Ahoj,
minulý týden jsem si plný nadšení založil účet na Degiru a koupil první akcie.
Po doporučení od známého a pročtení několika recenzí mi Degiro díky nízkým poplatkům přišlo jako dobrá volba

Pak jsem ale narazil na tuhle diskuzi a musím říct, že mě informace o peněžním fondu dost vyděsila.
Něco takového mě vůbec nenapadlo, ale zřejmě to bude tak, jak psal chovanecm.
Zatím jsem toho nenakoupil moc a akcie chci držet dlouhodobě, takže pokud hodnota akcíí nějak raketově nevzroste, měl bych být v pohodě.
Ale představa toho, že bych si zde vybudoval portfolio, držel akcie více než 3 roky, a stejně je pak musel danit jen kvůli tomu, že si při prodeji koupím a hned prodám podíl ve fondu, je děsivá.
I když je to asi tak, že se podíl nekupuje hned, ale až druhý nebo třetí den, tak se mi na to moc spoléhat nechce.
Je zajímavé, že se tohle nikde jinde neřeší. Našel jsem několik recenzí, kde se porovnávají jednotlivý brokeři, a nikde o tom není ani zmínka. Přitom je to celkem zásadní omezení.
Hádám, že tohohle brokera u nás používá celkem dost lidí, ale podle toho, co jsem se zatím dočetl, bych řekl, že pohyby na peněžním fondu nikdo do přiznání nedává.
Přemýšlím, že si otevřu účet jinde. Jak to vidíte vy? Znepokojuje vás to nebo nechává chladnými?
Doporučili byste mi případně jiného brokera, který nemá přehnaně vysoké poplatky, ale jdou k němu peníze vkládat klasickým způsobem? Mám v plánu nakupovat hlavně americké akcie.