Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cz01 23. 4. 2024 16:55

:D super, takže kvůli ověření drahá mezinárodní platba a lokální účet na ověření chybí...
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 23. 4. 2024 17:15

Proč drahá? Když pošleš třeba 1,-EUR z českého CZK účtu pomocí SEPA platby, tak taková platba je u naprosté většiny bank zdarma. A nevýhodný kurz české banky u tak malé částky nevadí :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 23. 4. 2024 17:45

Jo máš pravdu, já už při cestě z práce přemýšlel pouze nad měnou v CZK :)
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 4. 2024 22:03

@Markoff:
Takže jsem měl pravdu, prostě jim stačí jediný ověřovací účet a jeho měna (že je tedy v euro) je zcela irelevantní, když k ověření stačí pidi částka od 1 euro (což není problém ani z CZK účtu, jak píše i @Miloš, SEPA jsou dle nařízení EU za stejnou cenu jako tuzemské platby, tedy online zadané typicky zdarma).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pavelxcz 24. 4. 2024 06:00

Jenom chci potvrdit, že se mi podařilo úspěšně převést peníze (CZK) z Degiro na nový bankovní účet, který byl registrován platbou 1EUR na NL Degiro účet. Výběr jsem zadával v pondělí ráno, peníze přišly dnes z účtu 2590410104/2600 nazvaného FLATEXDEGIRO BANK AG.

-- 24. 4. 2024 06:02 --

Vzápětí se mi ozval support Degiro s tím, že vidí, že můj nový účet už je registrovaný, a co teda po nich vlastně chci :-)
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markoff 24. 4. 2024 08:47

minarjo píše:@Markoff:
Takže jsem měl pravdu, prostě jim stačí jediný ověřovací účet a jeho měna (že je tedy v euro) je zcela irelevantní, když k ověření stačí pidi částka od 1 euro (což není problém ani z CZK účtu, jak píše i @Miloš, SEPA jsou dle nařízení EU za stejnou cenu jako tuzemské platby, tedy online zadané typicky zdarma).

uvidime, vcera som z mojho CZK uctu skusil poslat SEPA platbu 1 EUR s tym, ze konverziu by mala robit moja banka, platba v EUR by mala byt bezplatna (v opacnom pripade krasnych 300Kc poplatok, ak by som posielal zahranicnu v CZK) a do referencie kde bol predvyplneny nejaky nahodny kod som dal svoje pouzivatelske meno a pre istotu aj do spravy, VS sa nedal vyplnit nikde, tak uvidime ci to konecne sparuje ten CZK ucet napriek tomu ze SEPA platba z neho sla 1 EUR na ich holandsky ucet
Markoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 4. 2024 10:12

Pavel výše píše že ano, tak není důvod, proč by u tebe ne. A SEPA platba (tedy v eurech do zemí SEPA prostoru) je za stejnou cenu jako tuzemská vždy, to je dáno nařízením EU a banka si to změnit nemůže. Pro SEPA je důležitá měna transakce (euro), ne měna účtu, z/na který to posíláš. A VS samosebou u SEPA neexistuje, to je lokální výdobytek ČR, SR a možná pár dalších zemí. SEPA má místo toho tu Referenci, která může kromě čísla obsahovat i písmena.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Markoff 26. 4. 2024 06:43

Markoff píše:
minarjo píše:@Markoff:

uvidime, vcera som z mojho CZK uctu skusil poslat SEPA platbu 1 EUR s tym, ze konverziu by mala robit moja banka, platba v EUR by mala byt bezplatna (v opacnom pripade krasnych 300Kc poplatok, ak by som posielal zahranicnu v CZK) a do referencie kde bol predvyplneny nejaky nahodny kod som dal svoje pouzivatelske meno a pre istotu aj do spravy, VS sa nedal vyplnit nikde, tak uvidime ci to konecne sparuje ten CZK ucet napriek tomu ze SEPA platba z neho sla 1 EUR na ich holandsky ucet

Haleluja, dnes som dostal e-mail, ze mi bola pripisana platba na investicny ucet a novy ucet sa zobrazuje v priradenych ako overeny a mohol som ho konecne prehodit na primarny ucet pre platby a vybery a odstranit stary neplatny. Trvalo to len asi mesiac komunikacie s ich helpdeskom (ktora bola nakoniec uplne k nicomu) a opakovanych platieb na stare a nove CZK ucty, aby som u Degiro dokazal taku neskutocnu vec ako je aktualizacia kodu ceskej banky z 6100 na 5500 u primarneho CZK uctu!

-- 26. 4. 2024 06:55 --
Pridavam postup, ak by niekto v buducnosti hladal, pretoze predpokladam ze oprava je na roky:

Ako/jak priradit novy bankovy ucet alebo/nebo aktualizovat aktualny/existujuci ucet

1. Instrukcie v casti Linked bank accounts pri priradovani uctu su uplne nespravne, uvadza sa zatvoreny ucet 7910, ktory nefunguje.

2. Novy CZK ucet pre vklady 2600 sa NEDA pouzit na verifikaciu noveho uctu ci uz prveho alebo pri aktualizacii, je jedno ci pouzijete pouzivatelske meno a/alebo VS, nikdy sa novy ucet nepriradi cez ucet 2600.

3. Na priradenie noveho uctu alebo aktualizaciu existujuceho sa da pouzit LEN HOLANDSKY ucet Degiro, kde treba poslat SEPA platbu 1 EUR z vasho CZK uctu (nechajte banku spravit konverziu z CZK na EUR, ak poslete priamo CZK banka vam zarata 300Kc poplatok za SEPA platbu v inej mene ako EUR a je otazne ci bude verifikacia fungovat) s tym ze v referencii/poznamke uvedte svoje degiro pouzivatelske meno (pozor, moze tam byt predvyplneny jedinecny kod platby, ktory treba zmenit na pouzivatelske meno!), ucet sa priradi ako overeny a mozete ho nasledne nastavit ako primarny pre CZK vklady/vybery (ak uz mate existujuci stary ucet). Spracovanie platby od vasho zadania platby po jej prijatie v Degiro moze trvat az 3 pracovne dni.
Markoff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 4. 2024 09:17

Ale to vše, tedy možnost přidání účtu skrz ten jejich eurový, zde už předevčírem (o 4 zprávy výše) psal stručně a jasně ze své zkušenosti @pavelxcz, který úspěšně otestoval jak změnu účtu, tak možnost z Degiro na ten nový účet udělat výběr. Jen se tedy opakuješ s tím, co už od něj víme a co jsem jako spekulaci zde dřív zmínil i já :D
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 4. 2024 12:36

Jo a mimochodem, píšeš tam nesmysly o "SEPA platbě v jiné měně než euro", nic takového vůbec neexistuje! SEPA platba je vždy pouze a jen v eurech už z definice i jejího názvu :D (SEPA=Single EURO Payment area), takže při změně měny na jinou než euro už logicky NEJDE o SEPA platbu a je to pak drahá mezinárodní Swift platba. Tedy je jasné, že na holandský eurový účet je třeba při tom ověření poslat 1 euro a ne korunu, aby to opravdu byla bezplatná SEPA platba, a ne drahá mezinárodní Swift platba v CZK. Je mi záhadou, jak na různých finančních webech lidé mezi těmito dvěma druhy mezinárodních plateb (tedy SEPA a Swift) neumějí rozlišit a že nevědí, že ta výrazně výhodnější i rychlejší SEPA může být jen v měně euro (proto se mimochodem u většiny evropských brokerů více vyplatí kupovat ETF a akcie v eurech, z eurových vkladů, a ne v dolarech daleko dražších na převody).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pavelxcz 27. 4. 2024 07:11

Jinak jsem ještě na Degiro support napsal, ať zatím odstraní ze svých stránek nesprávnou a zavádějící informaci, že pro registrace nového účtu se dá použít CZK platba na starý účet u Deutsche bank. Obdržel jsem takovou tu univerzální odpověď (děkujeme, předáme dál a už o nás neuslyšíte), tak uvidíme, jestli to časem u nich někam propluje.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jivneo 27. 4. 2024 19:01

Ahoj, nevíte někdo, zda lze na degiru uzavřít pozice menší než 1 lot? Konkrétně například když tencent akcionářům posílal nějaké drobné v akciích JD nebo Meituan, nelze je prodat, protože transakce na burze v Hongkongu musí mít počet akcií dělitelný 100
jivneo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Benčík 28. 5. 2024 14:49

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s vkladem CZK na Degiro – když kliknu na vklad, ukáže mi to číslo účtu pro CZK vklady, ale je k tomu napsané, že k tomu mám dát variabilní symbol "as displayed above", ale já tam žádný variabilní symbol nemám a svoje account number nikde taky nevidím. Jak zjistím svůj variabilní symbol?

Name of beneficiary
Stichting Degiro
IBAN
NL24ABNA0433696052
Bank name
ABN AMRO Bank
BIC
ABNANL2A
Deposits to this account (2590410104/2600) should only be made in CZK and as a local payment. When making a deposit, you must also enter the variable symbol in the bank form.

This variable symbol is personalised and consists of the ten digits of your account number for CZK at flatexDEGIRO Bank AG (as displayed above).

If you wish to make a SEPA payment in CZK please use the following IBAN: CZ9726000000002590410104 and enter your variable symbol as displayed above in the remittance information.

If you wish to make a payment in EUR, you are required to use the EUR IBAN at ABN AMRO Bank, which is NL24ABNA0433696052 (name of beneficiary: Stiching DEGIRO).

Important: Please transfer funds from the PRIMARY linked bank account you have registered with flatexDEGIRO (CZ4455000000001030133116) or first register an additional bank account in your linked bankaccounts and make it the primary account.

It is NOT possible to link a corporate bank account to a personal flatexDEGIRO account.

Please be aware that all withdrawals are denominated in CZK.
Benčík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DoubleSix 28. 5. 2024 19:45

Teď jsem se díval do aplikace, a když zvolím vklad, přes bankovní účet, tak se mi objeví číslo účtu, na který mám peníze poslat a i ten variabilní symbol.
Zkoušel si to ve webové aplikaci i na mobilu?
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 5. 2024 05:59

@Benčík:
Ta tvá hlavička (první řádky tvého citovaného textu) patří jejich staršímu účtu v eurech, ne tomu v Kč v české Citibank, který založili letos, kde jsi na ni narazil? Pokud v mobilní appce po přihlášení v levém bočním menu zvolíš "Vložit/Vybrat peníze" a pak v sekci Vklad na "Převést peníze na účet společnosti Degiro", měl bys v hlavičce vidět nový český FlatexDegiro účet u české Citibank i s tím variabilním symbolem, pokud máš CZK účet u banky FlatexDegiro otevřen (což asi ne, viz dále). Ten starý nizozemský je pro vklady v eurech a také pro přidávání nového účtu či změnu stávajícího (ověření s uživatelským jménem v referenci přes třeba europlatbu 1 euro, mění Připojené bankovní účty v sekci profilu účtu). Hlavně je třeba nechat zprovoznit ten český účet u Citibank (což vypadá že plně nemáš, když ti to tam píše ten eurový). Degiro tě vyzve či už dávno vyzval k potvrzení jeho založení skrz online formulář (v sekci profilu stejně jako ty Připojené bankovní účty najdeš i Online formuláře, já tam vyplňoval letos 20.3. formulář "Otevřete si hotovostní účet v cizí měně CZK" a tím se právě ten nový v ČR (česká Citibank, s Variabilním symbolem) otevřel. Tak tam koukni, jestli tam na tebe ten formulář stále nečeká nevyplněný :). Jinak tu sekci profilu (Připojené bankovní účty, formuláře) najdeš rovněž v levém menu po klepnutí nahoře na své jméno. To vše píšu pro mobilní appku, ale webová verze je hodně podobná strukturou menu.
Jinak ten variabilní symbol zatím není povinný, dle info ostatních, pokud v Připojených bankovních účtech vidíš ten svůj CZK účet ze kterého chceš poslat, zkus z něj na ten český u Citibank (2590410104/2600) poslat menší platbu i bez VS a uvidíš zda do 2-3 dní dojde (pokud ano posílají e-mail, uvidíš ji i v Inbox - Přehled účtu (ty vložené CZK, druhý den se to automaticky zkonvertuje na eura).
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka