minarjo píše:Není problém, aspoň u CZK lze peníze poslat z obou účtů uvedených v sekci Připojené bankovní účty jako ověřené, tedy primární i ten druhý. Ověřeno ani ne týden zpět (zaslány CZK se správným VS z toho druhého neprimárního). Ano ten text v části pro vklady tam mají nepřesně, změnit primární účet na ten druhý bys musel jen a pouze při výběru (výběr lze provést fakt pouze na primární).
Pro pobavení. Po třech dnech mně včera ráno odpověděli, že jim mám poslat informace, které jsem jim už poslal, tentokrát ve formě PDF z banky. Takže to není tak, že by se někdo podíval u nich na platbu a ručně ji bez dalšího přiřadil. Jim nestačí mít daný účet jako známý, musí být PRIMÁRNÍ. Uplynuly dvě pracovní doby a peníze stále nikde.
Takže suma sumárum - abyste si mohli na účet poslat peníze střídavě v různých měnách z různých účtů, vyžaduje to minimálně v případě EUR změnit daný účet na primární. To sice můžete provést, ale změnu z pomocného účtu na primární můžete provést jen 3 x v roce... takže pokud byste pokusy vyčerpali, může se vám snadno stát, že při výběru v CZK budete odesílat na EUR bankovní účet...
Trochu mně přijde, že Degiro tak trochu neví, co se sebou. A já nevim, kdy jejich informace brát a kdy nebrát vážně. Když se dneska podívám na nákup u IBKR poplatkem 0,2 USD, tak mě to přestává bavit...