LEO Express - dluhopisy

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 6. 12. 2012 20:28

dojet tam potřebuju a raději risknu méně než 5% pravděpodobnost poruchy klimatizace vynahrazenou servisem, než 100% jistotu nefunkční klimy i topení u ČD. S leo jsem ještě nejel, protože jsem jel naposled než začali a mají zatím debilní jízdní řád.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Klient ps 6. 12. 2012 20:57

Miki, to jsou takové staré pověsti české. ČD na Praha - OV ve většině případů nasazují nejmodernější rekonstrukce co mají. Tam jsem nefunkční topení nebo klima nezažil.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mikicz 6. 12. 2012 21:43

Klient ps: protože jezdím praha - havířov často, tak vím co tam nasazují. A nejmodernější to bylo nekdy kolem roku 1985.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod ivo_2 6. 12. 2012 22:06

Souhlasím .
Párkrát sem jel do Olomouce a jednou to celé nazpět táhla stará mašina ,která vypadala spíš jako posunovací lokomotiva na nádraží než na nový moderní stroj. A jako bonus se v zadním vagonu přestaly otvírat dveře a nikdo z obsluhy si toho nevšiml. A lidi ,kteří chtěli vystoupit měly "fakt radost " .
ivo_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack111 6. 12. 2012 22:41

Klient ps: Do Ostravy ano, ale do havířova přímý z Prahy ČD skoro nic nejezdí. A půlka z toho jsou obyčejný starý rychlíky.
ivo_2: Proč je důležitý, co to táhne? Hlavně že to stíhá časy ne?
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod Honza_z_Usti 18. 12. 2012 14:13

Část Leo Expressu koupil od Novotného šéf Aukra a Heuréky Havrlant

Do společnosti Leo Express vstupuje další český investor. Minoritní podíl v železničním dopravci koupil osmadvacetiletý internetový podnikatel Jakub Havrlant, který vede v Česku firmu Allegro Group. Té patří například servery aukro.cz nebo heureka.cz.

...

Leo Express vstoupil před několika dny i na trh s dluhopisy, z plánované emise 650 milionů korun udal mezi investory jen lehce přes sto milionů. Investory nenalákal ani výnos přes osm procent, který firma slibuje. České dráhy udaly svoji emisi dluhopisů za méně než poloviční úrok.

http://ekonomika.idnes.cz/cast-leo-expr ... oprava_neh
Honza_z_Usti
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brzdil987 18. 1. 2013 17:51

me dluhopisy take zaujaly, ale jeste jsem nic nepodnikl, az podniknu tak dam vedet ;)
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Honza_z_Usti 21. 1. 2013 15:33

brzdil987: tak to já právě postupem času svoje prvotní nadšení krotím. Každopádně jakékoliv informace sem.
Honza_z_Usti
Návštěvník

Odeslat příspěvekod quino 21. 1. 2013 20:18

A neskončilo už náhodou upisovací období? A i kdyby ne, daňová výhoda je stejně pryč.
quino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vit.spinka 21. 1. 2013 21:05

Upisovací období skončilo, ale např. na BCPP je možno nakoupit za 95% (a prodat za 93%). Upsalo se jen asi 20%, zbytek zřejmě správce emise J&T prodává na sekundárním trhu.
Daňová výjimka (máte-li na mysli zdanění úroků) se řídí datem emise dluhopisu, nikoli datem nákupu.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod quino 21. 1. 2013 21:08

Díky za upřesnění.
quino
Návštěvník

Předchozí stránka