Kolaps dolaru?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Preceda 12. 10. 2014 05:06

Ahoj, dneska jsem našel na jednom blogu názor s katastrofickým scénářem že jsme těsně před kolapsem všech hlavních světových měn a s tím spojené úplné ztráty peněz v bankách. Odkaz je tady: http://milannovy.blog.idnes.cz/c/430378/Jsme-tesne-pred-kolapsem-nejvetsich-americkych-evropskych-bank.html
Zajímalo by mě nakolik je ten katastrofický scénář pravděpodobný a jestli si může člověk nějak ochránit svoje úspory pokud by taková věc opravdu nastala, například jak autor doporučuje výběrem všech úspor a nákupem zlata. Jak je to bepečné, myslím jestli to jde nějak oficiálně..
Preceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dropino 12. 10. 2014 06:53

Kdo toho autora trochu sleduje tak s ohledem na jeho články a reakce v diskuzích ví, že je to zvláštní človíček... ( ok?)
Naposledy upravil dropino dne 13. 10. 2014 06:42, celkově upraveno 1
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci
dropino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MilanNový 12. 10. 2014 07:26

Zdravím srdečně, náhodou jsem objevil tuto stránku, musím se přiznat, že mne moc mrzí, že mne tady jeden z diskutujících nazval magorem, ikdyž to samozřejmě respektuji. Mohu zcela zodpovědně prohlásit, že magor nejsem, jsem zcela fyzicky zdráv, rovněž i psychicky při smyslech, možná daleko více, než kdykoliv před tím. Za svým článkem, kterého odkaz tady je citovaný, si pevně stojím. Uživatele "dropino" zdravím, nemám nikterak v úmyslu jít proti Vám (Tobě). Snad bude příležitost si o tom někdy popovídat. Zatím se tady mějte fajn a příjďte klidně třeba i do diskuze na iDNES. Díky a příjemnou neděli :-) . Milan Nový
MilanNový
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 10. 2014 08:02

MilanNový píše:Zdravím srdečně, náhodou jsem objevil tuto stránku...

Jasně, náhodou asi 2 hodiny od založení tohoto tématu. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod SocPredator 12. 10. 2014 08:13

Ten článek z prvního příspěvku je psán natolik nefundovaně, že mě to až rozesmálo. Je vidět, že pan Nový - ani nevěřím, že je to skutečná identita - nemá tucha, jak bankovnictví vůbec funguje. Je to jen jakási trapná snaha vyvolat run. V tomhle měřítku je to navíc zcela nesmyslné, no holt blog idnes...
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod MilanNový 12. 10. 2014 08:16

jj, skutečně je to tak :-)

-- 12. 10. 2014 09:25 --

SocPredator píše:Ten článek z prvního příspěvku je psán natolik nefundovaně, že mě to až rozesmálo. Je vidět, že pan Nový - ani nevěřím, že je to skutečná identita - nemá tucha, jak bankovnictví vůbec funguje. Je to jen jakási trapná snaha vyvolat run. V tomhle měřítku je to navíc zcela nesmyslné, no holt blog idnes...

Myslím si, že dnes "fundovaní" lidé ve vedení nejrůznějších korporací, právě ti fundovaní jsou za nynějším stavem ekonomiky. Ožebračovatelský způsob hospodaření je nám nyní v patách. Ano, nepíšu fundovaně, moje texty vychází z toho, jak to vnímám, nikoliv z nějakých "fundovaných zdrojů", protože ty jsou už dávno podchyceny. Skutečné info zdroje reality už neexistují. Někdo, kdo má jakýkoliv postranní úmysl a chce těžit na úkor lidí - střadatelů, vždy před tím, než cokoliv udělá, prostě vypustí do Univerza myšlenku. Tato je zapsána a je dostupná tomu, kdo má na čtení těchto záznamů jistou úroveň vědomí. Nejsem sám, kdo tyto záznamy občas dokáže číst. Bohužel je nás zatím velmi málo na to, abychom dokázali spustit nějakou změnu. Ale čas běží a není daleko doba, kdy se vše ukáže :-)
MilanNový
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Preceda 12. 10. 2014 08:31

dropino píše:Kdo toho autora trochu sleduje tak s ohledem na jeho články a reakce v diskuzích ví, že je to magor...

aha, nečtu jeho blog takže se to vyjasňuje :-D
Preceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SocPredator 12. 10. 2014 10:57

Pan Nový:
4D je málo, jdem rovnou na 5D
Samozřejmě jako médium jste tu k ničemu. Můžete závidět těm fundovaným, ale oni to bohatsví prostě mají. Znalost faktu, že se k němu dostali na zádech otroků, je nám k ničemu. Nepotřebujeme tyto "čtenáře" myšlenek. Každému průměrně inteligentnímu jedinci je to jasné, a vaše snahy o odhalení něčeho, co se ukáže, nikomu nepomohou. Stačí se podívat do historie, příkladů v ní máte nespočet.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 12. 10. 2014 11:49

Jak tam zmiňuje, dělal roky finančního poradce, ty by tu úroveň argumentace vysvětlovalo.

Jinak je dobře, že si každý může napsat, co chce. Tady je to jasný, takže to není nebezpečný, horší nějaká inteligentně zabalená skrytá reklama. A u těchto lehčích případů nehrozí svěrací kazajka.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 12. 10. 2014 16:17

Bohužel se najde pár hlupáků, kteří tomu článku uvěří. Naštěstí těch hlupáků bude skutečně pouze pár:).

Mě zaráží, jak se někdo dokáže takhle veřejně ztrapňovat. Doporučuji panu Novému držet se jedné zásady: Pokud něčemu nerozumím, rozhodně o tom nepíšu do veřejného prostoru.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod MilanNový 12. 10. 2014 16:22

xls píše:Jak tam zmiňuje, dělal roky finančního poradce, ty by tu úroveň argumentace vysvětlovalo.

Jinak je dobře, že si každý může napsat, co chce. Tady je to jasný, takže to není nebezpečný, horší nějaká inteligentně zabalená skrytá reklama. A u těchto lehčích případů nehrozí svěrací kazajka.

Přátelé, já tady nechci působit jako nějaká reklama na něco, ano, je pravda, že jsem byl kdysi jen malým poskokem jisté makléřské firmy, ale tohle mne tak vyučilo, že jsem se odtud musel doslova vyrvat, protože konkurenční doložky těch "fundovaných" zabraňovaly prakticky jakékoliv nezávislé činnosti kdekoliv jinde. To jsem pochopil až o mnoho let později, když už jsem měl postavenou velkou MLM síť - klasický model práce "rádoby" fin. poradců v ČR. To, že jsem mohl být skutečně nezávislý v jistém statutu vůči bankám a pojišťovnám, jsem rovněž pochopil až za mnoho let.Hezké šaty, každý rok nové auto, dobré jídlo a pití, prkenice v podstatě bezedná. Až se začaly objevovat žaloby na mateřskou makléřskou společnost, všichni jsme museli včas vycouvat. Naštěstí bez úhony pro mnohé, ikdyž to bylo těžké. Ano, v tomto smyslu máte lidi pravdu. Opravdu zůžený obzor, jednostranná argumentace, prostě ZLATÁ KLEC pro nás - fin. poradce s tučnými sankčními a dlouholetými konkurenčními dodatky.. Potom jsem přešel úplně na jiný byznys - kapitálové trhy, forex, komodity, offshore společnosti - to bylo o něčem jiném, dokonce mne požádala televize CT24 o rozhovor a ten byl odvysílán. Peněz ještě víc, šlo to dál a potom mi to došlo.. Opustil jsem tuto sféru predátorství na společnosti, stáhl se do ústranní, začal bydlet v přírodě, cestovat, odpočívat, meditovat a to je doposud. Studuji staré texty, knihy o meditacích, dýchacích metodách atd.. Vím, že působím zvláštně, ale dobu luxusu mám za sebou a není to nic moc, štěstí to nepřináší, hlavně né nikomu kolem mne. Tady, na své cestě, mohu léčit, věnovat se lidem, skutečně se věnovat sám sobě - to má, tak to vnímám, mnohem vyšší smysl.. Přátelé omlouvám se za zdržení při čtení, jen jsem to chtěl zkrátka tady ze sebe dostat.. Díky za trpělivost.. :-)
MilanNový
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LuiS_666 12. 10. 2014 16:45

Konec selfpromo ? Brzy...
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MilanNový 12. 10. 2014 16:54

LuiS_666 píše:Konec selfpromo ? Brzy...

Vnímáš to jako selfpromo ? Myslím si, že není vůbec o co stát :-( , až na tu etapu prozření..
MilanNový
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dropino 12. 10. 2014 17:08

Milane,
vrať se do svého rybníčku na iděsu. Tam znáš své papenhajmské, tvé flamovaní pod blogy bylo x-krát popsáno, tvoji trubadůři tě tam budou adorovat a vyhneš se další ostudě ;-) http://www.3d5d.cz/
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci
dropino
Mírně pokročilý

Další stránka