Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 6. 5. 2023 16:50

To byl jen priklad, i kdyby po 5000,- mesicne tak kolik je to % ? Stale vyrazne vic jak 0 % doposud.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod octaviampi 7. 5. 2023 07:10

No porad je to v prepoctu par korun. Zas je potreba pochopit, ze z neceho zit musi. Cekam, ze ani XTB dlouho nebude mit (v podstate reklamni akci na) transakce zdarma do 100k EUR mesicne.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 7. 5. 2023 15:50

Na vyšší pozice stále OK, ale na malé pozice nic moc. Na prodej za 1 EUR feečka zbývá čas již jen do pátku 12.5.2023, od pondělí nabíhají vyšší poplatky. Poplatek 4 EUR je akceptovatelný, aby byl srovnatelný s bcpp u fio, na dolní hranici středně veliké pozice tj. 1000 EUR/USD a VÍCE !! na obchod. Pod tisícovku/trade je Degiro drahé (vyjma free ETF) :roll: :hm
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 8. 5. 2023 15:14

Proste si jen nafoukli zakladnu a ted budou testovat, zda bude ubytek vetsi nez jednotky procent. Je nekde vysledovka degira v letech, kolik delaji obrat vs vyvar?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DrumSession 9. 5. 2023 20:26

Všechny malé pozice vysypány ! :D 8-D 8-)
No na druhou str., ten kdo může uvolnit na investování jen 100, 50 nebo dokonce pouze 20 či 10 EUR/USD je PIDIinvestor. Když jsem začínal, tak aby se to rentovalo, bylo nutné použít alespoň jeden (tehdy) průměrný plat na 1 pozici tj. dnešních asi něco jako 20-30 tKč. A pozic bylo potřeba několik, +něco na doředění, takže alespoň 5-6 balíčků jako úplné minimum. Dnes 6x10 doláčů :hm To akorát mrší morálku, závazek, odpovědnost a vnitřní nastavení, samozřejmě také abs. výši výnosu. Protože tak malou částku ($60) si vyděláš na někde brigošce za den, dva a taková investice nemá "hodnotu". Naopak ti vymele pozici/e a přístup k nim 8-S
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nick270 11. 6. 2023 13:45

Zdravím, chtěl jsem si přečíst podmínky akce za doporučení přítele. Poté, co jsem na podmínky kliknul, tak jsem musel zadat přihlašovací údaje. Zadal jsem stejné údaje jako do přihlášení na účet Degiro, ale nepřihlásilo mě to a podmínky jsem nemohl přečíst. V čem je prosím problém? Děkuji

Psal jsem teď i na podporu, ale nevím, kdy odepíšou, tak se ptám i tady, kdyby někdo věděl.
Nick270
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octaviampi 11. 6. 2023 13:51

O vikendu ted byla odstavka, mozna je to duvod.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nick270 29. 6. 2023 20:33

Zdravím,

moc nechápu, co znamená číslo "Toal P/L". Když jsem sečetl, odečetl celkový zisk, ztrátu ve všech pozicích vyšlo mi cca 12 Eur. Total je 4,2 eur. Jaký je tedy můj celkový zisk, 12, nebo 4 eur? Děkuju
Přílohy
total.jpg
total.jpg (6.25 ) Zobrazeno 7054 krát
zisk.jpg
zisk.jpg (9.49 ) Zobrazeno 7064 krát
Nick270
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 6. 2023 00:09

Total P/L je jak už název napovídá kompletní (tedy realizovaný i nerealizovaný) zisk tvého celého portfolia (za celou jeho Degiro historii, tedy např. i z již uzavřených, prodaných pozic), navíc se mění v podstatě "každou minutu", kdy se mění burzovní ceny a kurzy měn (přepočteno na eura). Kdežto to co jsi sečetl za jednotlivé pozice je pouze zisk nerealizovaný na dané pozici (tedy jen z otevřených pozic) - již v minulosti realizovaný tam logicky nevidíš, když prodejem ta pozice (akcie či jiný instrument) či její část z ptf. zmizí. Ale tyto ukazatele "za celý život portfolia" neber moc vážně, je to fakt jen obecný ukazatel, lépe si ty obchody evidovat sám, třeba i do budoucna kvůli daním (když bys prodal za více jak 100 tisíc za rok a nedodržel tříleté držení).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Nick270 30. 6. 2023 20:42

Stejně moc nechápu to vysvětlení, protože u Amundi mám nerealizovaný zisk 25,7 E a celkový 23,2. Od těch 25 se odečetl poplatek za burzu 2,5E. Což sedí. Takže můj zisk u Amundi včetně poplatku je 23,2 E?

A s tím držením déle než tři roky a potom odprodání. Za 30 let začnu prodávat např. Amundi. Jenže v dvacátémdevátém roce jsem koupil 5 etf Amundi, odprodám víc než 100K ročně z amundi a jak stát pozná, že jsem odprodal ty akcie, které byly koupeny v r. 2023 a neodprodal jsem ty, které držím jen ten rok a které jsem koupil r. 2053 a které podléhají dani?
Přílohy
s.jpg
Nick270
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod libol 1. 7. 2023 04:46

Protože FIFO ;-) Nejde o hlídání konkrétní akcie, ale o účtování
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2023 09:13

Chápu správně, že zde girl nevyužitý zůstatek peněz je možné převést zpět na můj účet do ČR?

A nechat v degiro jen na poplatky (2,5€/rok), když už tam nechci nic kupovat?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Tonddy 5. 7. 2023 15:39

Jak lze úplně zrušit účet na Degiro?
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 7. 2023 17:04

@vpe, samosebou že si můžeš libovolnou část cash zůstatku převést na svůj účet, ale pouze v Kč, ne v euru. Musíš proto nejprve udělat manuální konverzi z eura do Kč (zadává se s přesností na celá eura, a to když v Přehledu účtu klepneš na zůstatek EUR a použiješ tam čudl Převod měn), to je bezplatné a za středový kurz. A hned pak můžeš přesně na tu částku v Kč, kterou touto konverzí získáš (ideálně přesně na haléře, v Inbox-Přehled účtu uvidíš přesně, kolik v měně Kč po konverzi máš), vytvořit žádost o výběr.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka