Pár rad do začátku

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Matesax 21. 9. 2013 12:19

Dobrý den,
jako první s čím se musím poprat jsou peníze do začátku. Chci do toho vlítnout po maturitě, co jí snad udělám příští rok, ale až si budu na 1 000% jist, že dokáži vydělat... Při zmíněném předpokladu budu schopen splatit úvěr. Ovšem nešlo by to přecijen o něco méně rizikově? Dále broker - vím s jistotou, že CFD je přesně pro mě + trh akciový/komoditní (ještě jsem se nerozhodl). Který online CFD broker však bude nejvhodnější? Naprosto mě vtáhlo demo plus500.com. Dá se mu ale věřit? Pokud ne - jakého jiného brokera byste mi doporučili?
Děkuji.
Matesax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DrumSession 21. 9. 2013 13:33

A chceš investovat, swingovat, trejdit nebo dejtrejdit ?
A co vše jsi již přečetl ?
A s jakým asi řádově objemem ?
Tak podle toho je chytré si vybrat brokera.
...ale až si budu na 1 000% jist, že dokáži vydělat... Jak to přesně myslíš ?? Spíše je to o snaze řídit riziko.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matesax 21. 9. 2013 14:28

Chci CFD... Tedy pracovat s derivátem místo přímo s aktivem a chci jen spekulovat, jestli půjde nahoru, anebo dolů... (koupit/prodat) Do jedné transakce investuji 126 000 a vydělám na tom 2 - 5 000. Za den stihnu uzavřít až 5 obchodů. To činí 10 - 20 000 za den - čili hodně zprůměrovaně za špatný měsíc vydělám 50 000 minimálně... S pro mě dosti nedůvěrou při troše štěstí až 200 000... Bohatě by mi stačilo těch 50 i 30... Testuji si to na demoverzích pracujících se skutečnými údaji. Navíc sleduji aktuální zprávy a oficiální stránky burz...

Nejvíce do mínusu chodím kolem 500 - 7 000. Sem tam se mi jo nedaří a jo daří - proto průměrně činí ten výdělek zmíněných 50 000. 1 000% jist - nechce se mi věřit, že lze tak snadno vydělávat a celkem bez rizika...
Matesax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ivo_2 21. 9. 2013 14:42

Docela odvaha před maturitou .
Ale spíš mě to zavání reklamou . Už pár dnů tu žádná nebyla.
Někde sem četl radu začátečníky . Demo účet je dobrý lákadlo .Na něm se dá "hodně vydělat" ,ale realita dopadá jinak většinou špatně.
Jinak podle hodnocení WOT máji to nejhorší hodnocení co můžou dostat.
Asi bych šel jinam.
ivo_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matesax 21. 9. 2013 14:47

Houby reklama... Já to věděl! :D Takže je to jen lákadlo. Mě to právě, že přišlo až moc snadné... Jak už jsem psal - kam tedy jít, abych pak nezkončil na mizině? :D (Když se to nenaučím nanečisto, tak tam zkončím bezpodmínečně...) Na druhou stranu si říkám, že to až zase tolik nereálné není - vždyť je to jako sázení... A protože se držím nízko, tak mi to vychází... Ne - nevím - ptám se zde - zkušených... :D Stačí mi zmíněných 30 000 měsíčně - to snad reálné je - ne? :D

-- 21. 9. 2013 15:04 --

Tak ať dělám, co dělám, nevidím nic, kde by se to lišilo... Údaje souhlasí s oficiálním a zpožděným výpisem... Ale háček v tom vidím každopádně... (Třeba až se registruji skutečně, bude to brát nějaké poplatky/...)
Matesax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DrumSession 21. 9. 2013 15:36

A spready jsou virtual nebo real ? Odhaduji spíše ty virtuální, protože hledáš brokera...
(jinak krásně unesený na pozitivní vlně a vidina 1000% jistota budoucích zisků)
((nic ve zlém)). Kdyžtak pošli popis rozvahy nějakého konkrétního provedeného teoretického obchodu s konkrétníma číslama a graf.
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matesax 21. 9. 2013 15:56

Myslím to tak, že si budu sebou jistý... Jak píši - ztráty mám často a mnohdy větší, než následný zisk... Řeším tu pouze, jakou formou se založit, aby z toho nebylo zadlužit... A který demo broker mě tedy nejlépe připraví do reality...

-- 21. 9. 2013 15:59 --

Nevím, jestli jsem to napsal tak špatně, ale 1 000% zisk nechci. Zisk mi stačí těch 30 000 cca. Chci mít ale 1 000% že na to mám...
Matesax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 21. 9. 2013 16:30

Domnívám se, že jít do toho způsobem že jsi sem na 1000% (a pokud udělám maturitu za samé 1 tak možná i na 2000%) jist je první cesta k tomu, aby tě rodiče odhlásili z trvalého bydliště. Ale i motorkář co nikdy nespadl na motorce není motorkářem a až do toho pádu si je na 1000%jist že se mu to nikdy nestane:-) Tak hodně štěstí
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matesax 21. 9. 2013 16:48

Maturitu chci jen proto, že jsem 4 roky chodil na školu. S tímto to nesouvisí. Copak potřebuji maturitu na OSVČ? :D Dále - to mám jít teď zkraje ihned obchodovat se skutečnými penězi? To mám být nezodpovědný idiot a přijít na mizinu? Nemyslím si, že chtít být si tím jistý je nějaké dětské/...
Matesax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DrumSession 21. 9. 2013 19:40

xtb měl demo účet, kde vše běželo jako v reálu jen s fiktivníma financema, pak (vlastně ihned) jsi si mohl otevřít účet a přejít na reál. Výhodou, že platforma je v č.j. Ale najdou se i další. 1000% jistota to by se mi taky líbilo.
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod OS 21. 9. 2013 20:14

Na tomhle vydělat nejde. Raději hledej práci, resp. nauč se něco, co zaměstnavatelé poptávají. Abys nesplácel průšvihy z obchodování z podpory. :D
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrAsch 21. 9. 2013 22:02

S kolika penězi chceš začít obchodovat?
Co když nějaký měsíc budeš v mínusu. Jak velký mínus ustojíš? Ustojíš ztrátu reálných peněz psychicky?
Nezapomeň od výnosů odečíst daně, nutnost platit si zdravotní a sociální pojištění...
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matesax 21. 9. 2013 22:27

Ideálním stavem by pro mě byl příjem 30 00 měsíčně... (Ztrátu unesu podle kapitálu - viz. níže.) Do základu budu potřebovat alespoň těch 126 000, které bych měl podle současného stavu být schopen splatit do 2 - 4 měsíců. Pak bych tedy stejně opatrným krokem znovu nahrabal stejnou sumu a splatil dluh. A až bych si nahrabal kapitál, pak ustojím klidně i doporučené minimum - 40% kapitálu... Vzhledem k radám, co mi zde byly dány se mi nezdá tolik nereálné, co vydělávám virtuálně... Jelikož zmíněný server plus500.com funguje tak, jak bylo řečeno... Prošel jsem si každý dokument, každé smlouvy, ostatní podobné brokery - nenašel jsem více, než přehánění v rámci reklami. Ještě dohledávám právní doklady o existenci smluv, které ten server uvádí. Jeden dokument se mi nepodařilo nalézt - "Smluvní podrobnosti". Doufám, že najdu veškeré podklady k tomu, abych se mohl definitivně rozhodnout pro tohoto brokera... Myslel jsem, že mi zde poradíte již se stříbrným podnosem... Jelikož jak jsem psal - nejsem idiot - chci mít v ruce něco, o co se dá opřít, co si mohu nárokovat... Jinak už jsem se definitivně rozhodl - komodita... Budu tento trh sledovat do maturit - rok. + vše co se k tomu najde - zprávy,... Přesně to jsem myslel tím 1 000% jist... Pořád ale nevím, jak nejbezpečněji zajistit ten vstupní kapitál. Minimum jsem stanovil na těch 126 000, což je nejmenší částka, se kterou se mi nejvícekrát podařilo rozjet... Jak píši - sázím na vzestup/pád - vezu se na historii a spekulacích/zprávách. Z toho nejměnšího kontraktu stoupám po 2 - 5 000... S tím, že třeba 3x po sobě jsem šel nejdříve až do - 26 000. Ale nakonec to vytáhnu na 200 000. Pak už si troufnu 2x něco prodat po 100 000. Nejvíce jsem tak prodělal 33 000 a nejvíce vydělal 28 000... S rostoucím kapitálem to je menší a menší riziko - celou dobu se držím v rámci zmíněných pár tisíc... A když mám jo jistotu. tak občas risknu, ovšem jak píši - jak bych měl kapitál...

Ten zprůměrovaný plat 30 000 (čistého) chci právě kvůli pojištění a všem nákladům... (Obávám se jen začátku, kdy nebudu mít volný kapitál...) Dokud nebudu mít dost vysoký kapitál a budu žít sám, budu si bokem splácet něco navíc v rámci 10 000. Na životní minimum mi zbyte dejme tomu 6 000. To je pro mě jako milion na den... :D

Psychicky jsem na úrovni psychopata... Přesněji mi diagnostikovali Aspergerův syndrom. Doufám, že vše co píši zní jak jsem zamýšlel - nechci vydělat zázračně x miliónů. Chci jen vydělávat tak, jak mi to bylo nadělěno - mozkem... Když se podíváte na definici AS, musíte pochopit. Grafy, statistiky, čísla, seznamy,... To je můj dar - to chci zpeněžit...
Naposledy upravil Matesax dne 21. 9. 2013 22:42, celkově upraveno 1
Matesax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zevlovaci 21. 9. 2013 22:42

Vydělat prací nebo si to vydupat u rodiny jako dar na experiment (ale ani jim nenaznačuj, že to je půjčka a že jim to splatíš. To můžeš udělat, když se ti bude dařit, ale když nebude tak by to jen zruinovalo vztahy v rodině)
Jinak, 23* % za měsíc je dost odvážný, ale třeba ti to výjde 8-)
*dokonce 28 těch 30 k chceš čistého
zevlovaci
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Matesax 22. 9. 2013 06:07

Jakých 28%? 2 - 5 000 ze 126 000 není 28%... :D Je to 1.5 - 3.9% - a to snad není nic přehnaného - ne? A když pak mám o 5 000 více a znovu a znovu...
Matesax
Kolemjdoucí

Další stránka