Degiro

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 31. 3. 2020 11:48

IB není o moc lepší, čekám na účet více jak 14 dní. Vždycky se ozvou po 5 dnech s tím, že chcou ještě něco doplnit. Někdy ani ty emaily nepřijdou a dozvím se až na podpoře "že mi posílali email" (ani ve spamu nic).
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod uphoun 1. 4. 2020 16:25

Ahoj,

jak je to ted na Degiru s vkladem CZK a prevodem na USD? Jde to pres EUR, nebo mohu naprimo (rucne s poplatkem?).

Diky
uphoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jardapolka 1. 4. 2020 18:41

Dobrý den,
Můžete mi někdo prosím potvrdit, zda je přes Degiro možné obchodovat Futures kontrakty například zrniny (ZC, ZW...) nebo kovy (GC, Sl...) ? Jak burza CBOT, tak NYMEX jsou na webu uvedeny, ale někde na internetu jsem zahlédl informaci, že tyto produkty nenabízejí, tak ověřuji. Díky
jardapolka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Feodaron 2. 4. 2020 12:12

Mohl by mi někdo prosím jako začátečníkovi vysvětlit následující jev a poradit, jak si vybrat?

Vyhledám si na Degiro ETF podle ISIN, třeba iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc) - ISIN IE00B5BMR087. Očekával bych, že se mi zobrazí jediný fond, neboť hledám podle unikátního ISIN. Zobrazí se mi jich ale jich ale 7 s různými názvy, cenami i burzami.

Ještě bych třeba pochopil, že se ty fondy obchodují na více burzách a proto je najdu víckrát, nicméně třeba na LSE je ten fond dvakrát, jednou v USD, podruhé je tam jako měna GBX(?). Navíc mají rozdílný vývoj, některé jsou v plusu, jiné v mínusu. Proč to tak je? A jak si mám vlastně vybrat, kde tedy fond nakoupit?
Feodaron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mlsal 2. 4. 2020 14:37

Tady máš seznam burz, na kterých se dané ETF obchoduje a v jakých měnách. Něco podobného ti vyjede v Degiro. Ticker je burzovní symbol, který jednoznačně identifikuje cenný papír na daném konkrétním trhu.

V Londýně ho koupíš v USD nebo v GBX - pence. 1 Libra = 100 p

Jestli nemáš nějaký důvod nakupovat v Londýně, nejspíš si vybereš SXR8 na XETRA za EUR.
mlsal
Nadšenec

Odeslat příspěvekod XRPD 2. 4. 2020 16:22

XRPD píše:Degiro: Pořadové číslo 564, takže se bude hodit až zase na další krizi... :-(

...světě div se, po 48h....stále 564 :-S . Obávám se že žádosti nevyhovím..."Žádáme vás, abyste vyčkali se všemi e-maily nebo telefonáty, které v tuto chvíli nejsou naléhavé..."
XRPD
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mlrs 2. 4. 2020 20:16

to degiro bude asi v nejake prirucce pro zacatecniky ohledne investovani - tzn. je krize a akcie spadly o 30% -> zaloz degiro a nakup, pak uz jen sleduj, jak se stavas milionarem... nebo cim jinym si tohle vysvetlit??
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 2. 4. 2020 22:51

Já se asi za 10 dnů posunul o 10 pozic. Takže na vánoce 2021 budeš mít takovej pěknej dárek. Třeba to je znamení ... takhle nic nemůžeme prodělat :-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod mlrs 3. 4. 2020 07:41

Ale fakt jste to museli prošvihnout těsně - já to vyklikal online večer 4.března, pátého to bylo založeno a poslal jsem aktivační platbu, v noci se převedla na EURa a 6. března jsem kupoval první ETF...jakože moje zkušenost je zcela odlišná no :-))
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 3. 4. 2020 10:01

Já založil 26.3.2020 (po dezorientaci v demo účtu FIO Broker), dnes mám číslo 261. :-)
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 3. 4. 2020 17:22

Já jsem se od 26.3 pohl o 9 míst dopředu. Letošní vánoce ještě nejsou úplně mimo hru :-).

U IB mne odrazuje rostoucí kurz USD. Za chvíli to bude někde na úrovni EUR. Snad půjde o dočasný jev a brzy to bude klesat. Teď už fakt nakupovat nebudu. Jak na potvoru mi aktivovali ten účet pozdě.

Asi se podívám z nudy na CZ trh přes FIO Broker.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mlrs 3. 4. 2020 19:40

tak s tim kurzem clovek musi pocitat a udelat investici, ktera mu i pres to udela nejaky slusny vysledek - taky se mi ted uplne nechce na Degiro posilat prachy a smenit to za 27,60 za eura - ale zas kdyz je nejake etf vyrazne dole, tak i to se muze vyplatit
Samozrejme koupit i domaci "spadle" tituly se aktualne muze vyplatit - mozna i vic, nez neco jineho :-)
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 4. 4. 2020 00:32

Klidně sem hoďte příklady toho po čem šilháte na úrovni EU (beru vč. UK) a CZ trhu. Já zejména u US třeba tolik přehled nemám, protože jsem spíše plánoval ten US. U ETF už tím tuplem ne. Nějaké EUR mám již vyměněné, byť v menším objemu. Chodí mi v nich platby. Pokud tedy budu mít letos založeno Degiro, tak to tam zkusím poslat.

U USD mi to ale vážně trhá oči, když vidím, že za pár dní jsem ve vztahu k vkladu cca 21 tis. Kč v realizované ztrátě jen na forexu pokud přijmu market (nebo cokoliv v rámci spreadu). Nejradši bych jim tu prodlevu se založením účtu omlátil o hlavu. Na druhou stranu taky sem si to mohl založit dřív.

Zkoumal jsem různé forex diskuze v zahraničí i ČR a všichni se domnívají, že jsme spolu s ostatními měnami okolo nás někde na teoretickém maximu a mělo by to v nadcházejících měsících klesat. Na druhou stranu když to vezmu pragmaticky, tak jaký důvod má koruna k posilování, když větší fabriky (zejména automotive), které táhnou naši ekonomiku stojí? Všichni z "emerging markets" teď posílají své vklady do kytek a vybírají cash a tak USD posiluje.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigmartin6 5. 4. 2020 01:11

tom brava píše:ohledně zákaznické podpory Degiro, dnes konečně po 2 týdnech marnýh urgencí nastal obrat a byla vidět nějaká aktivita ze strany DG - 2 meily k věci a ne jen obecné šablonovité bláboly a dokonce i tlf. z čísla +44xxxx Amstr nebo Londýn? I meily chodí nově z adresy xxx.co.uk.
Každopádně je tu další jobovka, a to že mimo odlonska banovaných vybraných ETF/BDC/army začínají blokovat - údajně z danových důvodů -také REITy. Mně to postihlo u tickeru EARN....

Pouzivas margin ? funguje ti to v pohode v posledni dobe ?
Myslis, ze zmena telf. z Cech na zahranici je pozitivni vec ?
Obchodujes opce v USA ? funguje ti to v pohode v posledni dobe ?

-- 5. 4. 2020 00:22 --

Mufinmufi píše:Já jsem se od 26.3 pohl o 9 míst dopředu. Letošní vánoce ještě nejsou úplně mimo hru :-).

U IB mne odrazuje rostoucí kurz USD. Za chvíli to bude někde na úrovni EUR. Snad půjde o dočasný jev a brzy to bude klesat. Teď už fakt nakupovat nebudu. Jak na potvoru mi aktivovali ten účet pozdě.

Asi se podívám z nudy na CZ trh přes FIO Broker.

Jak dlouho si cekal na vytvoreni uctu u IB ?
A neni lepsi si vytvorit ucet v EUR u IB ?
bigmartin6
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bigmartin6 5. 4. 2020 07:21

jardapolka píše:Dobrý den,
Můžete mi někdo prosím potvrdit, zda je přes Degiro možné obchodovat Futures kontrakty například zrniny (ZC, ZW...) nebo kovy (GC, Sl...) ? Jak burza CBOT, tak NYMEX jsou na webu uvedeny, ale někde na internetu jsem zahlédl informaci, že tyto produkty nenabízejí, tak ověřuji. Díky

A ty mas tolik penez, abys mohl koupit cely futures ?
Zrniny nemaji.
bigmartin6
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka