Kam s 15 000Kc mesacne?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod qazik 28. 11. 2011 23:05

kamey píše:Víš v čem je problém? I já si coby poradce - a považuji se skutečně za poradce, uvědomuji, že v naší branži je 90% zmetků a 10% solidních lidí.

jo jenze tohle rikaji VSICHNI poradci... A VSICHNI o sobe budou tvrdit, ze patri mezi tech 10% solidnich, v tom je ten problem.
qazik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 28. 11. 2011 23:08

kamey: Nemám problém s lidmi, ale s některými způsoby zajišťování obživy ;-) Jestli mohu nebo nemohu posuzovat ty který lidi nech na mě. 1) dělám to rád, ale zrovna teď ne. 2) Vláďa tu anonymní není ;-) 3) nemusím člověku čumět do obličeje, abych si o něm mohl udělat obrázek.
Přeber si to jak chceš ;-)
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod qazik 28. 11. 2011 23:12

kamey píše:Když se budu zabývat pouze čistým poradenstvím, není česká populace zvyklá za tyto služby platit. Proč taky, když v každé pobočce je dostává JAKO zadarmo.

no a kdyby byla ceska populace zvykla platit, jak by to asi dopadlo? Ceska poradenska populace by od nich ty penize vyinkasovala a nasledne by jim stejne prodala pojistku s nejvyssi provizi, jak jinak.
qazik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 28. 11. 2011 23:13

Jack111 píše:kamey: Nemám problém s lidmi, ale s některými způsoby zajišťování obživy ;-) Jestli mohu nebo nemohu posuzovat ty který lidi nech na mě. 1) dělám to rád, ale zrovna teď ne. 2) Vláďa tu anonymní není ;-) 3) nemusím člověku čumět do obličeje, abych si o něm mohl udělat obrázek.
Přeber si to jak chceš ;-)

Já si již o tobě obrázek udělala. Na tebe již reagovat nestojí za to. Stačí projít fóra.

qazik píše:
kamey píše:Víš v čem je problém? I já si coby poradce - a považuji se skutečně za poradce, uvědomuji, že v naší branži je 90% zmetků a 10% solidních lidí.

jo jenze tohle rikaji VSICHNI poradci... A VSICHNI o sobe budou tvrdit, ze patri mezi tech 10% solidnich, v tom je ten problem.

Zapoměl jsi zkopírovat konec toho textu, aby v tom byl pořádek, tak jej přikládám....

Ono je to naprosto stejné ve všech profesích, jenom se o tom tolik nepíše na tomto webu. Ono o autobazarech, kde víš co si kupuješ (výrobek, službu), to taky vlastně nevíš. To zjistíš na webu určeném pro diskuze o bazarech. To je na dlouhou diskuzi....

-- 28. 11. 2011 22:14 --

qazik píše:
kamey píše:Když se budu zabývat pouze čistým poradenstvím, není česká populace zvyklá za tyto služby platit. Proč taky, když v každé pobočce je dostává JAKO zadarmo.

no a kdyby byla ceska populace zvykla platit, jak by to asi dopadlo? Ceska poradenska populace by od nich ty penize vyinkasovala a nasledne by jim stejne prodala pojistku s nejvyssi provizi, jak jinak.

Pracuješ v oboru a víš to? Víš jak funguje bezprovizní poradenství?
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 29. 11. 2011 00:19

Ale no tak... Jako male deti. OT by mi nevadil ale kopat si do babovicek tu nebyva obvykle. To delaji ty vanoce nebo jsou zase skvrny na slunci?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod vikita 29. 11. 2011 10:09

asi zase nějaké erekce na slunku ....

takže jaká je odpověď na položenou otázku?
vikita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 11. 2011 10:26

vikita píše:asi zase nějaké erekce

Tohle je ta správná investice. Dá se najít i za 15 tisíc měsíčně :D
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamey 29. 11. 2011 11:09

vikita píše:asi zase nějaké erekce na slunku ....

takže jaká je odpověď na položenou otázku?

Klasicky stejná jako vždycky. Od poradce nic, protože tu žádní nejsou (a kdo by jim platil, kdyby byli, neboť se jedná o naprosto zbytečnou službu), prodejci se nenechává vydělávat, takže od těch hlavně co nejdál. Takže jediné co tu padlo je jako vždy - spořák. Sice pro 15000/měsíc rada k ničemu, ale zde nejfundovanější.

4honza píše:
vikita píše:asi zase nějaké erekce

Tohle je ta správná investice. Dá se najít i za 15 tisíc měsíčně :D

Dá se najít i daleko levnější :D
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 11. 2011 11:59

Ve vláknech v této sekci většinou tazatelé požadují instantní odpověď.

Viděl bych to něco jako dva tisíce na chlast, dva tisíce na kur.vy, dva tisíce manželce na šminky, každému dítěti tisíc na stavební spoření (nebo do prasátka) a zbytek zašít do matrace na horší časy a pokud jste optimista, tak místo matrace to stačí udat do záložny na nejvyšší spořící účet/termíňák.

Pojišťovat se nemá cenu, protože stejně všechno schramstne pojišťovna a namastí si kapsu prodejci. Tato rada je naprosto univerzální, stačí zvolit pouze správný poměr podle částky, která vám měsíčně zbývá po zaplacení všech složenek a alimentů. Pokud zbývá málo, zrušte položky šminky a spoření pro děti, stejně bude inflace a s manželkou se rozvedete ;-)
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod namor4 29. 11. 2011 12:04

Tak ja chci jenom podotkonout, ze hypoteka je prakticky bezurocna pujcka, je treba si totiz uvedomit inflaci. Takze bych taky doporucoval ji nechat, a tech 15 000Kc radeji investovat, but celych nebo cast do zlatych anebo stribrnych cihlicek. Tyto komodity v dlouhodobem case jsou vzdy hodne rustove a zadny krach tam nehrozi. Zaslete email na muj a poslu vetsi info(jde tam i sporit). <censored>
namor4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DoubleSix 29. 11. 2011 12:07

kamey : souhlasím s tím, co jste napsala včera ve 20.35.

-- 29. 11. 2011 11:11 --

vladimir.svorba píše:Finanční poradci nedělají finanční bilanci? A odkdy?
DoubleSixi, myslel jsem si o Vás, že jste jiný formát, ale spletl jsem se ve Vás.

Právě že naopak, DoubleSixi, já tu vystupuji pod svým skutečným jménem, takže víš, čím se živím. A proto mi přijde ubohé nazývat poradce "prodejcem pojistek".
Bohužel, měl jsem tu čest jak s pány od OVB, tak i Partners. Všichni jen odečetli od příjmů moje výdaje a snažili se ten rozdíl rozhodit. Nikdo se mnou neprocházel výdaje a nezkoumal, jestli je to OK nebo ne. Jediné, co je z mých výdajů zajímalo, byla moje KŽP, která byla špatná a bylo ji potřeba nahradit jinou IŽP.

I já jsem se v "poradcích" zklamal. Chtějí být poradci, ale jsou to prodejci. Ikdyž musím přiznat, že v produktech se vyznají a dokáží vybrat vhodný produkt. Ale stále mi chybí ten základ. Zatím jsem se s ním nesetkal.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod misaan 29. 11. 2011 15:37

namor4 píše:Tak ja chci jenom podotkonout, ze hypoteka je prakticky bezurocna pujcka, je treba si totiz uvedomit inflaci. Takze bych taky doporucoval ji nechat, a tech 15 000Kc radeji investovat, but celych nebo cast do zlatych anebo stribrnych cihlicek. Tyto komodity v dlouhodobem case jsou vzdy hodne rustove a zadny krach tam nehrozi. Zaslete email na muj a poslu vetsi info(jde tam i sporit). <censored>

Víte, kolik je současná inflace?
misaan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir.svorba 29. 11. 2011 16:10

DoubleSix píše:kamey : souhlasím s tím, co jste napsala včera ve 20.35.

-- 29. 11. 2011 11:11 --

vladimir.svorba píše:Finanční poradci nedělají finanční bilanci? A odkdy?
DoubleSixi, myslel jsem si o Vás, že jste jiný formát, ale spletl jsem se ve Vás.

Právě že naopak, DoubleSixi, já tu vystupuji pod svým skutečným jménem, takže víš, čím se živím. A proto mi přijde ubohé nazývat poradce "prodejcem pojistek".
Bohužel, měl jsem tu čest jak s pány od OVB, tak i Partners. Všichni jen odečetli od příjmů moje výdaje a snažili se ten rozdíl rozhodit. Nikdo se mnou neprocházel výdaje a nezkoumal, jestli je to OK nebo ne. Jediné, co je z mých výdajů zajímalo, byla moje KŽP, která byla špatná a bylo ji potřeba nahradit jinou IŽP.

I já jsem se v "poradcích" zklamal. Chtějí být poradci, ale jsou to prodejci. Ikdyž musím přiznat, že v produktech se vyznají a dokáží vybrat vhodný produkt. Ale stále mi chybí ten základ. Zatím jsem se s ním nesetkal.

DoubleSixi, kolik % lidí dle Vás přestane kouřit, když jim to poradce řekne ve chvíli, kdy vidí výdaje ve finanční bilanci? Kolik % lidí si pořídí horší dovolenou na základě finanční bilance? Kolik % lidí si začně hledat lepší práci, když jim poradce řekne, aby zvedli příjmovou stránku bilance? Podle Vás je práce poradce moralizovat lidi?
Zajímá vás něco v oblasti financí, s čím vám můžu pomoci?
vladimir.svorba
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 29. 11. 2011 16:11

Když už je člověk schopný se dopracovat k takovému přebytku, tak bude určitě schopný ty peníze rozumně využít nebo investovat. Ale hlavní je určitě nedat na rady profesionálních radilenků - jejich motivace provizí je zřejmá.

Mně se osvědčil v první řadě následující postup: vybírat si takové produkty nebo investice, na kterých se nebude nikdo přiživovat. Tj. v dané situaci se zbavit spotřebních úvěrů, hypotéky (ať si banky vydělávají na ostatních), vyhnout se fondům (to samé) a podobným superinvesticím, které vám někdo tlačí. Pak už si můžete sami zvolit mix vkladů, spořicích účtů, akcií, komodit a nevím čeho všeho dalšího.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 29. 11. 2011 16:44

vladimir.svorba píše:DoubleSixi, kolik % lidí dle Vás přestane kouřit, když jim to poradce řekne ve chvíli, kdy vidí výdaje ve finanční bilanci? Kolik % lidí si pořídí horší dovolenou na základě finanční bilance? Kolik % lidí si začně hledat lepší práci, když jim poradce řekne, aby zvedli příjmovou stránku bilance? Podle Vás je práce poradce moralizovat lidi?
Pokud o tom s klienty nikdy nebudete mluvit, tak se u nich samovolně nic nezmění. Ono to ale není jen o kouření a lepší dovolené, ale to vy dobře víte.
Není potřeba moralizovat lidi, ale vysvětlit jim přístup k finančnímu plánování, naučit je řídit cash flow, umět si spočítat výhodnost úvěru, představit finanční produkty (ať úvěrové, tak i spořicí), vysvětlit diverzifikaci portfolia, ... Rozumíme si? Toto bych čekal od poradce. ne že někomu vnutím pojistku a investování do fondů.

Víte, znám pár poradenských firem z různých oborů. Tito poradci jsou placení za radu, ale neprodávají žádné produkty. Produkty si musíte koupit sám u jiných prodejců.
Takže pokud se někdo chce jmenovat finanční poradce, měl by pouze radit v oblasti financí a žít z toho, že mu lidé platí za rady. Pokud žije z provizí z prodaných produktů, tak je prodejce. Omluvte moji logiku, pokud se Vám nelíbí.
Na jméně funkce prodejce není nic špatného, proto nechápu, že tomu tak bráníte.
DoubleSix
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka