Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 28. 11. 2024 12:43

A klasicky limitni prikaz by byl neco proti necemu?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vojta80 28. 11. 2024 13:08

Take mi prijde ze klasicky limitni prikaz udela to co ma.

Problem by byl, pokud se tazatel zaroven snazi docilit chovani "all-or-nothing". Nejsem si jisty, jestli tohle Degiro umi.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hunter80 10. 12. 2024 12:47

Nemůžu na Degiro najít SPYL s tím minimálním TER 0,03 %. Předpokládám, že ho zatím nemají v nabídce ? Díky
hunter80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mimous 10. 12. 2024 12:54

Pokud máš běžný účet a ne ten založený v Irsku, tak spíš půjde o to, že SPYL nemá český KID, takže ti ho aplikace ani neukáže při hledání.
Bohužel, touhle pošahanou ochranou se z Degira stal dost zásadně omezený broker.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sayen 18. 12. 2024 14:50

Tak nakonec se Degiro ukázalo jako pohodový broker a mé obavy z toho, že přímo nevyužívá trhu XETRA, protože počty kusů na nejlepší nabídce a poptávce neodpovídají (na stránkách Degiro) realitě , se ukázaly jako zbytečné.
Jedna malá bolístka je limit objednávky na 250000 euro. Při těch cenách je to stále zanedbatelné.

2 objednávky na 250k se vypořádaly do 2s bez toho aniž bych si ani dnes ,kdy jsou objemy už nižší musel šahat víc do hloubky trhu.
sayen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 12. 2024 16:31

Pri tomhle objemu uz by to mozna sneslo “full” brokera á la IBKR. Co to mimochodem bylo?
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod sayen 19. 12. 2024 19:37

Tak u Degiro to bylo výrazně levnější než u IB , ale protože se jednalo o trh XETRA , poplatek 3 x 4,9 EUR.

A asi jsem šílený, ale koupil jsem 18370 ks RWE ...

Jinak před koupí jsem zažil dramatické okamžiky s Fio , kdy mi zablokovalo při převádění peněz účet a pak chtěli prokazovat původ peněz.
sayen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sayen 20. 12. 2024 11:51

Tak jsem Degiro přechválil . Teď po mně chtějí do 18.ledna doplnit dokumentaci původu peněz. Došlo vám to taky ? A co s tím. Hlavně odmítám posílat nějaké interní dokumenty ,které můžou být následně zneužity. A chtít po mně daňové přiznání, to je interní věc finančního úřadu. A hlavně jak bych měl doložit dokumenty k získání majetku 500000 Eur , když je to práce víc jak 10 let.
sayen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 20. 12. 2024 12:27

Mne Degiro stve omezenyma sluzbama, resenim pres mail a poslednich cca 10 dnu neskutecne pomalym nabehem aplikace. Ani hlasky vase portfolio je prazdne" nejsou uplne prijemne. Takze postupne zlikviduju a prejdu jenom na IBKR.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 20. 12. 2024 21:49

Degiro byl můj první broker a na 99% bude taky první, kterého zruším. Jednotlivé akcie byly už po časovém testu, tak jsem je prodal a koupil nový balík u IBKR. ETF tam jsou v rozumné výši a ještě ne po testu, tak tam asi klidně ještě můžou ležet. Já s nima skončil de facto s tím, jak nesmyslně utnuli ETFka kvůli KIDům. Za mě jednoznačně IBKR na stock picking a nákup ve větších objemech. K tomu mám T212 na pravidelné menší nákupy do koláčů a XTB na deriváty a mám tam účty investicí pro děti. U toho T212 je předpoklad, že po nějaké akumulaci bude následovat odprodej po splnění časového testu a opět přesun do IBKR.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mimous 21. 12. 2024 09:46

sayen píše:Tak jsem Degiro přechválil . Teď po mně chtějí do 18.ledna doplnit dokumentaci původu peněz. Došlo vám to taky ? A co s tím. Hlavně odmítám posílat nějaké interní dokumenty ,které můžou být následně zneužity. A chtít po mně daňové přiznání, to je interní věc finančního úřadu. A hlavně jak bych měl doložit dokumenty k získání majetku 500000 Eur , když je to práce víc jak 10 let.

Vzhledem k tomu objemu je to docela očekávatelná reakce, která by při prvním takovém nákupu přišla u jakéhokoliv brokera. Klasické AML.Nikdo nemá rád, když za ním přijde policie s tím, že přes něj někdo pere peníze, tak si to chtějí ověřit rovnou od tebe.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr xl 26. 12. 2024 10:45

Ahoj mohu jen poprosit, jak jsou u Degiro aktuálně úročeny nezainvestovane prostredky? Dekuji
Petr xl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 12. 2024 13:29

Cash není u tohoto brokera (ostatně jako u většiny brokerů na trhu) nijak úročena, jak tě to napadlo že jo? :O. Leží na běžných účtech u německé FlatexDegiro bank, už dávno ne ve fondech peněžního trhu jako dřív, kdy to akorát komplikovalo daně.
Úročenou ji má z těch známých snad jen XTB či Trading 212.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 26. 12. 2024 13:56

IBKR od urciteho objemu taky.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod johnny.ka 29. 12. 2024 14:43

Čau, chtěl jsem si u Degiro nalinkovat nový bankovní účet (nový IBAN u Max Banky po přechodu pod Creditas). Účet se má verifikovat platbou 1 Kč, v popisu je napsáno, že se má zaslat jako tuzemská platba, ale jsou poskytnuty holandské IBAN a BIC údaje, takže to není tuzemská platba. Opravdu se to musí poslat jako zahraniční platba, která je asi u většiny bank zpoplatněna? Existuje nějaká česká banka, která to má bez poplatku?
johnny.ka
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka