Housing-Invest (16% p.a.)

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod karlicek3 20. 11. 2010 17:11

Má někdo zkušenosti s (prý) českou firmou Housing-Invest? Není to zase letadlo? Děkuji za odpověď. :-)
karlicek3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir.svorba 21. 11. 2010 01:46

Na letadlo to nevypadá, ale.....
až 16 % je zavádějících.
Když nabízejí až 16%, proč si od banky nepůjčí za 8-10 %?
Zajímá vás něco v oblasti financí, s čím vám můžu pomoci?
vladimir.svorba
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 21. 11. 2010 09:56

no mě to připadá spíš jako BAI a podobné... už jenom seznam partnerů dole, kde je samá banka v kontextu s tím, že si půjčují za 16% od lidí ve mě vzbuzuje silnou nedůvěru.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 21. 11. 2010 21:42

vladimir.svorba píše:Na letadlo to nevypadá, ale.....
až 16 % je zavádějících.
Když nabízejí až 16%, proč si od banky nepůjčí za 8-10 %?

Letadlo to není, 16% není zavádějících.
U banky si nepůjčí proto, že bez 2 let historie výkazů nemá s.r.o. šanci získat jiný úvěr než kontokorent 100 tisíc. A na jejich podnikatelský záměr ani s pětiletou historií.

Jako investor půjčuješ soukromému s.r.o., takze podstupujeě nemalé riziko. Uvědom si, že směnka má hodnotu pouze do výše majetku, jaký má fyzická osoba podepsaná na směnce. Dá se s nimi dohodnout ale i jiné zajištění.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 22. 11. 2010 11:53

Nemy_bobes: a proč teda mají v patičce webu jako partnery uvedené všechny velké banky i s jejich logy? Podle mě to vypovídá minimálně o tom, že se snaží si hrát na něco, co nejsou a budit prosřednictvím toho větší důvěru.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 22. 11. 2010 13:31

Bavíme se o jejich nabídce pro investory nebo o tom, že na stránce lákají i retail na jejich hodně mastné úvěry?

Já jsem s nimi jednal osobně a jejich záměr mi přišel v pohodě z hlediska, že by to mohlo fungovat. Ale já jsem typ investora, který se bojí půjčit na směnku.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 22. 11. 2010 13:40

Nemy_bobes: no vida. kdybys nejdřív napsal, že jsi s nima jednal, změnilo by to pár věcí. Sice ne moc, protože pořád mi to přijde nedůvěryhodné. A o ručení směnkou jsme se už bavili, to není nic moc záruka, pokud směnka není avalovaná někým bonitním.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod 4honza 22. 11. 2010 15:16

Tak u s.r.o se zakladnim jmenim 200tis Kc, zalozene v dubnu 2010 se od stolu da radit jenom jedine - pokud nemate insider informace, tak se do toho poustet jen s vedomim, ze uplne o celou investici prijdete. Ac pisou, ze garantuji nejaky urok, tak jedina zajimava veta je:

"Investice nad 500.000 Kč je možné zajistit nemovitostmi v hodnotě o 30% vyšší než Váš vklad." - tady by ovsem bylo na miste vedet, jak to funguje v realu. Jestli je to na zaklade odhadnich cen pred dvema lety, tak to muze byt treba o 20% mene nez realna hodnta.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 22. 11. 2010 19:59

Funguje to tak, ze investorovi jsou nabidnuty nemovitosti jako zastava a na jeho uvazeni je, zda je vyhodnoti jako dostatecne.
Hodnotu zastavy si musíš vždycky odhadnout sám, nejen u téhle společnosti.

Me nabizeli +/- realistický odhad.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod doman16 5. 12. 2010 18:23

Jaká jsou zde rizika v případě, že bych tam investoval, udělal si sám odhad tržní hodnoty té nemovitosti a s pomocí právníka to sepsal? V případě, že jim vlastně půjčim se zárukou zastavení nemovitosti, tak nevidím žádné riziko.. Jsem mimo?
doman16
Návštěvník

Odeslat příspěvekod investor666 5. 12. 2010 20:43

Rizika při nezaplacení např. :
odhad se nerovná tržní ceně ...
doba vymáhání přes soud či exekutora ...
v exekuci se vydraží průměrně za 67% odhadu tj. budete si muset koupit a pak sám zkusit prodat výše ...
pokud někdo dá exekuci na tu nemovitost před vámi, bude se řešit nejprve jeho exekuce - i když první zástavu nelze předběhnout ...
......
Prostě starou známou pravdu - vyšší úrok = vyšší riziko nepředěláte ;-)
investor666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod doman16 5. 12. 2010 21:29

A jak se s nima teda domluvit, aby to bylo pro mě bezrizikový? :-)

Přece hypoteka ta riziková neni vůbec ne? Udělat to touhle formou by šlo?
doman16
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 5. 12. 2010 23:28

doman16: Jenže hypotéční banka půjčuje podle smlouvy, kterou sestavili její právníci (tady nejspíš budeš muset podepisovat smlouvu připravenou H.I.) a peníze uvolní až je podán vklad zástavního práva. A i tak tam samozřejmě riziko je, akorát banka má těch smluv mraky, s tím, že na nějaké bude ztráta počítá, pokryje to z výnosu ostatních. Tohle těžko můžeš udělat.

Plus bych se nedivil, kdyby existovaly nějaké právní finty, jak to zástavní právo obejít...
Naposledy upravil lemming dne 6. 12. 2010 14:27, celkově upraveno 1
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod doman16 6. 12. 2010 13:49

Díky za odpověď

toho posledního řádku se bojím nejvíc no....

Protože mě to celý přijde divný, proč by mi dávali 16% když by měli dost investorů i za úrok 8% ...

Navíc když jim zastavím barák, tak jak s ním pak mohou obchodovat
doman16
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 7. 12. 2010 09:05

Finta jak obejit zasatavu neni, ale jsou finty jak prodat nemovitost ve verejne drazbe pod cenou.
U HI neses riziko, ze pujcujes na navrh na vklad zastavniho prava a ne az na zapis. To je rizikovejsi.

A hypoteky nejsou bezrizikove, Americani a Irove by mohli vypravet ....
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Další stránka