Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
H.G. píše:Mit par dobrych akcii, neni urcite na skodu, no ja bych s tim moc neblaznil, aby mi na nejaky cerny burzovni patek nezustal cerny burzovni duchod. Vseho s mirou.
radecekh píše:A jak souvisí černý burzovní pátek s dividendovými akciemi? Pokud mám akcie kvůli dividendám, je mi přeci naprosto ukradené, kolik stojí. A to, že jejich cena klesne díky nějakým pomatencům na polovinu nebo ještě níže, té společnosti nijak neublíží a mých dividend se nijak nedotkne.
radecekh píše:H.G. píše:Mit par dobrych akcii, neni urcite na skodu, no ja bych s tim moc neblaznil, aby mi na nejaky cerny burzovni patek nezustal cerny burzovni duchod. Vseho s mirou.
A jak souvisí černý burzovní pátek s dividendovými akciemi? Pokud mám akcie kvůli dividendám, je mi přeci naprosto ukradené, kolik stojí. A to, že jejich cena klesne díky nějakým pomatencům na polovinu nebo ještě níže, té společnosti nijak neublíží a mých dividend se nijak nedotkne.
Jediné, co mě napadá je, že většina z nás "nevelkých" obchoduje na účet obchodníka a pokud by krachnul ten, měli bychom opravdu asi smůlu.
H.G. píše:radecekh uz vidim, jak firma u jake upadla katastroficky cena vyplaci dividendy, myslim ,ze v te chvili bude mit plno svych problemu, a mozna uplne zkrachuje. Co se tyce dividend, tak nevim proc lide veri v jejich stabilnost. Staci jedna valna hromada akcionaru, kde prijmou reseni i bez vas ( protoze vase podily na reseni nemaji temer nikdy vliv ) a muze byt malinky akcionar "Peta z Jihlavy" uplne bez dividend a penize se budou reinvestovat. V historii takove pripady neprehlednout. To, ze je akciovka ziskova, neznamena , ze bude vyplacet dividendy a to, ze reinvestuje neznamena ze akcie na burze porostou. Na to, abys mel vicemene jistotu bys musel byt vetsinovy akcionar, jaky o vsem dulezitem rozhoduje a to je pro vetsinu obyvatel v CR pouze sen. Nerikam, ze se neda na burze normalne vydelat, ale plany na duchod bych na tom nestavel, zejmena jestli clovek nevi, ci vubec v duchodu bude moci nejake reseni prijmout napriklad s ohledem na zdravi. "Starost neni radost" rika stare ruske prislovi.
Doufám, že nikdo z Vás není tak blbý, aby vstupoval do druhého pilíře
Doufám, že nikdo z Vás není tak blbý, aby vstupoval do druhého pilíře
Všechny finanční instrumenty jsou založeny na důvěře
mariner píše:Všechny finanční instrumenty jsou založeny na důvěře
Stejně tak cena zlata je založena jen a pouze na důvěře. Vzhledem k tomu, že zlato je v zásadě k ničemu, tak jeho cena je pouze v důvěře, že nějaký další blázen ho se mnou vymění za něco užitečného.
H.G. píše:Nechci aby na me deti vzpominaly jako na skrblika, jaky jim sbiral nejake akcie, jakym mozna ani nebudou rozumet. Nevim jak Ladislav 1. ve svych investicich vymeruje cas jaky se nam zustal na tomhle svete, protoze s nim dost plytva.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků