vladimir.svorba píše:Já si klidně budu dál říkat "utopit" peníze v nemovitosti. Blbost je tam ty peníze utopit, tedy vydat se z likvidní hotovosti. Proč je dle Vás optimální mít rezervu 6 až 12 platů?
Asi fakt máte problém s chápáním psaného textu. Já jsem někde psal, že se má vydat z likvidní hotovosti?
Jinak to 6 měsíční finanční rezervu doporučuje většina finančních poradců a prodejců. Jestli s tím máte problém, je to Vaše věc. Já ji mám například vyšší než těch 12 měsíců.
vladimir.svorba píše:A ještě by mě zajímala ta vaše teorie, že když radím, tak nic neprodávám. Z čeho potom ten poradce žije, když nic neprodává? Přece prodává svůj čas, prodává své znalosti, prodává své rady. Nebo snad podle vás prodává teplé kafe?
Jako poradce prodáváte svoje rady (tedy čas, cestovní náklady, režije Vaší kanceláře, ..), za ty budou lidi platit. Jenže vy žijete z provizí z prodeje. Nechápete ten drobný rozdíl?
vladimir.svorba píše:Myslím si Doublesixi, že teoretik jste dobrý, ale praxe se bojíte jako čert kříže. Mlýt hubou jde skoro každému a vy nejste výjimka.

řeknu to ještě jednou, finančním poradenstvím se neživím a ani nechi.
Jinak moje praxe je delší, než si asi myslíte, ale v trochu jiném oboru.
Pokud děláte u Partners, jste pro mě prodejce.
-- 30. 11. 2011 09:27 --kamey píše:Jediné o čem skutečně vážně uvažuji je to, že se tomuto oboru přestanu věnovat. Na boj s větrnými mlýny již nemám sil..... Přenechám trh bouchačům, podporovanými nejen pojišťovnami.
Ne, nechtějí platit za to, že jim ukážete, jak se starat své finance, ono je to jednodušší přehodit na jiného a když je to navíc zadarmo......
Pokud nechtějí radit, tak proč jim prodejci vnucují pojistky a fondy? Že by to dělali z lásky k lidem?
Jaký je potom rozdíl mezi prodejci vysavačů a podobných cetek a "finančními poradci"?
Já chápu, že existují finanční produkty, kterým lidé nerozumí. A lidé by měli mít možnost se někde o těchto produktech poradit. Jenže sami "finanční poradci" to vzali ze začátku za špatný konec a teď se to bude těžko měnit. Tu nálepku, jak sama uvádáte, "bouchači pojistek" jim klienti už horko těžko odejmou.
Na jednu stranu je mi Vás líto. Asi jste si vybrala obor, co Vás baví, jenže ten obor není mezi lidmi moc oblíben.