octaviampi píše:To zase ne. Pokud vam nevadi metoda FIFO (tedy zpusob parovani nakupu a prodeju, kdy se prodavaji ucetne nejstarsi nakoupene akcie daneho druhu), tak tam mate vse uvedeno v Kc (pouzity rocni prumerny kurz). Je to pod polozkami Celkové příjmy a Pořizovací cena prodaných cenných papírů. A samozrejme je treba uplatnit jako naklad uhrazene transakcni poplatky.
Děkuji, ale já to tam zaboha prostě nevidím, přijde mi, že mezi těmi čísly je hrozná diskrepance.
https://imgur.com/a/96UsqPpUkazuje mi to, že Zisk z prodeje akcií je cca 150k, ztráta 211k, takže celková ztráta se zdá být cca 60k Kč. Ale u těch celkových údajů se těch 60k prostě nemůžu dopočítat. Vidím Pořizovací cenu akcií 3,275M Kč, takže bych čekal, že u těch Celkových příjmů uvidím podobné číslo (nižší o těch 60k). Ale to tam nevidím.
Dělám si vlastní tabulky a tam se dopočtu ztráty 60k Kč na akciích při pooužití FIFO a jednotného kurzu, ale mám u toho o oproti Degiru odlišný výpočet celkových příjmů a celkových výdajů (zjevně si to ale počítám správně, protože celkový zisk/ztráta mi sedí). Psal jsem dokonce ohledně tohoto na podporu, ale ta je teda strašná.
Blbé je, že taky obchoduju s deriváty, takže hádám, že diskrepance bude způsobená tím, ale netuším, jak přesně se to do těch čísel promítá. Docela mě to štve, protože si musím tyto věci dopočítávat, namísto toho, abych je přebral z tabulky.