Pár rad do začátku

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 30. 10. 2013 12:39

Inev píše:Jakmile se zajímají o akcie lidé na rodičáku, zavání to nějakým maximem a následnou korekcí

Jo jo, je to jak u zlata. Vrchol byl jak to začala nakupovat ta paní z Bruntálu.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 30. 10. 2013 16:52

Jo, jo už dlouho tvrdím, že jediné ověřené tipy na to co (ne)kupovat mám z blesku (idnes)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 30. 10. 2013 19:50

a proč mi jako neporadíte? Vám vadí, že se chci do toho pustit? Třeba vůbec nejsem na rodičáku, co o mně můžete vědět? 8-D . Vím že se dává daňové přiznání....Však mě na finančáku poradí, musím k tomu dát výpis z účtu z obchodování. A jak mě radí ti dva moulové to o tom brokerovi, už ho dávno mám...smlouvu s ním atd.Když mě nechcete poradit, tak neshazujte mě,. jinak dík za komentáře. Evík. :oboze
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 30. 10. 2013 20:31

evíkzmercedesa: Tak proč lžete ohledně rodičáku? :D Pokud už vše máte a na finančáku poradili, tak v čem je problém? Obchodujte. :) Jen jsem Vám chtěl ušetřit nemalou ztrátu peněz. Ale co už, moje peníze to nebudou.
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gotesák 30. 10. 2013 20:46

evíkzmercedesa píše:Jsme doma na rodičáku a stát za mně platí zdrávko a sociál

evíkzmercedesa píše:Třeba vůbec nejsem na rodičáku, co o mně můžete vědět?

Víme, co napíšeš.

evíkzmercedesa píše:Když mě nechcete poradit, tak neshazujte mě

Kolegové ty hlášky adresně vůbec nemysleli na tebe, to se tak prostě mezi obchodníky říká, že: Když ti začne uklízečka nebo taxikář říkat, jak výhodné je nakupovat akcie, tak okamžitě prodávej! Je to indikátor vrcholu trhu.
Jako když blondýna se zlobí na někoho, kdo si dovolí říkat vtip o blondýnách :D

evíkzmercedesa píše:a proč mi jako neporadíte? Vám vadí, že se chci do toho pustit?

Rada č.1: Nepouštěj se do toho.
Rada č.2: Když neposlechneš radu č.1, buď vděčná za jakýkoli názor(i negativní)-pomůže ti podívat se na věci z nadhledu.
Rada č.3: Neřeš daně a časový test. Řešit jakékoli danění před tím, než vůbec začneš je irelevantní. Je spousta důležitějších věcí do začátku-např. ujasnit si časový horizont obchodování(jestli chceš kupovat akcie na držení v řádu měsíců až let kvůli dividendám nebo obchodovat s deriváty v řádu dní, hodin, minut.....)
Rada č.4: Než začneš, co nejvíce čti, studuj a zjišťuj, nejlépe od lidí, které osobně znáš, na anonymních fórech je většina kecálků a lhářů.
http://www.financnik.cz/komodity/fin_ho ... ratit.html
(tím jsem neřekl, že provozovatelé webu finančník nejsou lháři)
Rada č.5: Řiď se radou č.1

Nakonec soukromě: Mercedes už máte, tak co vlastně chceš, hezký život se dá prožít i v Trabantu
Přílohy
trabant.jpg
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod czhunter 30. 10. 2013 22:20

evíkzmercedesa>
Já dám takovou jednoduchou, snad i funkční radu - pokud investujete poprvé a netlačí vás čas, počkejte si nejdřív na pád (jak se slušně říká "korekci") akciového trhu. To sice nezaručí, že na tom vyděláte, ale výrazně to zvýší pravděpodobnost oproti tomu, když vstoupíte na trh v historických maximech.
A ta "korekce" přijde už brzo, možná už do Vánoc.

Já osobně jsem teď vystoupil (ale popravdě, měl jsem v akciích "ušmudlaných" pár desítek tisíc - nejsem žádný velký ani zkušený investor a není to pro mě nijak významný zdroj příjmů - ale nerad prohrávám) a počkám si na propad, pak znovu nastoupím.
czhunter
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alexpraha 31. 10. 2013 18:41

Přikláním se k příspěvku czhunter.
Ještě vliv má zda jsem krátkodobý investor, koupím prodám během několika dní. Nebo dlouhodobý, růstový, dividendový. Ale i dnes zainvestovaných 100 000 Kč do několika českých akcií přinese asi 3 až 4% dividend. Korekce přijde, ale po nějaké době to opět poroste.
Což zainvestovat nyní půlku a s druhou půlkou počkat na korekci? Cash is king.
Začátečníkovi nedoporučuji začínat na CDF s pákou.

Ale není to náhodou jen takový sen? "Po maturitě" - proč ne ihned?
nenalháváš si náhodou, jak zbohatneš a budeš jezdit ve ferari? Tak v ČR se to určitě nepodaří.
Stačí mít trochu peněz a být plnoletý. Nebo na účet rodičů, pak převést nebo prodat nakoupit - poplatky jsou marginálie.
Warren Buffet začal v třinácti letech, kdy si koupil první akci a lituje že začal tak pozdě.
alexpraha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 1. 11. 2013 00:04

Me se libi, jak resi uz vydelanych 100 litru, jak je bude muset danit a jeste nema ani jednu akcii :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 1. 11. 2013 09:57

:D cz hunter: mě by zajímala ta myšlenka ve Všem posledním příspěvku o té korekci akciového trhu....který akciový trh podle Vás projde korekcí? Ten český nebo ten americký, Nasdaq, Nyse nebo ty další americké burzy? Nebo ta v Tokiu, Shangaji? ;-) A co se týče těch posledních rad a doporučení od ostatních: já se samozřejmě nebráním radám nebo doporučením od druhých...A o tom čtení o investování...již jsem četla na netu a v knížkách různé doporučení...a rady od obchodníků(úspěšných), čtu ty různé rady více jak 3 roky... :shock: :shock: Tak snad mám již něco načteno. Ale jinak, když jsem minule tu i sklidila posměšky, vím, že si už sem pro radu nemohu zajít, no nic nevadí, budu chodit jinam pro radu, jsou na netu jiné finanční servery, kde se sházejí pokročilí investoři. Já se taky nikomu neposmívám pro jeho nick....
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 1. 11. 2013 10:41

Vis, cele mi to pripomina, jak si lupici deli lup, jak si predstavuji, co si za nej koupi, jak si budou uzivat nekde u more, ale jeste ani tu banku ani neprepadli. Zkus o tom premyslet v souvislostech.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 1. 11. 2013 10:47

S474N píše:jak si predstavuji, co si za nej koupi

Podobné pocity zažívám, když si tak jednou za 2 roky dám sportku :D :D :D
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod czhunter 1. 11. 2013 13:19

evíkzmercedesa píše:který akciový trh podle Vás projde korekcí?

Všechny, s rozestupem několika minut (případně hodin, pokud budou zrovna zavřené).

Nicméně, protože jste zřejmě nejvíc nejchytřejší na světě (omlouvám se, že jsem to hned nepoznal), mám pro vás druhou jednoduchou radu:
obchodujte podle těch chytrých rad, které tři roky čtete (akorát nechápu, proč jest za tři roky nezvládla žádnou z těch dobrých rad úspěšných obchodníků převést do praxe).
Pokud nejste úplně retardovaná, už dávno víte, co a jak máte dělat.

A nezapomeňte se potom přijít pochlubit výdělkem!
czhunter
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OS 1. 11. 2013 13:38

Já jsem si četl 3 roky lékařské články. To už bych snad mohl dělat i primáře, ne? :D

Ale jinak je důležité levně nakoupit a draho prodat. Toť má rada. :-)
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 1. 11. 2013 13:50

ono je taky dosti rozdíl dělat lékaře a kurýrovat lidi....lidský zdraví je lidský zdraví, co jsou oproti tomu peníze, že?

-- 1. 11. 2013 12:54 --

for czhunter: ono to asi bude velice těžké se nějakých rad držet na burze ne? trh nelze přelstít,a okouknout rady druhého...myslím si, že to je do jisté míry velký risk, nákup/prodej na burze...Právě to sem napsala, že již 3 rok si čtu o obchodování různé informace...Mě by zajímalo, koli vydělávají na burze cz hunter a OS.....Jestli mají úspěch...
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 1. 11. 2013 14:10

Na burze vydělávám přesně 0 Kč. Bez insider informací se na burze vydělat nedá a proto se do toho nepouštím.

Pro běžného zaměstnace by byla nejlepší možnost získat akci firmy, kde pracuje. Ovšem je nutné se do takové firmy dostat. :D
OS
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka