Kolaps dolaru?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PetrAsch 12. 10. 2014 17:13

Ta stránka je neuvěřitelná :-)
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MilanNový 12. 10. 2014 17:22

dropino píše:Milane,
vrať se do svého rybníčku na iděsu. Tam znáš své papenhajmské, tvé flamovaní pod blogy bylo x-krát popsáno, tvoji trubadůři tě tam budou adorovat a vyhneš se další ostudě ;-) http://www.3d5d.cz/

Já jsem jen rád uvedl věci tak, jak skutečně jsou. Kdosi mne tady nazval magorem, jinak bych tady ani nebyl a ani nepsal.. Jsem zkrátka jen rád, když ve všem fouká "svěží vítr", bohužel po neblahých, ale velmi důležitých zkušenostech z mé minulosti :-)

-- 12. 10. 2014 18:34 --

dropino píše:Milane,
vrať se do svého rybníčku na iděsu. Tam znáš své papenhajmské, tvé flamovaní pod blogy bylo x-krát popsáno, tvoji trubadůři tě tam budou adorovat a vyhneš se další ostudě ;-) http://www.3d5d.cz/

Nezlob se na mne prosím Tě, ale já žádné "papenhajmské" nemám, abych byl upřímný, nepíšu ani pro žádné papanhajmské a ani pro konkrétní lidi, či okruh čtenářů. Mnohokrát jsem to i na blogu vysvětloval. Píšu jen to, co mi vyvstane do vědomí, prostě najednou blik a já píšu. Necílím to pro žádné publikum a ani konkrétní osoby. Každý blog je spontánní, nijak nepromyšlený, moje "flamování" jak píšeš, jde rovněž ze mne, nijak cíleně je neprojevuji, prostě to jsem já. Rovněž, žádní trubadůři neexistují, rád poděkuji každému, za nějakou pomoc, rovněž poprosím, učím se stále psát, adorace mi nijak neimponuje a ani ji nevnímám. V pravdě nemám co ztratit, jsem mimo společnost, bude se dít to, co se dít má, pokud mluvíš o ostudě, pravděpodobně ji máš někde ve svém podvědomí, protože chyby své, vidíme u druhých. Takoví jsme bohužel my, všichni. To je jedno staré pravidlo. Nijak tady na SF nechci čeřit vody, byla to jen spontánní reakce na mé nařčení jedním diskutérem, chtěl jsem to jen vysvětlit. Nic míň, nic víc.. :-)
MilanNový
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LuiS_666 12. 10. 2014 18:05

Tak jinak, vy jako osoba nikoho nezajímáte. Rozebíráte tu jedno slovíčko co zaznělo, nejspíš oprávněně....Tuny řádku jen a jen o sobě a ničem jiném, diskutujte prosím k tématu... :D

Název topicu je tudíš maximálně zavádějící, mělo by se to jmenovat selfproomo pána XY...

Vaše rychlá reakce je úžasná, měl by jste se hlásit do zpravodajské služby s mottem "rychlejší než google"..- to se jen tak nevidí....
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 12. 10. 2014 18:45

"Blik a píšu" - to bude opravdu diagnóza, tipnul bych si to na grafomana. Doporučuju se obrátit na psychiatra, ten Vás za magora brát nebude a možná i vyléčí.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod gotesák 12. 10. 2014 21:37

Vratme se k tematu, kolaps dolaru a ostatnich men urcite jednou prijde. Zatim kazda mena v historii lidstva jednou skoncila a nyni to nebude jinak. Otazkou je, jestli to bude za mesic, rok nebo 5 nebo 50 let.
A to by me treba zajimalo, ten casovy ramec by mel autor upresnit a jak k tomu dosel.
Jinak ten Rubl a Juan mi prijde jako nesmysl, dnesni svet je natolik globalizovany, ze padnou vsechny FIAT meny najednou s min.casovymi odstupy.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PetrAsch 13. 10. 2014 08:29

Nemáte někdo náhodou předplatné? Možné spouštěče by mě zajímaly
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 13. 10. 2014 09:49

Ze zvědavosti jsem se na ten blog podíval. Popravdě sice pan Nový příspěvek o kolapsu dolaru píše tak trochu bulvárně, laicky a nepříliš do hloubky, ale v jádru na tom něco pravdy je.

Tato problematika se řeší čím dál tím více nejen na "těch internetech" Myslím, že je každému z nás jasné, že tímto způsobem jak to funguje nyní, to nepůjde do nekonečna (extrémní zadlužování + tisk nových peněz) bez řešení problémů. Do toho opravdu Rusko mobilizuje BRICS proti dolaru, což se v médiích (nepřekvapivě) moc nepřetřásá. Ale na druhou stranu bych tipoval, že to ještě nejakou dobu fungovat bude a úpadek (US/Evropy jako celku, ne dolaru) může být jen pozvolný, mnohými nezaznamenaný, což se ostatně již děje.

Přesměrování do Juanu v žádném případě - to je bublina snad větší než USD. Rubl nyní na těch minimech za nákup stojí, ale též se přikláním k názoru, že pokud dojde ke kolapsu jedné světové měny, budou následovat další. A zlato? Toho se nenajíš ani tě v zimě nezahřeje.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 13. 10. 2014 17:41

Kocmeister píše: A zlato? Toho se nenajíš ani tě v zimě nezahřeje.

Tuhle volovinu papouškuje mnoho lidí. Ty snad jíš papírove peníze? Je to prostredek směny. Já jako drobny zemedelec(mimo jine) rozhodne budu prodávat raději za zlate a stríbrne šperky a diamanty nez za menu, která se bude znehodnocovat vysokou rychlostí.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 13. 10. 2014 18:49

Existuje i barterový obchod, který může nahradit jak peníze, tak zlato. V krizi celkem běžné a funguje už od počátku věků:). Když mi dáš obilí a vepřový, já ti dodám naftu. Například.
Výhodu budou mít po krachu systému majitelé střelných zbraní a ti, kteří žijí v širší komunitě.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 13. 10. 2014 19:41

Tohle pobaví. Po vynálezu peněz a v době počítačů se člověk vydá na nákup chleba se zlatou hoblinkou v kapse nebo s kanystrem benzínu na směnu. Jakou pohromu čekáte? Že ebola vyhladí většinu lidí nebo několikakilometrový meteorit? :oboze
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 13. 10. 2014 20:57

Dnešní zpohodlnělý a blahobytem ukolebaný člověk(včetne mne) si ani neumí predstavit zivot bez supermarketů, kreditní karty a TV, natoz bez elektriny a jíst odpadky. Trochu predstavivosti, kdo ji nemá, at se podívá na pár amerických filmů.
Ten blahobyt totiz jednou skončí, nemusí to být ebola, zemetresení ani válka.
Já netuším, co to odstrelí a kdy, systemu se treba jen podlomí ty obrovske hlinene nohy a sesype se gravitací.........ale muze se to stát a nikdo to nechce ani se na to neteší.
Reakce na Jack111 - ty supermarkety pri poradne globalní panice jsou prázdne za pár dní a internet nefunguje za pár sekund.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jack111 13. 10. 2014 22:01

Po bankrotu USA v ČR přestane jít elektřina. Tak to jo...
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod Viktorius 14. 10. 2014 07:55

saabik píše:Existuje i barterový obchod, který může nahradit jak peníze, tak zlato. V krizi celkem běžné a funguje už od počátku věků:). Když mi dáš obilí a vepřový, já ti dodám naftu. Například.
Výhodu budou mít po krachu systému majitelé střelných zbraní a ti, kteří žijí v širší komunitě.

Barterový obchod podle mne může částečně fungovat, ale jen ve velmi omezené míře, zvláště v dnešní době, kdy spousta lidí nic neprodukuje. To fungovalo možná kdysi, ale přesto i tehdy existovaly vedle barterových obchodů peníze.
Viktorius
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 10. 2014 08:41

To funguje i dnes. Kolikrát si to lidi ani neuvědomí. Směnit se dají i služby.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod xmart 14. 10. 2014 20:33

Přesně jak říká gotesák:
gotesák píše:kolaps dolaru a ostatnich men urcite jednou prijde. Zatim kazda mena v historii lidstva jednou skoncila a nyni to nebude jinak. Otazkou je, jestli to bude za mesic, rok nebo 5 nebo 50 let.

Kolaps může nastat ze dne na den, stačí když se spustí zbraně hromadného finančního ničení, jak Waren Buffet nazývá finanční deriváty. Jejich hodnota se odhaduje na 1400 bilionů dolarů.
A bude tomu spíše dříve než později, avšak to bude vypadat značně jinak než většina předpokládá.

Téměř nikdo tady totální revoluci nechce. Spíše se podívejme, co dělají Čína a Rusko, které se připravují na přechod na tzv Gold Trade Standard - zjednodušeně se jedná o přímý obchod pomocí komodit, zboží a služeb s vyrovnáním rozdílů v cenách pomocí zlata.

Navíc přechod na Juan krytý zlatem, by velmi pomohl i Číně, která aktuálně tiskne ještě více fiat měny než slavný FED. Tento přechod by tedy byl zároveň vnitřní čínskou měnovou reformou.
Samozřejmě se tyto informace z oficiálních médií dozvíte až se stanou.

Avšak tyto rozsáhlé plány se nedají úplně utajit. Stačí si dát dohromady dva a dva a s tím, co se oficiálně na trzích děje, a je jasné, že nás čekají velmi brzy velké změny. To, že existuje široká aliance států proti dolarů v čele s BRICS je bez debaty. Jim Willie dokonce již otevřeně říká, že revaluace cen zlata, stříbra i dalších měn (tzv. Global Currency reset) byla plánována na únor tohoto roku a někomu se to hodně nelíbilo. Schválně, co začalo v únoru tohoto roku?

Tentokráte to má být prý jinak. Sledujete Šanghajskou komoditní burzu, která jako jediná plně vyrovnává future kontrakty ve fyzickém zlatě a stříbře. Co se stane, až jim dojdou fyzické zásoby, které se neustále tenčí? Odpověď naleznete právě ve výše odkazovaném rozhovoru.

saabik: Peníze vznikly právě proto, aby eliminovali velké transakční náklady barteru a potřebu oboustranné shody směňujících. Tím, že umožňují odložit druhou část nepřímé směny na neurčito.
Poznejte, jak fungují peníze a udělejte ty správné kroky k jejich ochraně.

Vyměňte své papírové peníze za OPRAVDOVÉ HODNOTY, nejlépe za AKTUÁLNĚ NEJVÍCE PODHODNOCENÉ hmotné aktivum - INVESTIČNÍ STŘÍBRO.
xmart
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka