Převod akcií mezi brokery

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Gildiss 10. 11. 2011 17:54

Používám nyní eBroker od Fia pro nákup US akcií.
Časem uvažuji, že přejdu k zahraničnímu brokerovi (Interactive Brokers, MB Trading..). Dají se nějak převést akcie od eBrokera k brokerovi novému? Teď nemyslím stylem - prodám je u Fia, peníze si pošlu k IAB a tam si je zase nakoupím..
Gildiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saabik 10. 11. 2011 21:43

nedaji. u americkych akcii nejde zadnym zpusobem prevest je od jednoho brokera k druhymu. v pripade ceskych akcii by to napriklad slo.

to vis, ta amerika... :D
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jan Dvořák 11. 11. 2011 16:21

Mezi českými brokery jsem US akcie bez problémů převáděl.
K US brokerovi jsem převod akcií nezkoušel.
Jan Dvořák
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omgf 11. 11. 2011 23:15

saabik píše:nedaji. u americkych akcii nejde zadnym zpusobem prevest je od jednoho brokera k druhymu. v pripade ceskych akcii by to napriklad slo.

to vis, ta amerika... :D

Ale jdi ty brepto.
ACAT transfer - dělal jsem ho 2x a akcie převedli. Rozumí se americké akcie. cena byla tuším 55 USD. Převést se nedají opce.
Otázka je, zda ACAT transfer umí i Fio, protože je možný jen mezi trusted členy.

http://www.investopedia.com/terms/a/aca ... z1dQyWXMaO
omgf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gildiss 14. 11. 2011 17:27

Děkuji za dosti různorodé odpovědi :)
Sice to není zrovna na pořadu dne, ale na ten ACAT se podívám, předpokládám, že pokud budu chtít akcie převádět, podporovat přenos musí oba brokeři..
Samsung Galaxy S 2.3.3
C2D E8200, Sapphire HD3850 512MB GDDR3, Gigabyte GA-P35-DS3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, Corsair 620W
Gildiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dagobert2012 5. 9. 2012 13:14

Zkušenost: Mezi cizími brokery převod lze - 1 až 2 pracovní dny. Co se týče brokerů v ČR, nevím.
dagobert2012
Návštěvník