Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Benčík 29. 5. 2024 11:17

Normálně když kliknu ve webové verzi na vklad, tak se mi zobrazí okno s tímhle textem.

Platba bez VS se mi právě po cca týdnu vrátí zpátky.

V online formulářích mi cca 2 roky svítí, že mým jménem zažádali o flatex účet nebo tak něco a že to může trvat několik dní (ale svítí to už poslední dva roky i když je z mé strany všechno potvrzené) – řešil jsem to předtím i s podporou, řekli mi, že to prověří a že si toho nemusím všímat, že všechno vypadá v pořádku...

Appku nemám a nepoužívám, zkusím to tam, ale asi teda bude nějaký problém s tím flatex účtem, napíšu jejich podpoře... Díky
Benčík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 5. 2024 19:21

Flatex účet může být ve více měnách, v eurech ho máš určitě, jinak by tam nešlo fungovat, mohl bys ho mít ještě v USD či GBP, když bys pro tyto měny vypnul automatickou konverzi autofx do eura (pak by to vypnutí účet v dané měně vytvořilo, ale to se vyplatí spíš když někdo má třeba v USD akcií hodně a k tomu USD dividendy a chce ty automatické konverze tím omezit). Ale ten CZK flatex účet o kterém píšu, ten fakt není dva roky, ten nabízeli k aktivaci až letos v březnu, je to úzce spojené právě s tím novým českým CZK účtem pro vklady v české Citibank - z ní to jde právě na tvůj CZK flatex účet, jehož číslo je v tom VS. Pokud ti jejich systém stále CZK flatex účet nenabídl a tím pádem ho nemáš, je to jednoznačně chyba a je třeba je pošťouchnout, protože bez něj nelze jak sám píšeš využít CZK vklady na český účet (tedy zdarma), ale jen na ten holandský a to by vyšlo draze jako mezinárodní CZK platba (to už je lepší na ten holandský poslat přímo eura jako SEPA platbu typicky u většiny bank zdarma, to samosebou můžeš i ty tam poslat takto eura a ne koruny, zvlášť pokud si konverzi do eura někde výhodně uděláš, třeba přes Revolut apod., není pokud ti trochu horší kurz tvé banky pro směnu CZK do EUR tolik nevadí).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 31. 5. 2024 20:54

Takže jak tedy s přívklady - primární účet mám v Kč. Z dalšího si tam taky čas od času něco pošlu. Dřív to bylo oficiálně možné, teď je napsáno, že musí být změněn na primární. Je to pravda? Pokud by byly oba dva účty Kč, tak není problém. Ale ten druhý je v cizí měně.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 6. 2024 23:39

Není problém, aspoň u CZK lze peníze poslat z obou účtů uvedených v sekci Připojené bankovní účty jako ověřené, tedy primární i ten druhý. Ověřeno ani ne týden zpět (zaslány CZK se správným VS z toho druhého neprimárního). Ano ten text v části pro vklady tam mají nepřesně, změnit primární účet na ten druhý bys musel jen a pouze při výběru (výběr lze provést fakt pouze na primární).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 2. 6. 2024 09:50

Diky
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 5. 6. 2024 11:54

Tak zpětná vazba je taková, že je středa a EUR nejsou připsány. Poslány v průběhu pondělí. Tak počkám do zítřka a pak zřejmě problém bude.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 11. 6. 2024 16:23

minarjo píše:Není problém, aspoň u CZK lze peníze poslat z obou účtů uvedených v sekci Připojené bankovní účty jako ověřené, tedy primární i ten druhý. Ověřeno ani ne týden zpět (zaslány CZK se správným VS z toho druhého neprimárního). Ano ten text v části pro vklady tam mají nepřesně, změnit primární účet na ten druhý bys musel jen a pouze při výběru (výběr lze provést fakt pouze na primární).

Pro pobavení. Po třech dnech mně včera ráno odpověděli, že jim mám poslat informace, které jsem jim už poslal, tentokrát ve formě PDF z banky. Takže to není tak, že by se někdo podíval u nich na platbu a ručně ji bez dalšího přiřadil. Jim nestačí mít daný účet jako známý, musí být PRIMÁRNÍ. Uplynuly dvě pracovní doby a peníze stále nikde.

Takže suma sumárum - abyste si mohli na účet poslat peníze střídavě v různých měnách z různých účtů, vyžaduje to minimálně v případě EUR změnit daný účet na primární. To sice můžete provést, ale změnu z pomocného účtu na primární můžete provést jen 3 x v roce... takže pokud byste pokusy vyčerpali, může se vám snadno stát, že při výběru v CZK budete odesílat na EUR bankovní účet...

Trochu mně přijde, že Degiro tak trochu neví, co se sebou. A já nevim, kdy jejich informace brát a kdy nebrát vážně. Když se dneska podívám na nákup u IBKR poplatkem 0,2 USD, tak mě to přestává bavit...
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 6. 2024 00:18

Nemusí být pro vklady primární účet, minimálně u CZK vkladů na ten nový český účet s VS. V pátek odpoledne jsem opět ze svého druhého účtu evidovaného u Degiro vložil CZK a v pondělí dopoledne v pohodě připsáno. Je ale možné, že vkladů v eurech na ten holandský účet se to takto netýká, to nevím. Eura nemám důvod vkládat, když je Degiro zdarma za Forex kurz konvertuje z CZK automaticky (nebo mohu dřív manuálně, když bych chtěl nakupovat hned v den připsání).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 12. 6. 2024 09:16

Tak zjevně je tvoje teorie platná jen z části a to pro Kč. Pro eura evidentně neplatí.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 21. 6. 2024 11:49

Konec příběhu je takový, že jsem toto pondělí poslal urgenci. Dodnes bez reakce, ale peníze byly včera pozdě odpoledne připsány. Včera jsem se díval na další možnosti kontaktu a existuje snad nějaké německé číslo, ale jestli by to zvedl někdo příčetný, to je otázka. Jak bude příležitost v rámci odprodejů, budu Degiro redukovat a nové vklady už dělat nebudu. Zrovna dnes jsem tedy musel kvůli přiřazení...
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 26. 6. 2024 05:49

Pokracovani pribehu. V patek jsem ve spechu zadal platbu na Degiro a neuvedomil si restrikci na evidovane ucty. Takova platba se kupodivu vratila uz vcera, sama.

V mezidobi Degiro upravilo a vyjasnilo textovy popis v instrukcich. O vkladech ze sekundarnich uctu a jejich overeni ale zadna nova informace.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 16. 8. 2024 15:11

Také vám dorazila do emailu informace o tom, že od září je potřeba mít pro vstup do aplikace Degiro dvou faktorovou autentikaci?
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 16. 8. 2024 15:58

Puvodne meli jenom aplikaci od Googlu, ale uz maji i moznost od MS. Tak jsem si to zapnul sam. Pres mobil funguje FaceID jako driv bez jakehokoli opisovani.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 16. 8. 2024 17:26

Použil jsem Authy - a prošlo, počítám, že od MS a Google to bude jen doporučené
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 16. 8. 2024 18:52

Ani jsem netusil, ze existuji nejake dalsi nezavisle a jeste jim to bude fungovat. Na webu pisou

Install a two-factor authentication app such as Google Authenticator, Microsoft Authenticator, or any other app like it, and press 'Continue'.
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka