conseq-ukončení

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod janek11 21. 12. 2011 19:50

Dobrý den,

mám známého, kterého finanční poradce od Partners naverboval k investování prostřednictvím consequ do Classic invest. Měsičně má platit 6500Kč.
Známému se to rozleželo v hlavě a i kvůli situaci, jaká ve světové ekonomice ted je si to rozmyslel. Smlouvu o obstarání nakupu a prodeje inv. nástrojů podepsal začátkem prosince. Dosud mu nic nepřišlo ani nic neplatil. Měl by platit od ledna 2012.
Jakysi vstupní poplatek také neplatil, prý vybral možnost průběžného strhávání.

Zajímá ho. Zda-li se z této smlouvy dá nějak dostat. Já jsem ji nečetl a on prý nic nenašel.

Máte někdo zkušenosti? Zanikne to pokud nezaplatí první lednovou platbu? Musí sepsat výpověď?
Je tu nějaký poradce Partners? Má to řešit se svým prodejcoporadcem Partners? Ten ho bude přemlouvat kvůli provizi, takže by to raději vyřešil sam za sebe.
janek11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Al Capone 21. 12. 2011 23:34

Právě v situaci, jaká dnes v ekonomice je, má takovej produkt docela smysl (pokud teda nepředpokládá konec kapitalismu)...
Al Capone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas.Doskocil 22. 12. 2011 00:01

Dokud klient nezaplatí, tak by smlouva neměla platit, takže buď napsat na Conseq a zrušit tam nebo přes zprostředkovatele.

Místo Consequ bych investoval do silných dividendových titulů. Vyhne se vstupním poplatkům a managmet fee. Při investici 6 500Kč/měs si může koupit daleko lepší službu, než mu poskytne Conseq.
Lukas.Doskocil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cri 22. 12. 2011 00:35

Lukas.Doskocil píše:Místo Consequ bych investoval do silných dividendových titulů. Vyhne se vstupním poplatkům a managmet fee. Při investici 6 500Kč/měs si může koupit daleko lepší službu, než mu poskytne Conseq.

Amen a svata slova ;)
Cri
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joshua_ 22. 12. 2011 15:00

Investice do OPF se nemusí platit, takže se nestane nic. A každopádně 2 měsíce od podpisu vždy může smlouvu písemně vypovědět, pokud se nemýlím.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 22. 12. 2011 19:38

Lukas.Doskocil píše:Dokud klient nezaplatí, tak by smlouva neměla platit, takže buď napsat na Conseq a zrušit tam nebo přes zprostředkovatele.

Místo Consequ bych investoval do silných dividendových titulů. Vyhne se vstupním poplatkům a managmet fee. Při investici 6 500Kč/měs si může koupit daleko lepší službu, než mu poskytne Conseq.

nejsem proti divi. jsem proti mesicnimu nakupu akcii za 6500czk. nesmyslny poplatky.
kdyz uz, tak kupovat alespon jen 3x rocne...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod janek11 22. 12. 2011 20:24

Děkuji všem za reakce...

Po důkladnějším prostudování smlouvy jsem vykoumal, že tento návrh klienta je neodvalatelný po dobu 30dní(podmínky F16) Po té lze asi vypovědět. Zároveň ho musí obchodník do 90 dnů přijmout.
Opravdu mi to připadá jako snaha poradce o co největší provizi. V ramci fiančního planu Partners sečetli přijmy, odečetli vydaje a doporučili IŽp s investicemi. Ohled na to, že by člověku z výplaty mělo zbýt i na nějaké mimořádné výdaje není brán ohled.
Asi to tvořil nějaký finanční panter....
janek11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas.Doskocil 22. 12. 2011 20:59

saabik píše:nejsem proti divi. jsem proti mesicnimu nakupu akcii za 6500czk. nesmyslny poplatky. kdyz uz, tak kupovat alespon jen 3x rocne...

Tak určitě se na tohle musí brát zřetel, ani jsem to tak nemyslel. Ono to stačí dvakrát do roka a mezitím může mít prachy na spořáku, ale vstupní poplatek (do 0,5% ok) je pořád menší svinstvo než managment fee.

Janek11: Nemá cenu se divit, tohle je klasický finanční plán od zprostředkovatelů. Podobnou verzi dostaneš u každý společnosti, takže to není problém jen Partners, ale jak vidíš, lidi si to kupují, tak to asi musí být super, ne?
Lukas.Doskocil
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 22. 12. 2011 21:04

janek11 píše:Děkuji všem za reakce...

Po důkladnějším prostudování smlouvy jsem vykoumal, že tento návrh klienta je neodvalatelný po dobu 30dní(podmínky F16) Po té lze asi vypovědět. Zároveň ho musí obchodník do 90 dnů přijmout.
Opravdu mi to připadá jako snaha poradce o co největší provizi. V ramci fiančního planu Partners sečetli přijmy, odečetli vydaje a doporučili IŽp s investicemi. Ohled na to, že by člověku z výplaty mělo zbýt i na nějaké mimořádné výdaje není brán ohled.
Asi to tvořil nějaký finanční panter....

oni delaji to poradenstvi jinak. ale stale spatne :D. odchazi od nich sopusta lidi, vcetne vedeni. i prouza uz to bali :D
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 22. 12. 2011 21:14

no jo, tak založí další firmu, jasně se vymezí proti ovb a partners a budou zase dělat to samě...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod janek11 22. 12. 2011 21:21

Co by jste taky chtěli za to, když to dělají(prý) jen za pár telefonních čísel. Taková žebrota.

Takže známý zkusí zkontaktovat přímo Conseq a zjistit si, jak může vycouvat. Doufám, že po něm nebudou chtít doplatit ty 4,25% z budoucích vkladů. Což dělá přes 16500Kč.
janek11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janek11 23. 12. 2011 11:04

Tak vše je ok, pokud do 90 dnů nepřijdou na účet consequ peníze, smlouva ani nevzniká.
janek11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saabik 23. 12. 2011 12:28

tak to gratuluju. jedno pouceni: kazdyho bouchace partners nebo jiny MLM bouchacsky organizace vyhod ze dveri hlavou napred, pokud mozno proti zdi...
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 12. 2011 06:47

Rozhodne doporucuji si podminky ve smlouve overit. Idealni by bylo napsat pisemnou vypoved a poslat doporucene a s dorucenkou. Aby ti pak za par let nezazvonil u dveri exekutor.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod janek11 24. 12. 2011 10:18

Ta informace o tomto možném způsobu ukončení je přímo od jejich zaměstnance. Výpověď asi samozřejmě můj známý napíše, ale až po 30 dnech(dříve to smlouva neumožňuje)
janek11
Kolemjdoucí

Další stránka