Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rasice 30. 12. 2024 16:29

Řešil jste někdo převod akcií nebo peněz z Degiro napřímo do XTB?

Zajímalo by mě jakou s tím máte zkušenost a kolik to případně stálo. Předpokládám, že bude levnější převést peníze (konkrétně USD), než akcie.
rasice
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 31. 12. 2024 08:24

Prevod trva, stoji penize. Ale zase ma clovek jistotu, ze mu neujede vlak nez proda, prevede penize a nakoupi. Jde o to, jestli clovek cash ma a nebo ne.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod driver.cz 2. 1. 2025 10:27

Máte někdo posledních cca 14 dní problémy s appkou nebo se to týká jen mě?

Strašně pomalá, pořád točí kolečkem...
N7A -> BP4W -> M52B28 -> M52B28TU -> BP-Z3 charged + H22A5 -> BP-Z3 charged + TU5 J4 -> BP-Z3 charged + A16LER -> MZR LF-VE + Y26SE -> MZR LF-VE + EJ204 --> MZR LF-VE + SR20DE + LS1
driver.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod psimino 2. 1. 2025 11:12

Potvrzuji problémy s aplikací v posledních dnech.
psimino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod A_Delarge 2. 1. 2025 11:15

Dnes se mi nedaří zadat objednávku, i když mám dostupné prostředky. Zobrazuje se mi tato hláška:

Přesáhl/a jste Váš Volný prostor. Nejhorší možná exekuční hodnota (včetně transakčních poplatků) této objednávky činí 106 EUR, zatímco Váš volný prostor je 26.43 EUR. Pokud se jedná o Market objednávku, pak byla zablokována z důvodu nejhoršího možného scénáře exekuce. Jelikož u Market objednávky není cena předem stanovena, musíme brát do úvahy náhlou změnu ceny mezi časem, kdy zadáváte objednávku, a časem, kdy je objednávka vypořádána. Pokud je toto Váš problém, zkuste prosím zredukovat množství u Market objednávky nebo zadejte Limitní objednávku.

Zadávám standardně jako limit order, avaible to trade mám 240 €. Hádám správně, že se jedná o chybu na jejich straně?
A_Delarge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod psimino 2. 1. 2025 15:40

Jestli se Vám CZK připsala dnes, je potřeba je manuálně konvertovat na EUR nebo počkat na auto konverzi do zítra. Nebo zkontrolovat zda nemáte nějakou jinou aktivní objednávku.
psimino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod A_Delarge 3. 1. 2025 08:41

Ano, díky za upozornění. Dnes už se už nákup realizoval.
A_Delarge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod driver.cz 3. 1. 2025 10:30

psimino píše:Potvrzuji problémy s aplikací v posledních dnech.

super... tak já jim jdu zkusit napsat na podporu
N7A -> BP4W -> M52B28 -> M52B28TU -> BP-Z3 charged + H22A5 -> BP-Z3 charged + TU5 J4 -> BP-Z3 charged + A16LER -> MZR LF-VE + Y26SE -> MZR LF-VE + EJ204 --> MZR LF-VE + SR20DE + LS1
driver.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 1. 2025 10:53

Blbne to posledni cca 2 tydny. A neni to uplne poprve. Hlasek “vase portfolio je prazdne” apod. uz bylo taky dost.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 1. 2025 11:13

Na tohle je dobré u Degiro vždy koukat do menu Inbox - Přehled účtu. Jsou tam všechny transakce, i ty AutoFx konverze do / z eura, u každé transakce je vidět i zůstatek v dané měně po jejím provedení, takže je tam vidět, zda třeba právě příchozí Kč už byly do eura převedeny či ne. Další možností je přímo v menu Portfolio kouknout níže, pod obsah portfolia, do části Peněžní účty v cizí měně, která tam bude pouze tehdy, když bude v portfoliu nějaká hotovostní složka jiná než v euro. Takže po vkladu bys tam ty Kč viděl (po rozkliku i kolik to je), po auto konverzi když je už vše v euro by tam nebyla. No a poslední možnost je v záhlaví aplikace (kde je vidět stav portfolia) klepnout, vyjede tabulka kde je Volný prostor (za kolik lze nakoupit, ale bez ohledu na měnu) a pak položka EUR, tedy celkový cash stav eur v portfoliu. Až když je tam dost těch eur, tak nákup půjde provést.
Vše co píšu se týká stavu, kdy je zapnutá auto konverze měn AutoFx a kdy má klient základní účet Basic, tedy cash účet. U maržových účtů (Active či Trader) se dá jít s eury i do mínusu, když to pokryje Volný prostor, který je pak oproti cash účtu samosebou větší díky kolaterálu z obsahu portfolia a jiných měn, třeba i zatím nezkonvertovaných příchozích korun.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Tormentor 13. 1. 2025 04:59

aplikace 2.15.1 v Appstoru nejnovější vůbec nejde spustit ihned padá na Iphonu. Děs a hrůza. Na ipadu bez update funguje. Nevím, kde získat starší verzi y Appstoru třeba 2.14.9
Tormentor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor1 15. 1. 2025 19:48

Lze u degiro nakoupit etf SXR8, VUAA, EUNL a VWCE? Není u nich problém s KID v češtině? Lze volit burzu nákupu a prodeje? Nákup na xetra = roční poplatek 2,5 eur? Díky za info.
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 1. 2025 10:45

Lze jen ty které mají KIID v češtině, bohužel. Takže třeba ty od Vanguardu (VWCE, VUAA) nee :(. Naopak iShares (Blackrock) vesměs překlady dodal, takže z tvého výčtu tam SXR8 či EUNL v pohodě koupíš, dokonce jsou tyto oba v seznamu ETF pro nákup zdarma - tedy jednou měsíčně je koupíš bez poplatku, resp. jen za 1 euro, které se u všech akciových/ETF obchodů platí za přístup na burzu (sám tam mám druhý jmenovaný, tedy EUNL na MSCI World).
Burzu je výhodné volit tak, aby to byla ta, na které dané ETF nabízejí zdarma dle seznamu viz https://www.degiro.cz/poplatky/etf-core-selection
Takže pro EUNL je třeba volit burzu Euronext Amsterdam (EAM) nebo německou Tradegate (TDG), pro SXR8 (S&P500) pak Xetra (XET) či Tradegate (TDG). Sám nakupuji na Tradegate, to je plně elektronická německá burza, kde je výhoda, že lze nakupovat i později večer (ve všední dny se na ní obchoduje 8-22h). Navíc pro ni má Degiro slevu 1 euro i pro nákup přímých akcií viz jejich ceník (takže když mám vše v eurech na Tradegate, tak roční poplatek 2,5 euro za zpřístupnění burzy platím jen jednou).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod A_Delarge 2. 2. 2025 19:14

Omylem jsem nakoupil v lednu 2x. Nevíte, kde se objeví dodatečný poplatek za nákup? (Při obchodu to bylo jen 1 €, ale počítám, že by to mělo být více u toho druhého.)
A_Delarge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 2. 2025 19:34

Proč? Čeho? Na jaké burze?
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka