruje- ... y-trhy_nev
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod komorous 16. 3. 2010 15:01

mikicz píše:už jsem to posílal do vlákna FIO, ale když to bobeš nakousl: http://byznys.lidovky.cz/cnb-proveruje- ... y-trhy_nev

ClearDeal jsem uzavíral přesně v době, kdy Respekt o tomhle napsal (a pak to převzaly i ostatní noviny). Samozřejmě mě to dost vyděsilo, i když jsem tomu článku moc nerozuměl, protože tam plácají pátý přes devátý.

Bankéřka mě ujišťovala, že to je výmysl a Bakalova mediální kampaň proti J&T... a je fakt, že se jim nedávno Respekt za ten článek omluvil.

http://www.jtbank.cz/cs/aktuality-39145.html
komorous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 3. 2010 15:43

komorous: docela bych se divil, kdyby bankkéřka tvrdila něco jiného :) ale vážně. Samotný fakt, že ČNB něco prověřuje neznamená, že k nějakému porušení došlo. Ale konkrétně k J&T toho najdeš tolik, ať už podezření, že přes interní účty perou peníze politikům, přes obvinění z uplácení až po nákupy nemovitostí kreditními kartami vydanými J&T, že to rozhodně nevrhá dobré světlo na firmu jako takovou. Co se vkladu týká, tam platí pojištění jako všude jinde a není třeba se tím nějak moc vzrušovat...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 18. 3. 2010 07:12

A jak se nakupuje nemovitost kreditkou, na úvěr nebo debetka? To je ověřená informace, stejně jako "obvinění"?

Podle těch tabulek vychází nejlépe MPÚ, a ta momentálně nepřijímá členy :)

update: ale 5,70% je na 24 měs. při 10 000 000 Kč takže ta tabulka je evidentně špatně.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mikicz 18. 3. 2010 11:11

vpe: lehce... v usa jě běžné kupovat pomocí kreditky věci v řádu stovek tisíc USD, takže nikomu nepřijde divné, že za dům zaplatíš kreditkou. Jak si platbu srovnáš se svou bankou a jestli ti to převedou na hypo je věc tvoje, ne prodávajícího. A mobilní terminály pro akceptaci karet jsou tam poměrně běžná věc. Když to může mít většina policejních aut, proč by to nemohl mít realitní agent? Naopak bys tam působil hodně podezřele, kdybys platil dům hotově, nebo chtěl fakturu a zaplatit převodem...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod maritko 22. 3. 2010 13:36

komorous píše:Ja kampeličkám taky nevěřim (i když mě všichni přesvědčují, že jsem paranoidní). Ale pokud někdo má 1mil a ví, že to nebude potřebovat víc než rok, určitě doporučuju J&T, protože nejen že mají úrok 4% p.a. (u dvouletýho dokonce 4,5% p.a.!), ale dávají jako bonus navíc týden v hotelu v Tatrách. To znamená, že dostaneš kvalitní úrok a fajnovou dovolenou v ceně cca €800.

nevíš jestli tahle nabídka pořád platí? kde o tom najdu víc informací?

koukal jsem se na jt web, ale zdálo se mi to to takový celý pro velký zvířata (investice do energetiky atd)

Díky,
M.
maritko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 22. 3. 2010 13:46

What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 22. 3. 2010 23:58

to je take nejmensi objem (pulmega) o ktery oni maji zajem

protoze ty hotely jsou jejich, tak kdyz si to prepoctes, zjistits, ze je to vyhodnejsi jak TV pri 5,1% na 3 roky apod...
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 23. 3. 2010 09:11

Ale pozor, kdo chtěl v létě do Nízkých Tater jako já, má smůlu. Je tam rekonstrukce. Takže pouze do Vysokých.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod migol 23. 3. 2010 23:34

A co takhle investovat do cestovního ruchu. Do rekreačního objektu :-)
migol
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka