Akcie na stálo pro dividendy = důchod = 2. pilíř

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod intfo 5. 11. 2024 21:10

Některé strategie připouští v podstatě i ty spořící účty, ale nemělo by to být jen o nich. Zjednodušeně říkají rozdělit na čtvrtiny. Jedna do hotovosti/krátkodobých pohledávek, což je vlastně ten spořák. Druhá do dlouhodobých dluhopisů. Třetí do akcií. Čtvrtá do komodit včetně zlata. Pokud to lze, tak bych jako dlouhodobé bral nemovitosti. Takže relativně jednoduchá diverzifikace je za mne nemovitost, spořák, komodity, akcie. Akcie pak lze rozdělit na širší ETF a výběr, třeba těch hodnotových dividendovek. Samozřejmě možnosti a rozložení záleží i na objemu investic.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 6. 11. 2024 08:17

FCKW 70. '''Zbytečné odevzdání 25% z nárokované dividendy taky uškodí.'''

Daň 25 % neuškodí nikomu, je výborná věc, pomůže všem.
V USA, s dividendovou daní 15 %, spí asi víc než milion průměrně vydělávajících lidí ve stanu nebo v autě. Nájem drahý.
Téměř každý rok se zvyšuje zadlužení USA, protože nejsou peníze na zaplacení úředníků.
V Německu je daň z dividend 26,38 %, i když už pár let má být 25 %, a každý rok je dost peněz na zaplacení úředníků, škol, části důchodů. Musí se platit zbraně pro Ukrajinu a jídlo pro Palestinu.
Růst nájemného v Německu je brzděn zákonem a kdo přesto nemůže nájem platit, dostane peníze Wohngeld od státu, aby nikdo nemusel spát ve stanu nebo v autě. Peníze na to pochází také z dividendové daně.
Na to je nutná daň z dividend 25 % a akcionáři si ji mohou dovolit. Chudí lidé akcie nemají.

:idea: Trvám na tom, ETF nekupovat. Protože s ETF jsi jen půjčil peníze investiční společnosti a žádná firma ti nepatří. ETFs na index jsou z části z předražených akcií a proto se ve velkém krachu jak 2000-2003 ETFs na index propadnou na polovinu. V každém ETF je několik firem, které jsou lidem nesympatické. Ale lidem s ETF nepatří nic, ti jenom půjčili peníze jedné investiční společnosti, která sama vlastní ty akcie od několika firem. :idea:

Tedy daň z dividend 25 % je výborná věc a akcionáři tím poskytují podporu chudým lidem bez akcií a také úředníkům a školám. Asi polovina důchodu se platí z daní. Ztrátové železniční dráhy jsou zachraňovány státem před bankrotem.
Počátkem roku mají akcionáři v Německu 1000 € dividend bez daně a to funguje automaticky u dividend z Německa, Austrálie a Británie. Dividendy od Deutsche Telekom jsou stále bez daně, když se akcie nikdy neprodají.
Já měl 2 nebo 3 fondy jen najaře 2000. Během krachu na 1/3 od 2000 do 2003 jsem fondy neměl. A dnes četní čeští umělci z YouTube doporučují dětem přikupovat ETF pravidelně každý měsíc za 5 korun i během krachu = ''dollar cost averaging'' :-)
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 6. 11. 2024 09:29

Výborný nápad pro českého investora platit vysoké daně Německu nebo Rakousku na jejich bezdomovce místo nižších (pokud nějakých) třeba v rámci ETF.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasek06 6. 11. 2024 09:44

Naprostý souhlas, asi se přidám. Kolovrátek.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 6. 11. 2024 12:37

Iks Eles, '''českého investora platit vysoké daně Německu na jejich bezdomovce.'''
Já jsem se přestěhoval na Západ počátkem října 1981. Stal jsem se německý investor.
Daně z dividend jdou jen z malé části na byty pro bezdomovce,
také mnoho pracujích lidí v bytech a důchodci v bytech dostanou příspěvek na vysoké nájemné.
Daně z dividend jdou hlavně na mzdy úředníků, polovinu důchodů, školy, silnice, zbraně pro Ukrajinu, jídlo pro Palestinu.

Asi jen proto, že Donald Trump bude od ledna prezident,
dnes ráno silně rostou akcie Allianz, AT&T, BASF, BHP, Br.Am.Tobacco, Enbridge a Pfizer.
A silně se propadla akcie BMW.
Ale já přikoupim Allianz nebo Br.Am.Tobacco za 1000€ až v prosinci.
A BMW přikoupim až koncem roku 2026.
Obrázek Br.Am.Tobacco = BATS :idea: https://nr1a.com/Prikoupit-Candle-1-M.htm :idea:
Přílohy
BATS.png
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 6. 11. 2024 14:27

To mně připomíná diskuse s mojí ex. Jeden o voze, druhý o koze.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 10. 11. 2024 12:21

:idea: Jeden z českých ''value investorů'' má nejvíce předražené akcie: Bank of America, Cisco Systems, Johnson & Johnson, Procter & Gamble. Jako ''value investor'' nemá žádné akcie s P/B N/A, s P/B 8 až 2000, s P/S 8 až 1000, protože pak by to nebyl value investor, ale spekulant nebo začátečník. Ty 4 akcie jsou také předražené a přikupování je v plánu až po roce 2026, jestli akcie klesnou na P/S pod 3. :idea:
Přílohy
Drahe-Akcie.jpg
Drahe-Akcie.jpg (75.87 ) Zobrazeno 1912 krát
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 24. 11. 2024 07:54

6 akcií indexu Dax pro dividendy navždy
BASF má potenciál růstu.
Allianz bych rád v prosinci přikoupil s kurzem 280€.
BMW přikoupím roku 2026.
Všech 6 firem mi dělá radost s dividendami už víc než 10 let.
Přílohy
6xDAX.jpg
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 25. 11. 2024 14:49

Dividendy očekávané v prosinci

1.12. Enbridge
1.12. Wells Fargo
2.12. Mitsubishi Corp.
2.12. Takeda Pharmaceutical
2.12. Pfizer
10.12. Johnson & Johnson
19.12. Shell
19.12. HSBC Holdings
27.12. Bank of America
27.12. Kraft Heinz

:( Kde hledat termíny dividend = https://www.dividendmax.com/ :)
Ladislav 1.
Diskutér

Předchozí stránka