Tak jsem si taky otevřel účet u Degiro a zatím mi to přijde nějaké zmatené.
- Najdu někde zůstatek v CZK? Zkouším si cvičně vybrat pár korun, konverzi jsem udělal (úspěšně), ale pro výběr prý nenám dost peněz. Asi to souvisí s tím, že do Degita přišly peníze teprve dnes (100 CZK + 1 EUR), ty CZK jsou ve fondu a EUR a ještě v noci dojde ke konverzím?
- Ve formuláři na výběr je pole "Částka (k dispozici €5.09)", které je v... CZK?
- Celý ten text o vkladech je nesouvislá směsice informací o účtech, konverzích, měnách. Třeba "personal flatexDEGIRO IBAN" ten najdu kde?
- No a pak ty propojené účty - v české verzi je:
"You can use those accounts only for deposits." (ano, v české verzi je to anglicky)
a v anglické verzi je:
"You can NOT make any deposits from these accounts."
A platí teda co?
- abych si ujasnil účty - CZK se posílají na 4042500001/7910, EUR na NL24ABNA0433696052? Tady ve vlákně jsem našel post z roku 2020 zmiňující CZ3279100000004042500108 pro EUR, ale přímo v Degiru ho nevidím, tak už asi neplatí?
- má Degiro směny EUR/CZK opravdu bez spreadu, tj. čistě za střed? (Mám peníze v "exotické" měně, tak počítám, jestli je lepší poslat do Degira přes EUR nebo CZK, na EUR dostanu o trošku lepší spread)
Chci časem do Degira poslat dost peněz, tak si chci nejdřív s pár drobnými vyzkoušet, jak ty vklady/výběry/převody fungují, než pak udělat blbost později.
Edit: tak ten CZ3279100000004042500108 je uveden v návodu pro verifikaci účtu, ale už ne pro deposit.