Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ggnejez 4. 2. 2022 14:13

Pokud to je/bude tak, jak to má dle marketingu být - tedy 2,5 euro za burzu maximálně/per year, tak je to ok. Ale taky se už pomalu poohlížím po něčem lepším - asi XTB/T212. Budu si muset udělat rešerši, ale XTB vypadá nejlíp :)
ggnejez
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 4. 2. 2022 14:36

Já zatím vždy platil jen poplatek za burzu. Troufám si říct, že není broker, který by byl levnější pro převod korun na eura a nákup etf (pokud je v jejich seznamu zdarma). Degiro má 10x nižší spread na EURCZK i než Revolut do 25000. XTB má kvůli poplatku vlastně 50x vyšší spread, nebo nutnost posílat přímo eura, Trading212 15x vyšší a nutnost platit za převod na účet do ciziny po dosažení 2000 EUR, což je za chvíli překročeno. Takže jako své opodstatnění Degiro rozhodně má.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod czhunter2565 4. 2. 2022 14:52

10x vyšší spread pro Revolut bych se dost divil. A i tak to bude v jednotkách korun pro částku do 25 tisíc. To nemá na dlouhodobý výnos jakýkoliv vliv.

ETF zdarma je sice hezké, ale umí to Vanguard indexové fondy s poplatkem 0,03% ročně? US ETF prý umí jen FIO a nic jiného než Vanguard indexový fond nemá cenu kupovat. Tento fond dlouhodobě jen tak něco nepřekoná.

Leda, že by existovala jejich evropská verze koupitelná přes Degiro?
czhunter2565
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 4. 2. 2022 14:54

tmx643: limit 2000 EUR na T212 je pouze pro dobíjení kartou, netýká se bankovních převodů.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 4. 2. 2022 15:40

10x nižší spread znamená cca 0,5 haléře proti 5 haléřům u Revolutu. Čili jde o rozdíl řádově 0,09 %. To není moc, ale vzhledem k faktu, že lowcost broker se za pár let zaplní a bude třeba to převést jinam, úplně bezvýznamné to není, zejména když řešíš TER 0,07 % a 0,03 % (který v EU imho beztak neexistuje).

Navstevnik123 píše:tmx643: limit 2000 EUR na T212 je pouze pro dobíjení kartou, netýká se bankovních převodů.

No to jo, ale účet nemají v české bance, ne? Takže minimálně 100 Kč za každý mezinárodní převod z Airbank.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 4. 2. 2022 17:51

Navstevnik123 píše:Jak to tak vidím, jsem docela rád, že žádné poplatky neplatím :) Nebo má Degiro nějaké výhody, kvůli kterým se poplatky vyplatí platit?

Degiro ma vyhody i nevyhody. Zadneho brokera bez zasadni nevyhody nevidim.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod czhunter2565 4. 2. 2022 19:03

Po odstranění poplatku za neaktivitu je nejlepší Interactive Brokers. Plus třeba FIO na české akcie. IB nepůjčuje akcie na short, takže je to bezpečnější. V USA akcie půjčené na short nekryje pojištění. Jak je to v EU nevím. Pokud stejně jako v USA a Degiro krachne a vaše akcie budou v tu dobu půjčené na short, pak co?

U Degiro se mi hlavně líbí jejich přehledné rozhraní. IB tam něco najít pro nováčka je katastrofa.
czhunter2565
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggnejez 4. 2. 2022 19:46

czhunter2565 píše:ETF zdarma je sice hezké, ale umí to Vanguard indexové fondy s poplatkem 0,03% ročně? US ETF prý umí jen FIO a nic jiného než Vanguard indexový fond nemá cenu kupovat. Tento fond dlouhodobě jen tak něco nepřekoná.

Na Degiru máte obdoby (VUSA/VUAA) s fee 0.07%. To je dle mě taky úplně super. Nemusí se to zas hnát do extrému, ne? Dokonce dividendovou formu SP500 VUSA můžete na Degiru kupovat bez fees.
Spíš mi v Evropě chybí $VOOG, $VTI, $VOOV.. Ty bych si nakoupil rád, ale tak nějakej to nejde.

Ti InteractiveBrokers, podporují tyto americké ETFs? Nebo je jediný Fio?
ggnejez
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 5. 2. 2022 14:00

tmx643 píše:No to jo, ale účet nemají v české bance, ne? Takže minimálně 100 Kč za každý mezinárodní převod z Airbank.

Aha, nenapadlo mě u nich zakládat účet vedený v CZK když stejně budu investovat v EUR / USD a SEPA platby v € jsou zdarma. Pokud je požadavek mít účet v CZK, tak pak asi nějaké poplatky za převod budou.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Viamala 10. 2. 2022 21:04

Jde účet v USD na Degiro nabíjet kartou k bank. účtu vedeného v USD ? Jde mě samozřejmě o odstranění mastného poplatku za mezionárodní neSEPA platbu. Děkuji.
Viamala
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tmx643 10. 2. 2022 21:05

Degiro nejde dobíjet kartou v žádné měně.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ikovinvest 11. 2. 2022 03:00

Degiro ma podstatny problem s prevodem men.Pokud si poslu CZK tak ten prevod na EUR je bud automaticky nebo rucne ale protoze nemaji ucet v CZK tak se tam deji ucetni operace s prevody men a vkladnim do fondu penezniho trhu jejichz vysledek je absolutne nepredvidatelny.Na tom jejich systemu FTP je mozno na internich prevodech celkem dost prodelat.To mne osobne dost vadi ze na vymene treba 20000 jsem byl najednou -20 Eur ktere ani nebyli videt ve vyuctovani - jen Vam chybi v souctu uctu.
ikovinvest
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 2. 2022 05:17

To platilo dřív s tím FPT, teď už je to zbytečné - snad už všichni klienti Degiro byli převedeni pro EUR na bankovní účet flatexDegiro bank. Takže když tam teď vloží klient Kč (ten kdo má převedeno, neboli euro flatexDegiro účet zřízen, ostatní mohou udělat ručně), tak to je přes noc převedeno na tento flatexDegiro bankovní účet, nikoliv na eurový fond FPT. Ano, pro jiné měny je při AutoFX nadále FPT výchozí možností (i když třeba i pro USD je možné aktivovat flatexDegiro účet u těch, co zapnou do USD manuální konverzi místo autoFX), ale nikdy mi to nepřišlo jako problém.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 11. 2. 2022 08:48

ikovinvest píše:Na tom jejich systemu FTP je mozno na internich prevodech celkem dost prodelat.

Zadne fondy nejsou. Vklady jsou prevedeny dle stredoveho kurzu na EUR a uroceny -0,5%
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 2. 2022 08:52

Ano ten úrok -0,5% u eur bankovního flatexDegiro bank je jediný problém, prostě odpovídá úročení ECB. Kdo tam má ručně vytvořený i třeba USD účet, tam je úrok nulový.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka